Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

+42
anassa
germanida..
mhxalis o alvanos
marios
jimy
forum
Margera
latinos
thalassa
mpoumpou
from another world
rafaela
xristina
glykoulis
Kostis
Narkissa Witch
eliza
Gregory
μαριτα
kirka
eleos
kokosimos
kiaskia
emo_no
erion5
liana
kostikas26
mariloy
rokas
iasonas
salina
mixaela_
Santianna
wind
irida
Aptyxeiotos
pandora
petra_
ntek
star!!
dakos
cooper
46 απαντήσεις

Σελίδα 3 από 13 Επιστροφή  1, 2, 3, 4 ... 11, 12, 13  Επόμενο

Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από kirka Πεμ Απρ 30, 2009 9:35 am

και εγω αυτη την απορια ειχα star, αλλα η τουρτα καρδια που δοκιμασα ηταν τελειααααα...... I love you I love you
kirka
kirka
Η Καρδιά μας

Αριθμός μηνυμάτων : 2117
Κάρμα : 218
Points : 8044
Registration date : 24/11/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από emo_no Πεμ Απρ 30, 2009 9:46 am

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 3 Heart

παντα ειναι τελεια μια τουρτα καρδια.... I love you I love you
emo_no
emo_no
Μην πυροβολείτε τον πιανίστα!

Αριθμός μηνυμάτων : 1635
Ηλικία : 33
Τόπος : εδω κοντα...
Κάρμα : 131
Points : 7140
Registration date : 14/11/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από kirka Πεμ Απρ 30, 2009 10:45 am

και μαλιστα οταν τη φτιαχνει και σου την προσφερει το αλλο μισο της καρδιας σου........καρδια μου? I love you I love you
kirka
kirka
Η Καρδιά μας

Αριθμός μηνυμάτων : 2117
Κάρμα : 218
Points : 8044
Registration date : 24/11/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από petra_ Πεμ Απρ 30, 2009 11:21 am

δεν εχω συνταγη για τουρτα γαμου αλλα υποθετω οτι ειναι μια κανονικη τουρτα ( ισως με πιο πολλα ...σοροπια ) σε πολλα επιπεδα...ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 3 No95

επειδη βλεπω οτι θα μας χρειαστει, ας δωσω μια ιδεα για τη διακοσμηση της...
petra_
petra_
ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ

Αριθμός μηνυμάτων : 1851
Ηλικία : 36
Τόπος : νταμαρι...
Κάρμα : 562
Points : 7600
Registration date : 02/10/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από μαριτα Πεμ Απρ 30, 2009 11:45 am

Αρνάκι φρικασέ

Συστατικά:
45 ml έξτρα παρθέvο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμέvο
1 κιλό αρvίσιο κρέας από μπούτι κομμένο σε 4-6 μερίδες
2 μαρούλια κομμεvα σε χοvτρά κομμάτια
6 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμεvα σε φέτες
4 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος άνηθος και λίγος ακόμα για το γαρνίρισμα (κατά προτίμηση)
2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας κορνφλάουρ διαλυμέvο σε 1/2 φλιτζάνι νερό
ο χυμός ενός λεμοvιού
αλάτι

Οδηγίες:
Είναι ένα κλασικό ελληνικό φαγητό και σερβίρεται τόσο στα νησιά όσο και στη Στερεά Ελλάδα, από το Ιόνιο ως το Αιγαίο. Συνηθίζεται μετά το Πάσχα, καθώς τότε είναι η καλύτερη εποχή για τα αρνάκια του γάλακτος και υπάρχουν άφθονα μαρούλια και άνηθος σε όλες τις λαϊκές αγορές.
Είναι ιδανική επιλογή γιο ένα δείπνο στο σπίτι με παρέα, καθώς μπορείτε να το ετοιμάσετε από πιο νωρίς και να το ζεστάνετε μετά προσεκτικά, αλλά κυρίως επειδή η ασυνήθιστη γεύση του αρέσει πάντα πολύ σε όλους.
Προσέξτε να υπάρχει αρκετό ζουμί στην κατσαρόλα, για να φτιάξετε μ' αυτό την εκπληκτική σάλτσα αυγολέμονο. Το σερβίρετε με αρκετό φρέσκο ψωμί και απολαμβάνετε τη σάλτσα του μέχρι την τελευταία σταγόνα.
Βάλτε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι κα σοτάρετε για 3-5 λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο. Δυναμώστε τη φωτιά, προσθέστε το κρέας και συνεχίστε το μαγείρεμα, γυρίζοντας συχνά το κρέας, μέχρι να τραβήξει όλο το ζουμί, μια διαδικασία που θα σας πάρει 15 λεπτά περίπου.
Προσθέστε όσο αλάτι θέλετε και αρκετό ζεστό νερό για να καλυφθεί το κρέας. Σκεπάστε την κατσαρόλα και βράστε σε σιγανή φωτιά, για περίπου μια ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προσθέστε τα μαρούλια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Αν χρειαστεί, προσθέστε και λίγο ακόμα ζεστό νερό, έτσι ώστε να καλύπτονται όλα τα λαχανικά. Σκεπάστε πάλι την κατσαρόλα και συνεχίστε το βράσιμο για άλλα 15-20 λεπτά. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει για 5 λεπτά περίπου, όσο εσείς θα ετοιμάζετε το αυγολέμονο.
Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέστε το κορνφλάουρ και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Επειτα, ρίξτε το χυμό του λεμονιού και συνεχίστε το χτύπημα, ενώ θα ρίχνετε σιγά-σιγά 5-6 κουταλιές της σούπας από το ζεστό ζουμί του φαγητού. Ρίξτε το αυγολέμονο πάνω στο κρέας. Δεν πρέπει να ανακατέψετε, απλά κουνήστε ελαφρά και κυκλικά την κατσαρόλα, για να απλωθεί παντού το αυγολέμονο. Βάλτε πάλι την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά κι αφήστε τη για 2-3 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί η σάλτσα. Δεν πρέπει να την αφήσετε να βράσει, γιατί το αυγολέμονο θα κόψει. Σερβίρετε σε ζεστά πιάτα και γαρνίρετε με άνηθο, αν σας αρέσει.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 3 Frikase_s
μαριτα
μαριτα

Αριθμός μηνυμάτων : 256
Ηλικία : 32
Τόπος : θεσσαλονικη
Κάρμα : 2
Points : 5729
Registration date : 10/11/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από salina Πεμ Απρ 30, 2009 3:21 pm

Πέτρα ...ίσως δεν έχεις καταλάβει ότι έχουν περάσει οι εποχές των πολυόροφων..... κτιρίων και φυσικά .....τουρτών...οπότε η τούρτα σου είναι λίγο ντεμοντέ....άλλωστε θα προτιμήσω του emo_no που είναι και σοκολατένια και αγαπησιάρικη....και να μην σου πω οτι θα βάλω και μια ρομαντική και πιο κουλτουρέ....καλή σας όρεξη ...και στα δικά μας ...οι ελεύθερες.....



ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 3 Wed5



queen
salina
salina
Η ποίηση μας φέρνει κοντά!

Αριθμός μηνυμάτων : 1277
Ηλικία : 29
Τόπος : paradeisos
Κάρμα : 17
Points : 6829
Registration date : 08/02/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από star!! Πεμ Απρ 30, 2009 8:18 pm

salina έγραψε:Πέτρα ...ίσως δεν έχεις καταλάβει ότι έχουν περάσει οι εποχές των πολυόροφων..... κτιρίων και φυσικά .....τουρτών...οπότε η τούρτα σου είναι λίγο ντεμοντέ....άλλωστε θα προτιμήσω του emo_no που είναι και σοκολατένια και αγαπησιάρικη....και να μην σου πω οτι θα βάλω και μια ρομαντική και πιο κουλτουρέ....καλή σας όρεξη ...και στα δικά μας ...οι ελεύθερες.....

ε οχι και ντεμοντε οι πολυοροφες τουρτες, εγω τετοια θελω, σαν της πετρας.. Very Happy
star!!
star!!
Η Δασκάλα μας !!!

Αριθμός μηνυμάτων : 1888
Τόπος : Κάπου στη γη..
Κάρμα : 48
Points : 7208
Registration date : 06/10/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από pandora Σαβ Μάης 02, 2009 5:39 pm

Κοκορέτσι

Συστατικά
2 αρνίσιες συκωταριές (χωρίς τα νεφρά)
επιπλέον γλυκάδια
2 αρνίσιες σκέπες
2 κιλά εντεράκια αρνίσια
2 λεμόνια Χυμός λεμονιού
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Οδηγίες

Πλένετε τα έντερα καλά. Το πλύσιμο γίνεται καλύτερα αν εφαρμόσετε τη μία άκρη από τα έντερα στη βρύση σας, γεμίσει νερό και με τα δάχτυλα «τραβάτε» το νερό από μέσα Τα βάζετε σε λεκάνη με το χυμό λεμονιού, να ασπρίσουν και να σφίξουν προσέχοντας να ξεχωρίσετε τις άκρες.
Κόβετε τα εντόσθια σε μέγεθος καρυδιού και τα αφήνετε να στραγγίσουν. Τα πιπερώνετε, πασπαλίζετε με τη ρίγανη και το σκόρδο και αρχίζετε να τα περνάτε στη σούβλα εναλλάξ. Το αλάτι το βάζετε στο τέλος, την ώρα που περνάτε στη σούβλα τα κομμάτια για να μην γλιστράνε. Ένα συκώτι, ένα πνευμόνι, καρδιά, σπλήνα, γλυκάδι και πάλι από την αρχή. Όταν τελειώσετε, τα πιέζετε να μην αφήσουν κενά και τα τυλίγετε γύρω-γύρω με τις σκέπες. Μετά τυλίξτε όσο σφιχτά γίνεται με τα έντερα.
Αφήστε το κοκορέτσι στη σούβλα, σκεπασμένο, να στεγνώσει και να «πάρει» τα αρώματα Αν ψήσετε στα κάρβουνα, βάλτε την σούβλα κοντά στη φωτιά, στην αρχή, και γυρίζετε σχετικά γρήγορα, μέχρι να πάρει χρώμα. Μετά απομακρύνετε και γυρίζετε αφήνοντας την σούβλα από λίγο στα τέσσερα επίπεδά της. Πρέπει να ψηθεί καλά, χωρίς να στραγγίζει αλλά να στεγνώσει
Αν δεν ψήσετε στα κάρβουνα, μπορείτε προσεκτικά να τραβήξετε τη σούβλα και να βάλετε το κοκορέτσι σε ταψί να ψηθεί στον φούρνο. Μην προσθέσετε νερό, γιατί "βγάζει" πολλά υγρά. Αλείφετε συχνά με λάδι και στις δύο περιπτώσεις ψησίματος.

Very Happy
pandora
pandora
Κοινωνικός Ανταποκριτής (κοινώς... κουτσομπόλα)

Αριθμός μηνυμάτων : 3029
Ηλικία : 34
Τόπος : αγρινιο
Κάρμα : 231
Points : 8537
Registration date : 10/11/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από erion5 Κυρ Μάης 03, 2009 8:40 pm

Πατσάς ποδαράκι

Συστατικά
Χοιρινη κοιλια
Χοιρινο ποδι
Νερο
2 μπουκαλια Ξυδι
Σκορδο (ολοκληρο)
Τσιλι ή αποξηραμενη καυτερη πιπερια
Αλατι - πιπέρι


Οδηγίες

1. Τεμαχιζουμε την χοιρινη κοιλια σε μικρα κομματια και χαραζουμε οσο μπορουμε το ποδι.
2. Σε μια μεγαλη λεκανη με νερο τα ξεπλενουμε και αφου τα στραγγιξουμε, γεμιζουμε παλι με νερο και αδειαζουμε ενα μπουκαλι ξυδι, αφηνοντας τα μεσα να μουλιασουν μιση με μια ωρα.
3. Σε ενα βαζακι βαζουμε μεσα σκελιδες σκορδου τις οποιες εχουμε πατησει με το πλαι του μαχαιριου. Το γεμιζουμε με ξυδι και κλεινουμε το καπακι. (Αυτο ειναι το λεγομενο σκορδοστουμπι)
4. Σε μια μεγαλη κατσαρολα βραζουμε νερο και βαζουμε μεσα τον πατσα μαζι με το ποδι, να παρουν μια βραση. Αφαιρουμε το νερο, και ξαναγεμιζουμε με φρεσκο ζεστο νερο το υλικο μας.
5. Βραζουμε σε μετρια φωτια για 4 ωρες περιπου. Μετα το περας της πρωτης ωρας, μπορουμε να ψιλοκοψουμε το ποδαρακι, χωρις να αφαιρεσουμε τα κοκκαλα, και συνεχιζουμε το βρασιμο.
6. Προσθετουμε μισο κουταλι σουπας αλατι.
7. Σερβιρεται ζεστος, ριχνοντας μεσα μια με δυο κουταλιες σουπας σκορδοστουμπι και λιγο τσιλι, ή την αποξηραμενη πιπερια, καθως και λιγο μαυρο πιπερι.

ειδικα μετα το πρωτομαγιατικο τρικουβερτο γλεντι ειναι ο, τι πρεπει...

cherry
erion5
erion5
Πόσα πιάνει ρε το όχημα???

Αριθμός μηνυμάτων : 3158
Ηλικία : 33
Τόπος : καστορια
Κάρμα : 244
Points : 8619
Registration date : 13/11/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από mariloy Δευ Μάης 04, 2009 12:07 pm

Τούρτα Σοκολάτα

Συστατικά

250γραμ. κουβερτούρα (μπεν μαρί)
6 αυγά
4 κουτ.σουπ. ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κουτ.σουπ. βούτυρο
κονιάκ


Οδηγίες

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Διαχωρίζουμε τους κρόκους και τα ασπράδια. Κτυπάμε τους κρόκους με το βούτυρο και τη ζάχαρη ώστε να γίνουν αφράτα.
Προσθέτουμε τις βανίλιες και το κονιάκ και στο τέλος τη σοκολάτα.
Μετά κτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο πρώτο υλικό.
Στρώνουμε την τούρτα είτε με παντεσπάνι είτε με σαβαγιάρ και ύστερα το υλικό το διακοσμούμε με σαντιγύ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 3 Chocolate

Είναι καλή και για τούρτα γάμου, για όσους ενδιαφέρονται....emo_no... I love you I love you I love you
mariloy
mariloy

Αριθμός μηνυμάτων : 209
Ηλικία : 41
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Κάρμα : 10
Points : 5798
Registration date : 29/12/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από Gregory Δευ Μάης 04, 2009 12:52 pm

Πιτσούνια στιφάδο

Υλικά

6 πιτσούνια
1 κιλό μικρά κρεμμύδια
1/2 κιλό μπέικον κομμένο σε κομμάτια
1/2 κούπα περίπου λάδι
Αλάτι
Πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής
Καθαρίζουμε, καψαλίζουμε, πλένουμε καλά τα πιτσούνια και τα αλατοπιπερώνουμε.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές τα πιτσούνια.
Βγάζουμε τα πιτσούνια από την κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφού ροδίζουν τα κρεμμύδια τα βγάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το μπέικον στην κατσαρόλα για μερικά λεπτά.
Μόλις ροδίσει το μπέικον προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα πιτσούνια στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μία κούπα πολύ ζεστό νερό.
Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για μία ώρα περίπου.
Gregory
Gregory

Αριθμός μηνυμάτων : 241
Ηλικία : 37
Τόπος : Θεσσαλονίκη, δυτικά...
Κάρμα : 74
Points : 5910
Registration date : 12/11/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από wind Τρι Μάης 05, 2009 3:25 pm

Κυδώνια στο τηγάνι


Συστατικά

750 γραμμάρια κυδώνια
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
Χυμός 1 ½ λεμονιού
Θαλασσινό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες
Αφού πλύνουμε τα κυδώνια τα βράζουμε σε νερό 5 λεπτά και πετάμε όσα δεν ανοίξουν. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε τα κυδώνια, τον χυμό του λεμονιού και 3 κουτάλια της σούπας νερό από αυτό που τα βράσαμε (σουρωμένο). Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά.
Τα σερβίρουμε ζεστά και προσθέτουμε φρέσκο πιπέρι.

και μετα, τρεχοντας για....ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 3 Streidia...........υπνο.....
wind
wind
Ο Υδραυλικός μας

Αριθμός μηνυμάτων : 2797
Ηλικία : 35
Τόπος : αθηνα
Κάρμα : 244
Points : 8494
Registration date : 18/11/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από emo_no Τετ Μάης 06, 2009 8:30 am

Σαρδέλες ψητές

Τι θα χρειαστούμε:

15 σαρδέλες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 λεμόνι χυμό
1 πράσο
1 καυτερή πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι


Πως το φτιάχνουμε:

Ψιλοκόβουμε το πράσο, την πιπεριά και το σκόρδο. Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, το λεμόνι, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και τα μυρωδικά και τα χτυπάμε καλά. Καθαρίζουμε τις σαρδέλες αφαιρώντας το κεφάλι και τα εντόσθια και τις ξεπλένουμε πολύ καλά. Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί και τις περιχύνουμε με το μίγμα του λαδιού και των μυρωδικών προσέχοντας να πάει παντού το λάδι. Τις ψήνουμε μια μια στο γκριλ, στα κάρβουνα ή στην ψηστιέρα και τις σερβίρουμε ζεστές με το μίγμα λαδιού και μυρωδικών που περίσσεψε.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 3 63546-sardeles-pshtes
emo_no
emo_no
Μην πυροβολείτε τον πιανίστα!

Αριθμός μηνυμάτων : 1635
Ηλικία : 33
Τόπος : εδω κοντα...
Κάρμα : 131
Points : 7140
Registration date : 14/11/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από kirka Τετ Μάης 06, 2009 11:43 am

Συνταγη ....της I love you (μια διαφορετικη συνταγη)

Υλικα:

ονειρα.....οσα θελουμε
υπομονη....οσο αντεχουμε οχι παραπανω
ευτυχια ....ιδια περιπου ποσοτητα με τη λυπη
ερωτα...απεριοριστο
πεισμα ....οσο μας παιρνει
αγαπη...αληθινη
ζηλια.... σε μικρες δοσεις εναλλαξ με το ναζι

Εκτελεση

Τα ανακατευουμε ολα μαζι τα υλικα με γρηγορο ρυθμο..και τα βαζουμε σε φορμα με σχημα καρδιας....
Το βαζουμε σε φουρνο... σε σιγανη θερμοκρασια και επειτα... δυναμωνουμε...προσεχοντας ταυτοχρονα να μην καει....
Αν φουσκωσει ε! τοτε πετυχε η συνταγη...αν οχι....

...τοτε παμε για αλλα......
kirka
kirka
Η Καρδιά μας

Αριθμός μηνυμάτων : 2117
Κάρμα : 218
Points : 8044
Registration date : 24/11/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από dakos Τετ Μάης 06, 2009 12:02 pm

μπορω να προσθεσω και λιγη επιμονη για καλυτερα αποτελεσματα? εχει την ιδιοτητα να δινει μια αλλη γευση στο γλυκο, το κανει πιο... γλυκο...
τρεχω να μαζεψω τα υλικα και ν αρχισω....το ψησιμο...

Idea
dakos
dakos
Το Κουλό Χέρι του Νόμου

Αριθμός μηνυμάτων : 1905
Ηλικία : 38
Τόπος : θεσσαλονικη...
Κάρμα : 191
Points : 7348
Registration date : 08/11/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από kirka Τετ Μάης 06, 2009 12:09 pm

συγνωμη....δεν φημιζομαι για την μαγειρικη μου....μπορεις να προσθεσεις οτι νομιζεις καλυτερο ..... το αποτελεσμα εχει σημασια.... καλη επιτυχια!
kirka
kirka
Η Καρδιά μας

Αριθμός μηνυμάτων : 2117
Κάρμα : 218
Points : 8044
Registration date : 24/11/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από ntek Τετ Μάης 06, 2009 2:52 pm

Μελιτζάνες σις κεμπάπ

Υλικά:
12 μελιτζάνες αργίτικες
2 κουταλιές αλάτ
2 κουταλιές βούτυρο
6 πιπεριές πράσινες
2 κουταλιές λάδι
1 κιλό μοσχάρι (ψαχνό)
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
3 ντομάτες μεσαίες πολτοποιημένες
5 ποτήρια νερό, ½ κουταλάκι ρίγανη
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 φύλλα δάφνης, ½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι σε κόκκους
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά αλεύρι

Εκτέλεση:
Κόβουμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και καθαρίζουμε τη φλούδα κυκλικά (καθαρίζουμε μία λωρίδα και αφήνουμε μία με τη φλούδα). Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να μείνουν 1 ώρα. Κατόπιν τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε. Σε τηγάνι τηγανίζουμε στο λάδι τις μελιτζάνες για 1 λεπτό και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε πρώτα κάθετα στα τέσσερα και μετά στη μέση (8 κομμάτια). Σε ένα μικρό τουλπάνι, βάζουμε τη ρίγανη, το σκόρδο, τη δάφνη, τους κόκκους του πιπεριού και το μαϊντανό, τα δένουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο βούτυρο το κρέας μέχρι να ροδίσει, για 8-10 λεπτά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα αφήνουμε να σοταριστούν άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ, τις πολτοποιημένες ντομάτες και το αλεύρι και τα αφήνουμε να βράσουν άλλα 2 λεπτά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά και προσθέτουμε το αλάτι, το νερό, το τουλπάνι με τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε να βράσουν αφαιρώντας τον αφρό με τρυπητή κουτάλα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα σιγοβράζουμε για 40 λεπτά. Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα, παίρνουμε μικρές σούβλες και περνάμε εναλλάξ ένα κομμάτι μελιτζάνα, 2-3 κομματάκια κρέας, ένα κομμάτι πιπεριά και στο τέλος βάζουμε ένα κομμάτι κρέας. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Βάζουμε τις σούβλες σε ταψί και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 35 λεπτά.
ntek
ntek
Καπετάνιε, Καπετάνιε Χαμογέλα!

Αριθμός μηνυμάτων : 2178
Κάρμα : 195
Points : 7868
Registration date : 29/12/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από kiaskia Τετ Μάης 06, 2009 3:33 pm

Αμελέτητα στρουθοκάλημου στο φούρνο


Συστατικά

1 κιλό αμελέτητα από στρουθοκάμηλο ( Αν δεν βρείτε, ας είναι από καμήλα...)
ελαιόλαδο
1-2 φύλλα δάφνης
αλάτι
πιπέρι
2 φρέσκιες ώριμες ντομάτες κομμένες σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες


Οδηγίες

Πλένουμε καλά τα αμελέτητα, αφαιρούμε ό,τι δεν θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί.
Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε 1-2 φύλλα δάφνης, τις ροδέλες κρεμμυδιού να καλύπτουν τα αμελέτητα και τέλος τις φέτες ντομάτας.
Τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200οC.

Μην το μελετάτε και πολύ, φτιάξτε το...
kiaskia
kiaskia
Η Αμείλικτη

Αριθμός μηνυμάτων : 1012
Ηλικία : 29
Τόπος : Δίπλα απ το φαρμακείο...
Κάρμα : 72
Points : 6532
Registration date : 09/11/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από wind Τετ Μάης 06, 2009 8:36 pm

kiaskia, ανατριχιασα...

φαντασου να το διαβασει
και καμια στρουθοκαμηλος....
wind
wind
Ο Υδραυλικός μας

Αριθμός μηνυμάτων : 2797
Ηλικία : 35
Τόπος : αθηνα
Κάρμα : 244
Points : 8494
Registration date : 18/11/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από dakos Πεμ Μάης 07, 2009 12:51 pm

Bloody Mary Sorbet

Υλικά

½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
½ φλιτζ. τσαγιού νερό
3 φλιτζ. τσαγιούc ντοματοχυμό
1 κουτ. σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κουτ. σούπας άσπρο χρένο horseradish
1 κουτ. γλυκού ταμπάσκο (tabasco)
1 κουτ. γλυκού worcestershire σος

Εκτέλεση:

Λιώστε τη ζάχαρη με το νερό σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Αφήστε τα σε σιγανή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Κρυώστε το μείγμα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Βάλτε το σιρόπι της ζάχαρης σε ένα μεγάλο μπωλ. Προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε.
Παγώστε το μείγμα σε μια παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Για γρανίτα παγώστε το μείγμα στην κατάψυξη.

κερναω... Idea I love you
dakos
dakos
Το Κουλό Χέρι του Νόμου

Αριθμός μηνυμάτων : 1905
Ηλικία : 38
Τόπος : θεσσαλονικη...
Κάρμα : 191
Points : 7348
Registration date : 08/11/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από pandora Πεμ Μάης 07, 2009 2:47 pm

Σοκολατάκια


Συστατικά

1 φλιτζάνι ασπρισμένα αμύγδαλα
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 κ.σ γάλα ή κρέμα γάλακτος
½ κ.σ βούτυρο
75γρ κουβερτούρα
1 κ.σ λικέρ “motzart” η όποιο λικέρ της αρεσκείας σας θέλετε ή μαύρο ρούμι
προαιρετικά αποξεραμένα φρούτα, δαμάσκηνο, βερίκοκο


Οδηγίες

Βάζετε στο μούλτι τα αμύγδαλα και τα αλέθετε καλά, βάζετε την ζάχαρη άχνη και ξανά αλέθετε το μείγμα. Συνεχίζετε ρίχνοντας μέσα το λικέρ και χτυπάτε ξανά και τέλος ρίχνετε το ένα κουτάλι της σούπας γάλα ή κρέμα γάλακτος και ξανά χτυπάτε. Έτσι έχουμε ετοιμάσει την αμυγδαλόπαστα.
Παίρνουμε από το μείγμα μικρά κομμάτια και τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, προαιρετικά αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και αποξηραμένα φρούτα, τα οποία έχουμε μουλιάσει πριν σε χλιαρό νερό για 20’. Στην περίπτωση αυτή, κόβουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα σε 4 κομμάτια. Παίρνουμε ένα κομμάτι και το πιέζουμε στο κέντρο της μπάλας από αμυγδαλόπαστα και ξανά πλάθουμε η αντίθετα, μπορούμε να γεμίσουμε το δαμάσκηνο η το βερίκοκο με αμυγδαλόπαστα.
Σε μπεν μαρι λιώνουμε την κουβερτούρα, με το βούτυρο και το γάλα η την κρεμά γάλακτος. Βουτάμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα ένα ένα τα μπαλάκια αμυγδαλόπαστα, τα οποία μπορούμε να βγάλουμε τρυπώντας τα με ένα σουβλάκι (ή καλαμάκι αναλόγως την περιοχή που μένετε) τα ακουμπάτε σε μια λαδόκολλα. Βάλτε τα σοκολατάκια για λίγη ώρα στο ψυγείο για να σφίξει η σοκολάτα.

μμμμμμ!!! πεντανοστιμα... Very Happy
pandora
pandora
Κοινωνικός Ανταποκριτής (κοινώς... κουτσομπόλα)

Αριθμός μηνυμάτων : 3029
Ηλικία : 34
Τόπος : αγρινιο
Κάρμα : 231
Points : 8537
Registration date : 10/11/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από wind Πεμ Μάης 07, 2009 9:17 pm

Γλυκό συκαλάκι...

Υλικά:

2 κιλά ώριμα συκαλάκια, προτιμητέα άσπρα
1/5 κιλό ζάχαρη
1 μικρή χούφτα γαρύφαλλο
λίγη βανίλια (ένα χαρτί)

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα συκαλάκια, τα βάζουμε σε ένα τρυπητό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, ένα ποτηράκι του κρασιού νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα συκαλάκια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε τρία τέταρτα να βράσουν.
Προσθέτουμε τα γαρύφαλλα, την βανίλια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι.

αυτο ηταν....σιγα το δυσκολο...
wind
wind
Ο Υδραυλικός μας

Αριθμός μηνυμάτων : 2797
Ηλικία : 35
Τόπος : αθηνα
Κάρμα : 244
Points : 8494
Registration date : 18/11/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από mariloy Κυρ Μάης 10, 2009 11:19 am

Ριζότο με μανιτάρια

Συστατικά

50 g μανιτάρια porcini, αποξηραμένα
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
5 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
125 ml λευκό και ξηρό κρασί
Αλάτι και πιπέρι
Ριζότο παρμεζάνα που έχετε προηγουμένως ετοιμάσει
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο


Οδηγίες

Βάζετε τα μανιτάρια να μουσκέψουν σε χλιαρό νερό για τουλάχιστον μία ώρα πριν τα χρησιμοποιήσετε.
Πριν τα ρίξετε στο τηγάνι, στύψτε τα πολύ καλά. Αυτό να το κάνετε μέσα στο δοχείο όπου τα μουσκέψατε γιατί το –χρωματισμένο σκούρο καφετί– νερό τους, είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ γευστικό και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τόσο στο ριζότο που κάνετε όσο και σε μια επόμενη ......μακαρονάδα σας. Πραγματικά εξαιρετικό.
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
Προσθέσετε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρις ότου ξανθήνουν, περίπου 7-8 λεπτά.
Προσθέστε το σκόρδο και τον μαϊντανό και αφήστε να μαγειρευτούν για άλλο 1 λεπτό περίπου, ανακατεύοντας πολύ καλά. Προσέξτε να μη καεί και μαυρίσει το σκόρδο.
Προσθέστε στο τηγάνι το κρασί και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό, κατόπιν βγάλτε το τηγάνι από το μάτι. Σε αυτό το σημείο εγώ προσθέτω εκτός από το κρασί ίση ποσότητα από το νερό όπου μούσκευαν για μία ώρα τα μανιτάρια και, βέβαια, τα αφήνω περισσότερο χρόνο (και 2 και 3 λεπτά αντί για ένα) για να εξατμισθούν τα επιπλέον υγρά.
Αλατοπιπερώστε κατά την προτίμησή σας.
Ετοιμάστε το ριζότο παρμεζάνα, προσθέτοντας τα μανιτάρια περίπου 5 λεπτά πριν το τέλος της βράσης.
mariloy
mariloy

Αριθμός μηνυμάτων : 209
Ηλικία : 41
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Κάρμα : 10
Points : 5798
Registration date : 29/12/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από eliza Δευ Μάης 11, 2009 11:08 am

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΦ

Υλικά

1 μαρούλι
1 μέτρια ντομάτα, σε φέτες
1 αγγουράκι, σε λεπτές φέτες
3 φέτες τυρί του τοστ, σε κομμάτια
3 φέτες ζαμπόν, σε κομμάτια
2 αυγά βραστά, κομμένα στα τέσσερα

για το ντρέσινγκ

2/3 κούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά κέτσαπ
1 κουταλάκι μουστάρδα
1/4 κουταλάκι αλάτι
5-6 σταγόνες ταμπάσκο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο αγγουράκι πίκλες (προαιρετικά)

Ατομα: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 10'

Εκτέλεση
Πλύντε καλά το μαρούλι, αφαιρέστε και πετάξτε όλα τα σκληρά φύλλα από τριγύρω. Χωρίστε τα τρυφερά φύλλα σε κομμάτια μπουκιάς και στρώστε τα σ' ένα μπολ. Αραδιάστε επάνω τις φέτες της ντομάτας και του αγγουριού κι επάνω σ' αυτές βάλτε τα κομματάκια του τυριού και του ζαμπόν. Τοποθετήστε επάνω τ' αυγά με τις κομμένες όψεις προς τα επάνω. Σ' ένα μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και περιχύστε τη σαλάτα.

Μυστικό: Αφού περιχύσετε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ, αφήστε τη να σταθεί σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη 30' στο ψυγείο, πριν τη σερβίρετε.



I love you
eliza
eliza

Αριθμός μηνυμάτων : 207
Ηλικία : 35
Τόπος : παντου
Κάρμα : 3
Points : 5732
Registration date : 18/02/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από Aptyxeiotos Δευ Μάης 11, 2009 11:12 am

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ

Μπαίνουμε σε μια σελίδα με συνταγές, κάνουμε copy μια και την κάνουμε paste εδώ... σβήνουμε και τα βελάκια σε κάθε βήμα να μην κάνει μπαμ και πατάμε δημοσίευση... Razz
Aptyxeiotos
Aptyxeiotos
Admin είμαι, ό,τι θέλω κάνω!

Αριθμός μηνυμάτων : 1290
Ηλικία : 35
Τόπος : Right Here, Right Now.
Κάρμα : 4324
Points : 505989
Registration date : 31/08/2008

https://synomilo.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Σελίδα 3 από 13 Επιστροφή  1, 2, 3, 4 ... 11, 12, 13  Επόμενο

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης