ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
+42
anassa
germanida..
mhxalis o alvanos
marios
jimy
forum
Margera
latinos
thalassa
mpoumpou
from another world
rafaela
xristina
glykoulis
Kostis
Narkissa Witch
eliza
Gregory
μαριτα
kirka
eleos
kokosimos
kiaskia
emo_no
erion5
liana
kostikas26
mariloy
rokas
iasonas
salina
mixaela_
Santianna
wind
irida
Aptyxeiotos
pandora
petra_
ntek
star!!
dakos
cooper
46 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 13
Σελίδα 1 από 13 • 1, 2, 3 ... 11, 12, 13
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Προτεινουμε φαγητο και υλικα παρασκευης
Αρχιζω με την ομελεττα της Μιχαελας
ΥΛΙΚΑ. δυο αυγα, ενα κολοκυθακι ψιλοκομμενο,τρεις φετες μπεικον,πιπερια,πατατα,και τυρι ρεγκατο τριμμενο.υπεροχη ομελεττα.
Αρχιζω με την ομελεττα της Μιχαελας
ΥΛΙΚΑ. δυο αυγα, ενα κολοκυθακι ψιλοκομμενο,τρεις φετες μπεικον,πιπερια,πατατα,και τυρι ρεγκατο τριμμενο.υπεροχη ομελεττα.
cooper- Σας βλέπω από ψηλά...
- Αριθμός μηνυμάτων : 120
Ηλικία : 36
Τόπος : pireas
Κάρμα : 5
Points : 5702
Registration date : 08/11/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ωραιο και λαχταριστο το θεμα σου, cooper...
κουλουρακια μιχαελας...
500 γρ. αλευρι αυτοφουσκωτο
4 αυγα
1 ποτηρι χυμο πορτοκαλι
2 ποτηρια ζαχαρη
1 ποτηρι βουτυρο, κατα προτιμηση αγελαδας
μετα απο καλο χτυπημα στο μιξερ, πλαθουμε ( σε σχημα καρδιας ) και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 20 λεπτα...
καλη μας ορεξη...
κουλουρακια μιχαελας...
500 γρ. αλευρι αυτοφουσκωτο
4 αυγα
1 ποτηρι χυμο πορτοκαλι
2 ποτηρια ζαχαρη
1 ποτηρι βουτυρο, κατα προτιμηση αγελαδας
μετα απο καλο χτυπημα στο μιξερ, πλαθουμε ( σε σχημα καρδιας ) και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 20 λεπτα...
καλη μας ορεξη...
dakos- Το Κουλό Χέρι του Νόμου
- Αριθμός μηνυμάτων : 1905
Ηλικία : 38
Τόπος : θεσσαλονικη...
Κάρμα : 191
Points : 7332
Registration date : 08/11/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΤΟΣΤ
Υλικα
2 φετες ψωμι
ζαμπον
τυρι
Λοιπον βαζουμε το ζαμπον και το τυρι μεσα στο ψωμι,
ακολουθως βαζουμε το ψωμι μαζι με τα υλικα στην τοστιερα..
το αφηνουμε 20-30 λεπτα, μεχρι που να αρχισει να μυριζει το σπιτι καμμενο..
Μετα προσπαθουμε να βγαλουμε (λιγο δυσκολο) το κολλημενο, καταμαυρο τοστ απο την τοστιερα..
ισως χρειαστει και πεταμα η τοστιερα..
και ετσι εχουμε ενα ΩΡΑΙΟΤΑΤΟ καμμενο τοστ στο πιατο μας..
(μην φοβηθητε να δοκιμασετε απο το χρωμα, το δοκιμασα....το πολυ πολυ να σας στειλει.... νοσοκομειο)
Υλικα
2 φετες ψωμι
ζαμπον
τυρι
Λοιπον βαζουμε το ζαμπον και το τυρι μεσα στο ψωμι,
ακολουθως βαζουμε το ψωμι μαζι με τα υλικα στην τοστιερα..
το αφηνουμε 20-30 λεπτα, μεχρι που να αρχισει να μυριζει το σπιτι καμμενο..
Μετα προσπαθουμε να βγαλουμε (λιγο δυσκολο) το κολλημενο, καταμαυρο τοστ απο την τοστιερα..
ισως χρειαστει και πεταμα η τοστιερα..
και ετσι εχουμε ενα ΩΡΑΙΟΤΑΤΟ καμμενο τοστ στο πιατο μας..
(μην φοβηθητε να δοκιμασετε απο το χρωμα, το δοκιμασα....το πολυ πολυ να σας στειλει.... νοσοκομειο)
star!!- Η Δασκάλα μας !!!
- Αριθμός μηνυμάτων : 1888
Τόπος : Κάπου στη γη..
Κάρμα : 48
Points : 7192
Registration date : 06/10/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Γαύροι λαδορίγανη στο φούρνο
Υλικά:
1 κιλό γαύρους
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 λεμόνι
ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
-Αφαιρείτε τα κεφάλια από τους γαύρους.
-Τα πλένετε καλά και τα στραγγίζετε
-Βάζετε τα ψάρια σε ένα ταψάκι
-Αλατοπιπερώνετε
-Προσθέτετε τη ρίγανη, τον χυμό του λεμονιού και το λάδι
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.
Υλικά:
1 κιλό γαύρους
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 λεμόνι
ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
-Αφαιρείτε τα κεφάλια από τους γαύρους.
-Τα πλένετε καλά και τα στραγγίζετε
-Βάζετε τα ψάρια σε ένα ταψάκι
-Αλατοπιπερώνετε
-Προσθέτετε τη ρίγανη, τον χυμό του λεμονιού και το λάδι
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.
ntek- Καπετάνιε, Καπετάνιε Χαμογέλα!
- Αριθμός μηνυμάτων : 2178
Κάρμα : 195
Points : 7852
Registration date : 29/12/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
το μεζεδακι της παρεας...
υλικα :
2 κουταλιες της σουπας μουσταρδα
3 κουταλιες της σουπας κετσαπ
4 κουταλιες της σουπας ζαχαρη αχνη
3 αβγα μελατα
4 αντζουγιες
4 κουταλιες της σουπας τριμμενο κρεμμυδι
5 κουταλιες της σουπας χυμο φραουλας
7 κουταλιες της σουπας κρεμα γαλακτος
2 κοκκινες πιπεριες
εκτελεση :
τα ανακατευετε ολα μαζι και τα πετατε απ το παραθυρο σε ακαλυπτο χωρο....
γιατι λεγεται "το μεζεδακι της παρεας"? μα ειναι απλο, φωναζετε ολη την παρεα σας, οσο πιο πολλοι, τοσο πιο καλα και σας γλιτωνουν απ τον εξαλλο ιδιοκτητη του αυτοκινητου που κατα λαθος περνουσε κατω απ το παραθυρο σας....
υλικα :
2 κουταλιες της σουπας μουσταρδα
3 κουταλιες της σουπας κετσαπ
4 κουταλιες της σουπας ζαχαρη αχνη
3 αβγα μελατα
4 αντζουγιες
4 κουταλιες της σουπας τριμμενο κρεμμυδι
5 κουταλιες της σουπας χυμο φραουλας
7 κουταλιες της σουπας κρεμα γαλακτος
2 κοκκινες πιπεριες
εκτελεση :
τα ανακατευετε ολα μαζι και τα πετατε απ το παραθυρο σε ακαλυπτο χωρο....
γιατι λεγεται "το μεζεδακι της παρεας"? μα ειναι απλο, φωναζετε ολη την παρεα σας, οσο πιο πολλοι, τοσο πιο καλα και σας γλιτωνουν απ τον εξαλλο ιδιοκτητη του αυτοκινητου που κατα λαθος περνουσε κατω απ το παραθυρο σας....
petra_- ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ
- Αριθμός μηνυμάτων : 1851
Ηλικία : 36
Τόπος : νταμαρι...
Κάρμα : 562
Points : 7584
Registration date : 02/10/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
αρνακι γαλακτος
υλικα:
ενα αρνακι
5 κιλα γαλα
εκτελεση:
παιρνουμε το αρνακι και το βαζουμε μεσα στο γαλα...αν το πιει, ειναι πεινασμενο...
αν οχι, ξαναδοκιμαζουμε σε δυο ωρες...
υλικα:
ενα αρνακι
5 κιλα γαλα
εκτελεση:
παιρνουμε το αρνακι και το βαζουμε μεσα στο γαλα...αν το πιει, ειναι πεινασμενο...
αν οχι, ξαναδοκιμαζουμε σε δυο ωρες...
pandora- Κοινωνικός Ανταποκριτής (κοινώς... κουτσομπόλα)
- Αριθμός μηνυμάτων : 3029
Ηλικία : 34
Τόπος : αγρινιο
Κάρμα : 231
Points : 8521
Registration date : 10/11/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Energy Drink 3000
Μιαμιση κουταλιά ελληνικός καφές
Μιαμιση κουταλιά Νεσκαφέ
Ένα ποτήρι νερό
Ρίχνουμε τα 2 είδη καφέ σε ένα άδειο ποτήρι και προσθέτουμε το νερό ανακατεύοντας.
Εγγυημένα αποτελέσματα: 12 ώρες υπερκινητικότητας
Μιαμιση κουταλιά ελληνικός καφές
Μιαμιση κουταλιά Νεσκαφέ
Ένα ποτήρι νερό
Ρίχνουμε τα 2 είδη καφέ σε ένα άδειο ποτήρι και προσθέτουμε το νερό ανακατεύοντας.
Εγγυημένα αποτελέσματα: 12 ώρες υπερκινητικότητας
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
cooper, το θεμα το εβαλες, κανενα ασθενοφορο σκεφτηκες να το εχεις απικο?
pandora- Κοινωνικός Ανταποκριτής (κοινώς... κουτσομπόλα)
- Αριθμός μηνυμάτων : 3029
Ηλικία : 34
Τόπος : αγρινιο
Κάρμα : 231
Points : 8521
Registration date : 10/11/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
συνταγες ειπαμε οχι αλχημειες,ας ειναι καλα η Μιχαελα με τις ομελεττες της
cooper- Σας βλέπω από ψηλά...
- Αριθμός μηνυμάτων : 120
Ηλικία : 36
Τόπος : pireas
Κάρμα : 5
Points : 5702
Registration date : 08/11/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σαβρίδια καπαμά
1 κιλό σαβρίδια
λάδι
αλάτι
πιπέρι
Βασική προϋπόθεση, να τα ψαρέψουμε...στη θάλασσα ή αλλού...
Ψήνονται σε σκεύος με καπαμάκι.......εεε! καπάκι...
Κατά καιρούς, ανοίγουμε και δοκιμάζουμε...
Όταν δούμε ότι λιώνουν στο στόμα, είναι έτοιμα...
1 κιλό σαβρίδια
λάδι
αλάτι
πιπέρι
Βασική προϋπόθεση, να τα ψαρέψουμε...στη θάλασσα ή αλλού...
Ψήνονται σε σκεύος με καπαμάκι.......εεε! καπάκι...
Κατά καιρούς, ανοίγουμε και δοκιμάζουμε...
Όταν δούμε ότι λιώνουν στο στόμα, είναι έτοιμα...
irida- Λογιστική των Χρωμάτων!!!
- Αριθμός μηνυμάτων : 842
Ηλικία : 33
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Κάρμα : 123
Points : 6407
Registration date : 26/12/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αρνάκι φρικασέ
* 1 κούπα Λάδι
* 2 κιλά σε μερίδες Αρνάκι
* 6 δεμάτια φρέσκα (1 κιλό) Κρεμμυδάκι(α)
* 1/2 κιλό Μαρούλι
* 1/2 κούπας ψιλοκομμένος Ανηθος
* 2 Αυγό(ά)
* 1/2 κούπας Χυμός λεμονιού
Βάλτε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα κομμάτια του αρνιού. Ρίξτε αλάτι, πιπέρι και μισή κούπα νερό. Σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να μισομαλακώσει το κρέας. Στο μεταξύ, καθαρίστε, πλύντε καλά τα κρεμμυδάκια και τη σαλάτα και κόψτε τα σε μεγάλα κομμάτια.
Τα κρεμμυδάκια μπορείτε να τα ζεματίσετε προηγουμένως σε λίγο νερό και να τα στραγγίσετε. Ετσι το φαγητό γίνεται ελαφρύτερο. Ρίξτε τα μαζί με το μαρούλι, το άνηθο και το μαϊντανό στην κατσαρόλα με το κρέας κι αφήστε τα να βράσουν, χωρίς να λιώσουν.
Οταν το φαγητό είναι έτοιμο, χτυπήστε τα αυγά με το χυμό λεμονιού, σ' ένα μπολ, ρίξτε μέσα σ' αυτά λίγο από το ζουμί του φαγητού κι αδειάστε τα επάνω στο φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα με κυκλικές κινήσεις, ώστε το αυγολέμονο να πάει παντού, χωρίς να χαλάσει η εμφάνιση του.
Σερβίρετε το αμέσως.
ειμαι και ο πρωτος μαγειρας.....
* 1 κούπα Λάδι
* 2 κιλά σε μερίδες Αρνάκι
* 6 δεμάτια φρέσκα (1 κιλό) Κρεμμυδάκι(α)
* 1/2 κιλό Μαρούλι
* 1/2 κούπας ψιλοκομμένος Ανηθος
* 2 Αυγό(ά)
* 1/2 κούπας Χυμός λεμονιού
Βάλτε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα κομμάτια του αρνιού. Ρίξτε αλάτι, πιπέρι και μισή κούπα νερό. Σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να μισομαλακώσει το κρέας. Στο μεταξύ, καθαρίστε, πλύντε καλά τα κρεμμυδάκια και τη σαλάτα και κόψτε τα σε μεγάλα κομμάτια.
Τα κρεμμυδάκια μπορείτε να τα ζεματίσετε προηγουμένως σε λίγο νερό και να τα στραγγίσετε. Ετσι το φαγητό γίνεται ελαφρύτερο. Ρίξτε τα μαζί με το μαρούλι, το άνηθο και το μαϊντανό στην κατσαρόλα με το κρέας κι αφήστε τα να βράσουν, χωρίς να λιώσουν.
Οταν το φαγητό είναι έτοιμο, χτυπήστε τα αυγά με το χυμό λεμονιού, σ' ένα μπολ, ρίξτε μέσα σ' αυτά λίγο από το ζουμί του φαγητού κι αδειάστε τα επάνω στο φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα με κυκλικές κινήσεις, ώστε το αυγολέμονο να πάει παντού, χωρίς να χαλάσει η εμφάνιση του.
Σερβίρετε το αμέσως.
ειμαι και ο πρωτος μαγειρας.....
wind- Ο Υδραυλικός μας
- Αριθμός μηνυμάτων : 2797
Ηλικία : 35
Τόπος : αθηνα
Κάρμα : 244
Points : 8478
Registration date : 18/11/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
προσλαμβανεσαι στο καπηλειο του γιακουμη κατω στη γουβα του Βαβουλα
cooper- Σας βλέπω από ψηλά...
- Αριθμός μηνυμάτων : 120
Ηλικία : 36
Τόπος : pireas
Κάρμα : 5
Points : 5702
Registration date : 08/11/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
pandora έγραψε:αρνακι γαλακτος
υλικα:
ενα αρνακι
5 κιλα γαλα
εκτελεση:
παιρνουμε το αρνακι και το βαζουμε μεσα στο γαλα...αν το πιει, ειναι πεινασμενο...
αν οχι, ξαναδοκιμαζουμε σε δυο ωρες...
και εγώ που νομιζα οτι το γαλα και γενικα τα υγρα μετριούνται σε λίτρα...τι χαζή που ειμαί!
Santianna- Αριθμός μηνυμάτων : 124
Τόπος : Απέναντι από... απέναντι
Κάρμα : 0
Points : 5628
Registration date : 25/01/2009
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑΡΑΜΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ
Για πέντε άτομα:
ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ
• Κολοκύθι
• Καρότο
• Φρέσκο κρεμμύδι
• Πράσο
• Αλεύρι
• Τριμμένο τυρί σόγιας
• Ελαιόλαδο
ΤΑΡΑΜΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
• 200 γραμμ. ταραμά
• 150 γραμμ. ψίχα ψωμιού (βρεγμένη)
• 3-4 κ σούπας αλεύρι
• 1-2 κ σούπας μαϊντανό
• 1-2 κ σούπας άνηθο
• 2-3 κ σούπας κρεμμύδι
• Δυόσμο
• Πιπέρι
• Λάδι για τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ
Τρίβετε το κολοκύθι και το καρότο και ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμύδι και το πράσο. Ζυμώνετε το μείγμα με αλεύρι και τριμμένο τυρί σόγιας και τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο.
ΤΑΡΑΜΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Βάζετε τον ταραμά για λίγο σε χλιαρό νερό. Σουρώνετε, τον ξεπλένετε καλά και τον βάζετε σε ένα μπολ. Στύβετε καλά την ψίχα του ψωμιού και την προσθέτετε μαζί με τον μαϊντανό και τον άνηθο ψιλοκομμένα, τον δυόσμο, το πιπέρι και το αλεύρι. Σε ένα τηγάνι με λάδι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε ελαφρά. Το βγάζετε και το προσθέτετε στο μίγμα. Ζυμώνετε πολύ καλά τα υλικά. αίρνετε κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνετε να τηγανιστούν στο τηγάνι.
Νηστίσιμα μου θελατε....
ΥΛΙΚΑ
Για πέντε άτομα:
ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ
• Κολοκύθι
• Καρότο
• Φρέσκο κρεμμύδι
• Πράσο
• Αλεύρι
• Τριμμένο τυρί σόγιας
• Ελαιόλαδο
ΤΑΡΑΜΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
• 200 γραμμ. ταραμά
• 150 γραμμ. ψίχα ψωμιού (βρεγμένη)
• 3-4 κ σούπας αλεύρι
• 1-2 κ σούπας μαϊντανό
• 1-2 κ σούπας άνηθο
• 2-3 κ σούπας κρεμμύδι
• Δυόσμο
• Πιπέρι
• Λάδι για τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ
Τρίβετε το κολοκύθι και το καρότο και ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμύδι και το πράσο. Ζυμώνετε το μείγμα με αλεύρι και τριμμένο τυρί σόγιας και τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο.
ΤΑΡΑΜΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Βάζετε τον ταραμά για λίγο σε χλιαρό νερό. Σουρώνετε, τον ξεπλένετε καλά και τον βάζετε σε ένα μπολ. Στύβετε καλά την ψίχα του ψωμιού και την προσθέτετε μαζί με τον μαϊντανό και τον άνηθο ψιλοκομμένα, τον δυόσμο, το πιπέρι και το αλεύρι. Σε ένα τηγάνι με λάδι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε ελαφρά. Το βγάζετε και το προσθέτετε στο μίγμα. Ζυμώνετε πολύ καλά τα υλικά. αίρνετε κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνετε να τηγανιστούν στο τηγάνι.
Νηστίσιμα μου θελατε....
Santianna- Αριθμός μηνυμάτων : 124
Τόπος : Απέναντι από... απέναντι
Κάρμα : 0
Points : 5628
Registration date : 25/01/2009
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
το παστιτσιο της μιχαελας...
υλικα
μισο κιλο μακαρονια χοντρα
1 κιλο κιμα
1 κουπα τυρι φετα τριμμενη
2 κουπες χυμο ντοματας
αλατι, πιπερι
λίγη ζαχαρη, γαρυφαλλο
1 μετριο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
3 κουταλιες σουπας ελαιολαδο
μπεσαμελ
8 κουπες γαλα
150 γρ. βουτυρο η 1 κουπα ελαιολαδο
20 κουταλιες αλευρι
αλατι, μοσχοκαρυδο
επισης
μιση κουπα κεφαλογραβιερα τριμμενη
εκτελεση
ζεσταινουμε σε μια κατσαρολα το ελαιολαδο και καβουρδιζουμε τον κιμα με το κρεμμυδι. προσθετουμε την ντοματα, ζαχαρη, αλατι, πιπερι και γαρύφαλλο και τα αφηνουμε να σιγοβρασουν. βραζουμε αλατισμενο νερο και προσθετουμε τα μακαρονια. οταν κοντευουν να γινουν τα σουρωνουμε. στρωνουμε τα μισα σε βαθυ ταψακι και τα πασπαλιζουμε με τυρι. απο πανω απλωνουμε τον κιμα.
τελειωνουμε με τα αλλα μισα μακαρονια και πασπαλιζουμε ξανα με τυρι. ζεσταινουμε το γαλα, να καψει, αλλα οχι να βρασει. ριχνουμε το βουτυρο η το λαδι και προσθετουμε το αλευρι. τα ανακατευουμε να γινουν σαν αλοιφη. προσθετουμε το γαλα και ανακατευουμε συνεχεια πανω απο χαμηλη φωτια μεχρι να πηξει. προσθετουμε αλατι, ασπρο πιπερι και μοσχοκαρυδο. απλωνουμε πανω απο τα μακαρονια, πασπαλιζουμε με την κεφαλογραβιερα και ψηνουμε σε μετριο προθερμασμενο φουρνο μεχρι να ροδισει (40 λεπτα περιπου)…
καλη μας ορεξη…cooper...
υλικα
μισο κιλο μακαρονια χοντρα
1 κιλο κιμα
1 κουπα τυρι φετα τριμμενη
2 κουπες χυμο ντοματας
αλατι, πιπερι
λίγη ζαχαρη, γαρυφαλλο
1 μετριο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
3 κουταλιες σουπας ελαιολαδο
μπεσαμελ
8 κουπες γαλα
150 γρ. βουτυρο η 1 κουπα ελαιολαδο
20 κουταλιες αλευρι
αλατι, μοσχοκαρυδο
επισης
μιση κουπα κεφαλογραβιερα τριμμενη
εκτελεση
ζεσταινουμε σε μια κατσαρολα το ελαιολαδο και καβουρδιζουμε τον κιμα με το κρεμμυδι. προσθετουμε την ντοματα, ζαχαρη, αλατι, πιπερι και γαρύφαλλο και τα αφηνουμε να σιγοβρασουν. βραζουμε αλατισμενο νερο και προσθετουμε τα μακαρονια. οταν κοντευουν να γινουν τα σουρωνουμε. στρωνουμε τα μισα σε βαθυ ταψακι και τα πασπαλιζουμε με τυρι. απο πανω απλωνουμε τον κιμα.
τελειωνουμε με τα αλλα μισα μακαρονια και πασπαλιζουμε ξανα με τυρι. ζεσταινουμε το γαλα, να καψει, αλλα οχι να βρασει. ριχνουμε το βουτυρο η το λαδι και προσθετουμε το αλευρι. τα ανακατευουμε να γινουν σαν αλοιφη. προσθετουμε το γαλα και ανακατευουμε συνεχεια πανω απο χαμηλη φωτια μεχρι να πηξει. προσθετουμε αλατι, ασπρο πιπερι και μοσχοκαρυδο. απλωνουμε πανω απο τα μακαρονια, πασπαλιζουμε με την κεφαλογραβιερα και ψηνουμε σε μετριο προθερμασμενο φουρνο μεχρι να ροδισει (40 λεπτα περιπου)…
καλη μας ορεξη…cooper...
mixaela_- Συνομιλώ! Pin-up Girl
- Αριθμός μηνυμάτων : 1937
Ηλικία : 33
Τόπος : θεσσαλονικη
Κάρμα : 246
Points : 7397
Registration date : 08/11/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
λοιπον επειδή την ομελέτα της μιχα την φάγαμε τα κουλουράκια της επίσης το παστίτσιο είναι ακόμα ζεστό ώρα είναι να φάτε και μια τούρτα από την salina.......
ΤΟΥΡΤΑ ΠΡΑΛΙΝΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ
Υλικά
8 ασπράδια αυγών (1 κούπα
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κρεμόριο ή 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1/4 κουταλάκι εσάνς πικραμύγδαλου
2 1/2 κούπας αμύγδαλα αλεσμένα (300 γρ.)
3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
για τη γέμιση
800 γρ. σαντιγί έτοιμη ή 2 κούπες κρέμα γάλακτος
1/4 κούπας ζάχαρη άχνη και 1 βανίλια
για το στόλισμα
1 1/2 κούπας σάλτσα με κεράσια
50 γρ. νιφάδες σοκολάτας
100 γρ. αμυγδαλάκι καβουρντισμένο
Ατομα: 16
Χρόνος προετοιμασίας: 30'
Χρόνος ψησίματος: 30'
Εκτέλεση
Χτυπήστε στο μίξερ (στη δυνατή ταχύτητα) τα ασπράδια με το κρεμόριο, να πήξουν και να αφρατέψουν. Εάν δεν έχετε κρεμόριο, ρίξτε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού, ενώ χτυπιούνται τα ασπράδια. Ρίξτε κατόπιν λίγη λίγη τη ζάχαρη και την εσάνς πικραμύγδαλου και χτυπήστε, ώσπου να επιτύχετε μαρέγκα σφικτή, να στέκεται σε όποιο σχήμα της δώσετε. Ανακατεύοντας απαλά μ' ένα κουτάλι, ρίξτε λίγα λίγα τα αλεσμένα αμύγδαλα και τη φρυγανιά και ενώστε τα με την μαρέγκα, προσέχοντας να μη ξεφουσκώσει. Ψήστε το μίγμα σε στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 30 εκ. στους 200 βαθμούς Κελσίου για 35'-40' και κόψτε το παντεσπάνι, αφού κρυώσει, σε σχήμα καρδιάς με ένα πατρόν από χαρτόνι. Χωρίστε το ορίζόντια σε δύο πάτους. Ενώστε τους σε μια πιατέλα, απλώνοντας ενδιάμεσα αρκετή σαντιγί. Καλύψτε την επιφάνεια με σαντιγί και βάζοντας την υπόλοιπη σε κορνέ με μύτη αστέρι, σχεδιάστε τριγύρω την περιφέρεια της καρδιάς, βγάζοντας μια γιρλάντα ζιγκ ζαγκ. Καλύψτε επίσης με σαντιγί το τοίχωμα της καρδιάς τριγύρω. Απλώστε στην επιφάνεια τη σάλτσα με τα κεράσια και πασπαλίστε τη σαντιγί με το αμυγδαλάκι και τις νιφάδες της σοκολάτας. Εάν δεν αγοράσετε έτοιμη σαντιγί, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια, να πήξει και ν' αφρατέψει. Σάλτσα με κεράσια, εάν δεν βρείτε έτοιμη, στραγγίστε μία κομπόστα κεράσι, δέστε το ζουμί με λίγο κορν φλάουρ προσθέτοντας και 1-2 κουταλιές ζάχαρη και ανακατέψτε μέσα τα κεράσια.
τώρα cooper ...αν σου πέσουν βαριά όλα αυτά κάλεσε και το ασθενοφόρο που σου είπε και η pandora....
ΤΟΥΡΤΑ ΠΡΑΛΙΝΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ
Υλικά
8 ασπράδια αυγών (1 κούπα
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κρεμόριο ή 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1/4 κουταλάκι εσάνς πικραμύγδαλου
2 1/2 κούπας αμύγδαλα αλεσμένα (300 γρ.)
3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
για τη γέμιση
800 γρ. σαντιγί έτοιμη ή 2 κούπες κρέμα γάλακτος
1/4 κούπας ζάχαρη άχνη και 1 βανίλια
για το στόλισμα
1 1/2 κούπας σάλτσα με κεράσια
50 γρ. νιφάδες σοκολάτας
100 γρ. αμυγδαλάκι καβουρντισμένο
Ατομα: 16
Χρόνος προετοιμασίας: 30'
Χρόνος ψησίματος: 30'
Εκτέλεση
Χτυπήστε στο μίξερ (στη δυνατή ταχύτητα) τα ασπράδια με το κρεμόριο, να πήξουν και να αφρατέψουν. Εάν δεν έχετε κρεμόριο, ρίξτε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού, ενώ χτυπιούνται τα ασπράδια. Ρίξτε κατόπιν λίγη λίγη τη ζάχαρη και την εσάνς πικραμύγδαλου και χτυπήστε, ώσπου να επιτύχετε μαρέγκα σφικτή, να στέκεται σε όποιο σχήμα της δώσετε. Ανακατεύοντας απαλά μ' ένα κουτάλι, ρίξτε λίγα λίγα τα αλεσμένα αμύγδαλα και τη φρυγανιά και ενώστε τα με την μαρέγκα, προσέχοντας να μη ξεφουσκώσει. Ψήστε το μίγμα σε στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 30 εκ. στους 200 βαθμούς Κελσίου για 35'-40' και κόψτε το παντεσπάνι, αφού κρυώσει, σε σχήμα καρδιάς με ένα πατρόν από χαρτόνι. Χωρίστε το ορίζόντια σε δύο πάτους. Ενώστε τους σε μια πιατέλα, απλώνοντας ενδιάμεσα αρκετή σαντιγί. Καλύψτε την επιφάνεια με σαντιγί και βάζοντας την υπόλοιπη σε κορνέ με μύτη αστέρι, σχεδιάστε τριγύρω την περιφέρεια της καρδιάς, βγάζοντας μια γιρλάντα ζιγκ ζαγκ. Καλύψτε επίσης με σαντιγί το τοίχωμα της καρδιάς τριγύρω. Απλώστε στην επιφάνεια τη σάλτσα με τα κεράσια και πασπαλίστε τη σαντιγί με το αμυγδαλάκι και τις νιφάδες της σοκολάτας. Εάν δεν αγοράσετε έτοιμη σαντιγί, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια, να πήξει και ν' αφρατέψει. Σάλτσα με κεράσια, εάν δεν βρείτε έτοιμη, στραγγίστε μία κομπόστα κεράσι, δέστε το ζουμί με λίγο κορν φλάουρ προσθέτοντας και 1-2 κουταλιές ζάχαρη και ανακατέψτε μέσα τα κεράσια.
τώρα cooper ...αν σου πέσουν βαριά όλα αυτά κάλεσε και το ασθενοφόρο που σου είπε και η pandora....
salina- Η ποίηση μας φέρνει κοντά!
- Αριθμός μηνυμάτων : 1277
Ηλικία : 29
Τόπος : paradeisos
Κάρμα : 17
Points : 6813
Registration date : 08/02/2009
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
σοβαρα τωρα.....
Υλικά
10 ορτύκια
1 κιλό μπάμιες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 1/2 κούπα λάδι
1/2 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και αλατοπιπερώνουμε τα ορτύκια.
Ρίχνουμε 3-4 κουταλιές λάδι σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδια και τα ορτύκια.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τις ντομάτες και τα σκόρδα και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου.
Εν τω μεταξύ ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε ελαφρά τις μπάμιες.
Ρίχνουμε τις μπάμιες στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και 1/2 κούπα νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 25-30 λεπτά περίπου.
καλη ορεξη... ( δεν χρειαζεται ασθενοφορο, cooper, ειναι εγγυημενη η επιτυχια...)
Υλικά
10 ορτύκια
1 κιλό μπάμιες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 1/2 κούπα λάδι
1/2 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και αλατοπιπερώνουμε τα ορτύκια.
Ρίχνουμε 3-4 κουταλιές λάδι σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδια και τα ορτύκια.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τις ντομάτες και τα σκόρδα και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου.
Εν τω μεταξύ ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε ελαφρά τις μπάμιες.
Ρίχνουμε τις μπάμιες στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και 1/2 κούπα νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 25-30 λεπτά περίπου.
καλη ορεξη... ( δεν χρειαζεται ασθενοφορο, cooper, ειναι εγγυημενη η επιτυχια...)
petra_- ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ
- Αριθμός μηνυμάτων : 1851
Ηλικία : 36
Τόπος : νταμαρι...
Κάρμα : 562
Points : 7584
Registration date : 02/10/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Λαγός στιφάδο
ΥΛΙΚΑ
1 λαγός (2 κιλών)
1 κιλό κρεμμυδάκια μικρά
1 σκόρδο μεγάλο
μισό κιλό ντομάτα (χυμός)
μισό ποτήρι του κρασιού ξίδι
λάδι
6 φύλλα δάφνης
6 γαρύφαλα
1 κουταλιά ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ-ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Κόβουμε το λαγό μερίδες και τον τηγανίζουμε ελαφρά.
Τηγανίζουμε επίσης τα κρεμμυδάκια ολόκληρα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα σκόρδα, τη ντομάτα, 1 κουταλιά ζάχαρη, τα γαρύφαλα,
το ξίδι, αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη και νερό να καλυφθούν. Δοκιμάζουμε να είναι καλό στη γεύση (το αλάτι και το ξίδι).
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά, έως ότου μείνει με το λάδι του.
Από καιρό σε καιρό, κουνάμε λίγο την κατσαρόλα γιά να μην κολλήσει το φαγητό. (προσοχή χωρίς κουτάλι)....
ΥΛΙΚΑ
1 λαγός (2 κιλών)
1 κιλό κρεμμυδάκια μικρά
1 σκόρδο μεγάλο
μισό κιλό ντομάτα (χυμός)
μισό ποτήρι του κρασιού ξίδι
λάδι
6 φύλλα δάφνης
6 γαρύφαλα
1 κουταλιά ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ-ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Κόβουμε το λαγό μερίδες και τον τηγανίζουμε ελαφρά.
Τηγανίζουμε επίσης τα κρεμμυδάκια ολόκληρα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα σκόρδα, τη ντομάτα, 1 κουταλιά ζάχαρη, τα γαρύφαλα,
το ξίδι, αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη και νερό να καλυφθούν. Δοκιμάζουμε να είναι καλό στη γεύση (το αλάτι και το ξίδι).
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά, έως ότου μείνει με το λάδι του.
Από καιρό σε καιρό, κουνάμε λίγο την κατσαρόλα γιά να μην κολλήσει το φαγητό. (προσοχή χωρίς κουτάλι)....
pandora- Κοινωνικός Ανταποκριτής (κοινώς... κουτσομπόλα)
- Αριθμός μηνυμάτων : 3029
Ηλικία : 34
Τόπος : αγρινιο
Κάρμα : 231
Points : 8521
Registration date : 10/11/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κέικ λεμονιού ή πορτοκαλιού
Υλικά
200 γραμμ. αλεύρι
140 γραμμ. ζάχαρη
140 γραμμ. βούτυρο + 20 γραμμ. για τη φόρμα
3 αβγά
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1 λεμόνι ή 1 πορτοκάλι (ξύσμα και χυμό)
μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώνετε τη φόρμα. Σε ένα μπολ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτετε τα αυγά ένα - ένα και χτυπάτε ακόμη λίγο. Προσθέτετε το ξύσμα και εναλλάξ το αλεύρι με τη μπέικιν και το αλάτι και το χυμό λεμονιού (ή πορτοκαλιού). Αδειάζετε στη φόρμα και ψήνετε 45 περίπου λεπτά.
Ελέγχετε ότι το κέικ έχει ψηθεί με τη λάμα ενός μαχαιριού. Ξεφορμάρετε το κέικ αφού το αφήσετε να "σταθεί" 5 λεπτά.
( iasonas, ο μικρος ζαχαροπλαστης, σελιδα 324 )
Υλικά
200 γραμμ. αλεύρι
140 γραμμ. ζάχαρη
140 γραμμ. βούτυρο + 20 γραμμ. για τη φόρμα
3 αβγά
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1 λεμόνι ή 1 πορτοκάλι (ξύσμα και χυμό)
μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώνετε τη φόρμα. Σε ένα μπολ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτετε τα αυγά ένα - ένα και χτυπάτε ακόμη λίγο. Προσθέτετε το ξύσμα και εναλλάξ το αλεύρι με τη μπέικιν και το αλάτι και το χυμό λεμονιού (ή πορτοκαλιού). Αδειάζετε στη φόρμα και ψήνετε 45 περίπου λεπτά.
Ελέγχετε ότι το κέικ έχει ψηθεί με τη λάμα ενός μαχαιριού. Ξεφορμάρετε το κέικ αφού το αφήσετε να "σταθεί" 5 λεπτά.
( iasonas, ο μικρος ζαχαροπλαστης, σελιδα 324 )
iasonas- Όχι, ο μονοσάνδαλος, ο άλλος...
- Αριθμός μηνυμάτων : 1764
Ηλικία : 34
Τόπος : σερρες
Κάρμα : 165
Points : 7240
Registration date : 06/10/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Χοιρινό ρόστο
Υλικά:
1 - 1 1/2 του κιλού χοιρινό κρέας χωρίς λίπος
2 κ. του γλυκού κύμινο
1 κ. τσαγιού μαντζουράνα θρυμματισμένη
Ελαιόλαδο
1/2 φλ. νερό
2 κ. της σούπας λευκό κρασί
250 γρ. γιαούρτι πλήρες
2 κ. γλυκού κορν φλάουρ
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε το κύμινο, την μαντζουράνα, το αλάτι και το πιπέρι και πασπαλίστε με αυτά το κρέας. Ζεστάνετε λάδι σε μια κατσαρόλα και γυρίστε το κρέας από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε το νερό και φέρτε το σε βράση σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε και το ξύδι κατόπιν και σκεπάστε την κατσαρόλα. Αφήστε το κρέας να σιγο-ψηθεί σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για 8 - 10 ώρες ή έως ότου είναι έτοιμο.
Για την σάλτσα: πάρτε το ζουμί από το κρέας και βάλτε το σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Μετρήστε το να είναι 1 και 1/4 του φλιτζανιού. Αν δεν είναι προσθέστε νερό ώστε να συμπληρωθεί. Προσθέστε το γιαούρτι και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό και αφήστε το να βράσει ανακατεύοντας συχνά μέχρι να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή.
Σερβίρετε το κρέας σε φέτες με την σάλτσα και συνοδέψτε με ζυμαρικά, ρύζι ή λαχανικά.
Καλή όρεξη....
Υλικά:
1 - 1 1/2 του κιλού χοιρινό κρέας χωρίς λίπος
2 κ. του γλυκού κύμινο
1 κ. τσαγιού μαντζουράνα θρυμματισμένη
Ελαιόλαδο
1/2 φλ. νερό
2 κ. της σούπας λευκό κρασί
250 γρ. γιαούρτι πλήρες
2 κ. γλυκού κορν φλάουρ
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε το κύμινο, την μαντζουράνα, το αλάτι και το πιπέρι και πασπαλίστε με αυτά το κρέας. Ζεστάνετε λάδι σε μια κατσαρόλα και γυρίστε το κρέας από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε το νερό και φέρτε το σε βράση σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε και το ξύδι κατόπιν και σκεπάστε την κατσαρόλα. Αφήστε το κρέας να σιγο-ψηθεί σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για 8 - 10 ώρες ή έως ότου είναι έτοιμο.
Για την σάλτσα: πάρτε το ζουμί από το κρέας και βάλτε το σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Μετρήστε το να είναι 1 και 1/4 του φλιτζανιού. Αν δεν είναι προσθέστε νερό ώστε να συμπληρωθεί. Προσθέστε το γιαούρτι και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό και αφήστε το να βράσει ανακατεύοντας συχνά μέχρι να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή.
Σερβίρετε το κρέας σε φέτες με την σάλτσα και συνοδέψτε με ζυμαρικά, ρύζι ή λαχανικά.
Καλή όρεξη....
irida- Λογιστική των Χρωμάτων!!!
- Αριθμός μηνυμάτων : 842
Ηλικία : 33
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Κάρμα : 123
Points : 6407
Registration date : 26/12/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αφήστε τις κλασικες συνταγες....παμε για κάτι πραγματικά σπιτικό!(και απο τα βάθη της Ασίας!
SUSHI
Συστατικά
* 4 Φύλλα Φύκι Nori
* Καπνιστός Σολωμός ή Τόνος στραγγισμένος χωρίς λάδι ή Καβουρόψιχα
* Αβοκάντο ή Αγγούρι ή Καρότο
* ρύζι για σούσι (μαγειρεμένο)
* Wasabi
* Σάλτσα σόγιας
* Πίκλες πιπερόριζας (gari)
Οδηγίες
1. Βάζουμε σ’ενα μπολ νερό και λίγο ξύδι για να βρέχουμε τα χέρια μας (ή την κουτάλα) ώστε να μην κολλάει το ρύζι όταν θα το απλώνουμε επάνω στο nori.
2. Κόβουμε τα υλικά σε λεπτές λωρίδες.
3. Βάζουμε ένα φύλλο nori επάνω στο bamboo mat. Η μία πλευρά του nori είναι γυαλιστερή και η άλλη τραχειά. Βάζουμε το ρύζι στην σκληρή πλευρά, διαφορετικά δε θα κολλήσει. Απλώνουμε το ρύζι σε στρώμα πάχους 4 - 6 χιλιοστών. Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε λίγο wasabi εάν θέλουμε πιο πικάντικη γεύση. Βάζουμε τη γέμιση και τυλίγουμε.
4. Κρατάμε το ρολό με το αριστερό χέρι και με το δεξί το ραντίζουμε με νερό. Εάν δεν το βρέξουμε το φύκι θα είναι πολύ σκληρό για να το μασήσουμε.
5. Επειδή το ρύζι κολλάει πολύ όπως θα έχετε παρατηρήσει βρέχουμε το μαχαίρι μας συνέχεια καθώς κόβουμε τα ρολά σε φέτες.
6. Σερβίρισμα: Βάζουμε τα σούσι μας σε μία πιατέλα. Μαζί με τα σούσι βάζουμε μια μικρή ποσότητα wasabi στην άκρη του πιάτου καθώς επίσης και λίγα φύλλα gari (πίκλες πιπερόριζας). Το gari χρησιμεύει για να καθαρίζει τη γεύση από τον ουρανίσκο μεταξύ των διαφορετικών ειδών Sushi. Σε ξεχωριστό μπολάκι βάζουμε λίγη soy sauce όπου προαιρετικά προσθέτουμε λίγο από το wasabi και ανακατεύουμε. Εκεί βουτάμε το sushi μας λίγο πριν το φάμε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Θα χρειαστείτε ένα bamboo mat για το τύλιγμα των maki sushi. Απαραίτητο είναι ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι (ιαπωνικό). Αναζητήστε τα σε μεγάλα σούπερ μάρκετ ή σε καταστήματα με είδη ασιατικής κουζίνας. Εκεί θα βρείτε και φύκια nori, wasabi, σάλτσα σόγιας και gari. Σ'αυτό το link θα βρείτε ένα βίντεο με το πώς τυλίγουμε τα sushi. Βοηθάει πολύ!!!
Άντε,και καλή σας όρεξη!
SUSHI
Συστατικά
* 4 Φύλλα Φύκι Nori
* Καπνιστός Σολωμός ή Τόνος στραγγισμένος χωρίς λάδι ή Καβουρόψιχα
* Αβοκάντο ή Αγγούρι ή Καρότο
* ρύζι για σούσι (μαγειρεμένο)
* Wasabi
* Σάλτσα σόγιας
* Πίκλες πιπερόριζας (gari)
Οδηγίες
1. Βάζουμε σ’ενα μπολ νερό και λίγο ξύδι για να βρέχουμε τα χέρια μας (ή την κουτάλα) ώστε να μην κολλάει το ρύζι όταν θα το απλώνουμε επάνω στο nori.
2. Κόβουμε τα υλικά σε λεπτές λωρίδες.
3. Βάζουμε ένα φύλλο nori επάνω στο bamboo mat. Η μία πλευρά του nori είναι γυαλιστερή και η άλλη τραχειά. Βάζουμε το ρύζι στην σκληρή πλευρά, διαφορετικά δε θα κολλήσει. Απλώνουμε το ρύζι σε στρώμα πάχους 4 - 6 χιλιοστών. Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε λίγο wasabi εάν θέλουμε πιο πικάντικη γεύση. Βάζουμε τη γέμιση και τυλίγουμε.
4. Κρατάμε το ρολό με το αριστερό χέρι και με το δεξί το ραντίζουμε με νερό. Εάν δεν το βρέξουμε το φύκι θα είναι πολύ σκληρό για να το μασήσουμε.
5. Επειδή το ρύζι κολλάει πολύ όπως θα έχετε παρατηρήσει βρέχουμε το μαχαίρι μας συνέχεια καθώς κόβουμε τα ρολά σε φέτες.
6. Σερβίρισμα: Βάζουμε τα σούσι μας σε μία πιατέλα. Μαζί με τα σούσι βάζουμε μια μικρή ποσότητα wasabi στην άκρη του πιάτου καθώς επίσης και λίγα φύλλα gari (πίκλες πιπερόριζας). Το gari χρησιμεύει για να καθαρίζει τη γεύση από τον ουρανίσκο μεταξύ των διαφορετικών ειδών Sushi. Σε ξεχωριστό μπολάκι βάζουμε λίγη soy sauce όπου προαιρετικά προσθέτουμε λίγο από το wasabi και ανακατεύουμε. Εκεί βουτάμε το sushi μας λίγο πριν το φάμε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Θα χρειαστείτε ένα bamboo mat για το τύλιγμα των maki sushi. Απαραίτητο είναι ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι (ιαπωνικό). Αναζητήστε τα σε μεγάλα σούπερ μάρκετ ή σε καταστήματα με είδη ασιατικής κουζίνας. Εκεί θα βρείτε και φύκια nori, wasabi, σάλτσα σόγιας και gari. Σ'αυτό το link θα βρείτε ένα βίντεο με το πώς τυλίγουμε τα sushi. Βοηθάει πολύ!!!
Άντε,και καλή σας όρεξη!
Santianna- Αριθμός μηνυμάτων : 124
Τόπος : Απέναντι από... απέναντι
Κάρμα : 0
Points : 5628
Registration date : 25/01/2009
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
cooper έγραψε:προσλαμβανεσαι στο καπηλειο του γιακουμη κατω στη γουβα του Βαβουλα
ευχαριστω, cooper...
αν μη τι αλλο, δεν θα πεινασω....
wind- Ο Υδραυλικός μας
- Αριθμός μηνυμάτων : 2797
Ηλικία : 35
Τόπος : αθηνα
Κάρμα : 244
Points : 8478
Registration date : 18/11/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Τα μακαρόνια της Μιχαέλας...
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια Νο 6 ή όποια προτιμάτε
4 κουταλιές βούτυρο
1/2 κιλό κιμά
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κρασί
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κονσέρβα τοματάκι
1 κουταλιά πελτέ
1 ξυλαράκι κανέλλα
3 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
Σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει
-Μόλις βράσει ρίχνετε τα μακαρόνια
-Αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
-Βγάζετε από την κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε
-Στην κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει μαζί με λίγο αλάτι
-Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια, αποσύρετε από τη φωτιά και τα σκεπάζετε
-Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι
-Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πιρούνι για να μην σβολιάσει
-Προσθέτετε το σκόρδο, την κανέλλα
-Αλατοπιπερώνετε
-Σβήνετε με κρασί
-Προσθέτετε τον μαϊντανό
-Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε
-Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να μείνει με τη σάλτσα του
-Αφαιρείτε την κανέλλα
-Σερβίρετε τα μακαρόνια σε πιάτα
-Στρώνετε τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια
-Πασπαλίζετε με τυρί
Και μόνο με τη σκέψη ότι έτσι φτιάχνει η Μιχαέλα τα μακαρόνια με κιμά....θα γίνω παχύσαρκος...
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια Νο 6 ή όποια προτιμάτε
4 κουταλιές βούτυρο
1/2 κιλό κιμά
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κρασί
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κονσέρβα τοματάκι
1 κουταλιά πελτέ
1 ξυλαράκι κανέλλα
3 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
Σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει
-Μόλις βράσει ρίχνετε τα μακαρόνια
-Αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
-Βγάζετε από την κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε
-Στην κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει μαζί με λίγο αλάτι
-Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια, αποσύρετε από τη φωτιά και τα σκεπάζετε
-Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι
-Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πιρούνι για να μην σβολιάσει
-Προσθέτετε το σκόρδο, την κανέλλα
-Αλατοπιπερώνετε
-Σβήνετε με κρασί
-Προσθέτετε τον μαϊντανό
-Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε
-Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να μείνει με τη σάλτσα του
-Αφαιρείτε την κανέλλα
-Σερβίρετε τα μακαρόνια σε πιάτα
-Στρώνετε τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια
-Πασπαλίζετε με τυρί
Και μόνο με τη σκέψη ότι έτσι φτιάχνει η Μιχαέλα τα μακαρόνια με κιμά....θα γίνω παχύσαρκος...
rokas- Δάσκαλε που δίδασκες...
- Αριθμός μηνυμάτων : 695
Ηλικία : 37
Τόπος : Λαρισα
Κάρμα : 89
Points : 6340
Registration date : 24/11/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Μύδια ατμού με άσπρο κρασί
1 κιλό Μύδια
1 φλυτζάνι τσαγιού αρετσίνωτο Κρασί άσπρο
2 μέτρια ψιλοκομμένα Κρεμμύδι(α)
Αλάτι
Πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος Μαϊντανός
Πετάτε όσα μύδια έχουν ανοικτό ή σπασμένο κέλυφος. Τρίβετε τα κλειστά κελύφη με σκληρή βούρτσα και κόβετε τα "γένια" τους. Τα πλένετε καλά κάτω από ανοικτή βρύση και τα αφήνετε να στραγγίσουν.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το μισό μαϊντανό, το κρασί και τα μύδια.
Κλείνετε καλά την κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 6-8 λεπτά.
Προσθέτετε το αλατοπίπερο. Σερβίρετε τα μύδια γαρνιρισμένα με τον υπόλοιπο μαϊντανό.
1 κιλό Μύδια
1 φλυτζάνι τσαγιού αρετσίνωτο Κρασί άσπρο
2 μέτρια ψιλοκομμένα Κρεμμύδι(α)
Αλάτι
Πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος Μαϊντανός
Πετάτε όσα μύδια έχουν ανοικτό ή σπασμένο κέλυφος. Τρίβετε τα κλειστά κελύφη με σκληρή βούρτσα και κόβετε τα "γένια" τους. Τα πλένετε καλά κάτω από ανοικτή βρύση και τα αφήνετε να στραγγίσουν.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το μισό μαϊντανό, το κρασί και τα μύδια.
Κλείνετε καλά την κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 6-8 λεπτά.
Προσθέτετε το αλατοπίπερο. Σερβίρετε τα μύδια γαρνιρισμένα με τον υπόλοιπο μαϊντανό.
mariloy- Αριθμός μηνυμάτων : 209
Ηλικία : 41
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Κάρμα : 10
Points : 5782
Registration date : 29/12/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Εεεε....εδώ δεν ειμαστε forum!το "κάτι ψήνεται" ειμαστε...
παρτε και άλλη μία συνταγουλα τώρα για να μάθεται...
Σοκολατοκαραμελωμένα φρούτα
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για 5 άτομα:
• ½ κιλό φράουλες
• 3 μήλα
• 3 αχλάδια
• 3 πλάκες κουβερτούρα
• 300 γραμμάρια ζάχαρη
• 100 γρ γκοφρέτα νηστίσιμη
• 100 γρ φιστίκια Αιγίνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε τις φράουλες και ξεφλουδίζετε τα μήλα και τα αχλάδια. Λιώνετε σε ένα κατσαρόλι τη σοκολάτα και σε ένα άλλο τη ζάχαρη με λίγο νερό, για να γίνει καραμέλα. Σε μπλεντερ αλέθετε τα φιστίκια με τη γκοφρέτα.
Βουτάτε τα φρούτα στο μείγμα από τα φιστίκια και τις γκοφρέτες και μετά σε σοκολάτα, καραμέλα ή και τα δύο μαζί.
παρτε και άλλη μία συνταγουλα τώρα για να μάθεται...
Σοκολατοκαραμελωμένα φρούτα
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για 5 άτομα:
• ½ κιλό φράουλες
• 3 μήλα
• 3 αχλάδια
• 3 πλάκες κουβερτούρα
• 300 γραμμάρια ζάχαρη
• 100 γρ γκοφρέτα νηστίσιμη
• 100 γρ φιστίκια Αιγίνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε τις φράουλες και ξεφλουδίζετε τα μήλα και τα αχλάδια. Λιώνετε σε ένα κατσαρόλι τη σοκολάτα και σε ένα άλλο τη ζάχαρη με λίγο νερό, για να γίνει καραμέλα. Σε μπλεντερ αλέθετε τα φιστίκια με τη γκοφρέτα.
Βουτάτε τα φρούτα στο μείγμα από τα φιστίκια και τις γκοφρέτες και μετά σε σοκολάτα, καραμέλα ή και τα δύο μαζί.
Santianna- Αριθμός μηνυμάτων : 124
Τόπος : Απέναντι από... απέναντι
Κάρμα : 0
Points : 5628
Registration date : 25/01/2009
Σελίδα 1 από 13 • 1, 2, 3 ... 11, 12, 13
Σελίδα 1 από 13
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|