ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
+42
anassa
germanida..
mhxalis o alvanos
marios
jimy
forum
Margera
latinos
thalassa
mpoumpou
from another world
rafaela
xristina
glykoulis
Kostis
Narkissa Witch
eliza
Gregory
μαριτα
kirka
eleos
kokosimos
kiaskia
emo_no
erion5
liana
kostikas26
mariloy
rokas
iasonas
salina
mixaela_
Santianna
wind
irida
Aptyxeiotos
pandora
petra_
ntek
star!!
dakos
cooper
46 απαντήσεις
Σελίδα 11 από 13
Σελίδα 11 από 13 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Aptyxeiotos έγραψε:marios, είσαι εκτός θέματος... τελευταία προειδοποίηση, δεν θα ανεχτώ ξανά κάτι τέτοιο...
ας εβαζε τουλαχιστον, συνταγη με λαχανοντολμαδες!
kostikas26- Πόντιος κι μ' έναν Ομάτ !!!
- Αριθμός μηνυμάτων : 2244
Ηλικία : 30
Τόπος : ποντος...
Κάρμα : 184
Points : 7890
Registration date : 09/11/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Λαχανοντολμάδες.....
Υλικά
1 μεγάλο λάχανο ή 2 μεσαία λάχανα
1 κιλό κιμάς (αν χρησιμοποιήσετε χοιρινό κιμά ή αν ο κιμάς σας έχει αρκετό λίπος μειώστε λίγο την ποσότητα του λαδιού)
1 ματσάκι μαϊντανό
Ρίγανη
Ψιλοκομμένο δυόσμο
2 κρεμμύδια
Αλάτι
Πιπέρι
1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 κουταλιές κορν φλάουρ
2-3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κρόκους αυγών
Χυμός 2-3 λεμονιών
Ετοιμασία
Χαράζουμε ένα βαθύ σταυρό στο κοτσάνι του λάχανου.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε το λάχανο να βράσει για πέντε περίπου λεπτά από την μία πλευρά και για άλλα πέντε από την άλλη και το βγάζουμε από το νερό.
Βγάζουμε τα φύλλα που έχουν ζεματιστεί και που μπορούν να βγουν και αν χρειαστεί ξαναβράζουμε το υπόλοιπο για άλλα 5 λεπτά.
Στα πολύ μεγάλα φύλλα κόβουμε και αφαιρούμε το σκληρό κοτσάνι. Μετά τα κόβουμε στην μέση. Τα μικρότερα παραμένουν ολόκληρα (εκτός από την αφαίρεση των κοτσανιών). Τα κοτσάνια που κόψαμε τα βάζουμε να σχηματίσουν έναν πάτο μέσα στην κατσαρόλα, όπου πάνω του θα πατήσουν οι λαχανοντολμάδες.
Μέσα στον κιμά ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, την ρίγανη, τον δυόσμο, τα κρεμμύδια, μισό φλυντζάνι λάδι, το ρύζι, δύο κουταλάκια περίπου του γλυκού αλάτι και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σε κάθε κομμάτι λάχανο βάζουμε περίπου δύο κουταλιές από το μίγμα του κιμά, τον τυλίγουμε δίνοντάς του ένα κάπως μακρόστενο σχήμα, και τους τοποθετούμε σφιχτά τον ένα δίπλα στον άλλο στην κατσαρόλα.
Για όσο χρόνο βράζουν, βάζουμε ένα πιάτο πάνω από τους ντολμάδες και αν θέλουμε και ένα βάρος πάνω από το πιάτο (εγώ βάζω ένα φλιτζάνι γεμάτο νερό).
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και νερό τόσο ώστε να σκεπάζει τους ντολμάδες και ένα φλιτζάνι ακόμα.
Χρειάζονται περίπου μία ώρα βράσιμο (δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν βράση, και μετά σιγοβράζουμε).
Δοκιμάζουμε έναν, και εφόσον έχει βράσει και το λάχανο και η γέμιση, σουρώνουμε τους ντολμάδες και κρατάμε το ζουμί.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κορν φλάουρ να σοταριστεί για 1-2 λεπτά και ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα, προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζουμί από τους ντολμάδες (μέχρι να πήξει ελαφρά), αλατάκι, πιπεράκι άσπρο, τους κρόκους των αυγών και το χυμό των λεμονιών. Δοκιμάζουμε για αλάτι, πιπέρι, λεμόνι. Αν η σάλτσα αρχίζει να γίνεται πηχτή την αραιώνετε με λίγο ζουμί ή λίγο νερό. Αν είναι νερουλό διαλύουμε σε λίγο νερό λίγο κορν φλάουρ ακόμα και το ρίχνουμε στην σάλτσα μας.
Το πόσο θα πήξουμε την κρέμα είναι καθαρά θέμα γούστου. Να έχετε όμως υπ’ όψη ότι όσο μένει η σάλτσα τόσο πήζει.
Σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες ζεστούς με λίγη (ή πολύ σάλτσα) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Με την ίδια γέμιση μπορούμε να κάνουμε μικρά ντολμαδάκια με λάχανο και με αμπελόφυλλα – μία στρώση με λάχανο και μία στρώση με αμπελόφυλλα κ.ο.κ. - με αυγολέμονο (ένα πολύ διαδεδομένο φαγητό στη Ρούμελη, που σερβιριζόταν σε όλες σχεδόν τις γιορτές, σε γλέντια γάμων και βαφτίσεων και γενικά σε κάθε ευκαιρία), γεμιστά κολοκυθάκια με κρέμα αυγολέμονου, μαρουλοντολμάδες με κρέμα αυγολέμονου κλπ
kostikas26 έκανα ότι μπορούσα....Έπεσα όμως σε...πολυλογού....Άντε βρες τη συνταγή τώρα εκεί μέσα.....
Υλικά
1 μεγάλο λάχανο ή 2 μεσαία λάχανα
1 κιλό κιμάς (αν χρησιμοποιήσετε χοιρινό κιμά ή αν ο κιμάς σας έχει αρκετό λίπος μειώστε λίγο την ποσότητα του λαδιού)
1 ματσάκι μαϊντανό
Ρίγανη
Ψιλοκομμένο δυόσμο
2 κρεμμύδια
Αλάτι
Πιπέρι
1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 κουταλιές κορν φλάουρ
2-3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κρόκους αυγών
Χυμός 2-3 λεμονιών
Ετοιμασία
Χαράζουμε ένα βαθύ σταυρό στο κοτσάνι του λάχανου.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε το λάχανο να βράσει για πέντε περίπου λεπτά από την μία πλευρά και για άλλα πέντε από την άλλη και το βγάζουμε από το νερό.
Βγάζουμε τα φύλλα που έχουν ζεματιστεί και που μπορούν να βγουν και αν χρειαστεί ξαναβράζουμε το υπόλοιπο για άλλα 5 λεπτά.
Στα πολύ μεγάλα φύλλα κόβουμε και αφαιρούμε το σκληρό κοτσάνι. Μετά τα κόβουμε στην μέση. Τα μικρότερα παραμένουν ολόκληρα (εκτός από την αφαίρεση των κοτσανιών). Τα κοτσάνια που κόψαμε τα βάζουμε να σχηματίσουν έναν πάτο μέσα στην κατσαρόλα, όπου πάνω του θα πατήσουν οι λαχανοντολμάδες.
Μέσα στον κιμά ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, την ρίγανη, τον δυόσμο, τα κρεμμύδια, μισό φλυντζάνι λάδι, το ρύζι, δύο κουταλάκια περίπου του γλυκού αλάτι και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σε κάθε κομμάτι λάχανο βάζουμε περίπου δύο κουταλιές από το μίγμα του κιμά, τον τυλίγουμε δίνοντάς του ένα κάπως μακρόστενο σχήμα, και τους τοποθετούμε σφιχτά τον ένα δίπλα στον άλλο στην κατσαρόλα.
Για όσο χρόνο βράζουν, βάζουμε ένα πιάτο πάνω από τους ντολμάδες και αν θέλουμε και ένα βάρος πάνω από το πιάτο (εγώ βάζω ένα φλιτζάνι γεμάτο νερό).
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και νερό τόσο ώστε να σκεπάζει τους ντολμάδες και ένα φλιτζάνι ακόμα.
Χρειάζονται περίπου μία ώρα βράσιμο (δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν βράση, και μετά σιγοβράζουμε).
Δοκιμάζουμε έναν, και εφόσον έχει βράσει και το λάχανο και η γέμιση, σουρώνουμε τους ντολμάδες και κρατάμε το ζουμί.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κορν φλάουρ να σοταριστεί για 1-2 λεπτά και ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα, προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζουμί από τους ντολμάδες (μέχρι να πήξει ελαφρά), αλατάκι, πιπεράκι άσπρο, τους κρόκους των αυγών και το χυμό των λεμονιών. Δοκιμάζουμε για αλάτι, πιπέρι, λεμόνι. Αν η σάλτσα αρχίζει να γίνεται πηχτή την αραιώνετε με λίγο ζουμί ή λίγο νερό. Αν είναι νερουλό διαλύουμε σε λίγο νερό λίγο κορν φλάουρ ακόμα και το ρίχνουμε στην σάλτσα μας.
Το πόσο θα πήξουμε την κρέμα είναι καθαρά θέμα γούστου. Να έχετε όμως υπ’ όψη ότι όσο μένει η σάλτσα τόσο πήζει.
Σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες ζεστούς με λίγη (ή πολύ σάλτσα) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Με την ίδια γέμιση μπορούμε να κάνουμε μικρά ντολμαδάκια με λάχανο και με αμπελόφυλλα – μία στρώση με λάχανο και μία στρώση με αμπελόφυλλα κ.ο.κ. - με αυγολέμονο (ένα πολύ διαδεδομένο φαγητό στη Ρούμελη, που σερβιριζόταν σε όλες σχεδόν τις γιορτές, σε γλέντια γάμων και βαφτίσεων και γενικά σε κάθε ευκαιρία), γεμιστά κολοκυθάκια με κρέμα αυγολέμονου, μαρουλοντολμάδες με κρέμα αυγολέμονου κλπ
kostikas26 έκανα ότι μπορούσα....Έπεσα όμως σε...πολυλογού....Άντε βρες τη συνταγή τώρα εκεί μέσα.....
Narkissa Witch- Because Devil loves his children!!!!!!!
- Αριθμός μηνυμάτων : 1234
Ηλικία : 34
Τόπος : Στα κουρδιστά μου όνειρα....
Κάρμα : 17
Points : 6754
Registration date : 11/05/2009
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
μηπως εχετε καμια συνταγη σχετικα με το τελειο δειπνο γενεθλιων ??
ειμαι οργανοτρια στο παρτι του αδερφου μου μηπως ξερετε τι κακο (καλο ηθελα να πω) να φτιαξω στα 2χρονα να φανε??? περιμενω απαντησεις και γρηγορα πλησιαζουν σε 2 μερες!! ακομη που λεει και ο λογος σαντουτσ τι αν βαλλω μεσα??
ειμαι οργανοτρια στο παρτι του αδερφου μου μηπως ξερετε τι κακο (καλο ηθελα να πω) να φτιαξω στα 2χρονα να φανε??? περιμενω απαντησεις και γρηγορα πλησιαζουν σε 2 μερες!! ακομη που λεει και ο λογος σαντουτσ τι αν βαλλω μεσα??
xristina- Πάντα θα γίνεται το δικό μου...άντε γιατί α!
- Αριθμός μηνυμάτων : 574
Τόπος : θεσσαλονικη
Κάρμα : 18
Points : 6055
Registration date : 03/08/2009
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ζυμαρόπιτα γλυκιά ή αλμυρή
Ζυμαρόπιτα γλυκιά
Υλικά
Για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι
20 γρ. μαγιά
250 gr γάλα
120 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
120 γρ. βούτυρο
λίγο αλάτι
ξύσμα λεμονιού
άρωμα βανίλιας
Για την επικάλυψη
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. ζάχαρη
Παρασκευή
Λειώνετε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό ή γάλα με λίγο αλεύρι και αφήνετε λίγη ώρα να κάνει φουσκάλες στο πάνω μέρος. Προσθέτετε τα αβγά, το λειωμένο βούτυρο, λίγο αλάτι, τη ζάχαρη, το άρωμα βανίλιας, το ξύσμα λεμονιού και αφήνετε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος σκεπασμένο. Αδειάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι σε πάχος ένα εκατοστό. Περιχύνετε με λειωμένο βούτυρο, ραντίζετε με ζάχαρη και ψήνετε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.
Θα μπορούσαμε να αφαιρέσουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια από τη ζύμη, να αντικαταστήσουμε τα υλικά της επικάλυψης με τριμμένη φέτα και να να έχουμε μία αλμυρή ζυμαρόπιτα.
απλη, γρηγορη και για απαλα δοντακια...
Ζυμαρόπιτα γλυκιά
Υλικά
Για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι
20 γρ. μαγιά
250 gr γάλα
120 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
120 γρ. βούτυρο
λίγο αλάτι
ξύσμα λεμονιού
άρωμα βανίλιας
Για την επικάλυψη
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. ζάχαρη
Παρασκευή
Λειώνετε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό ή γάλα με λίγο αλεύρι και αφήνετε λίγη ώρα να κάνει φουσκάλες στο πάνω μέρος. Προσθέτετε τα αβγά, το λειωμένο βούτυρο, λίγο αλάτι, τη ζάχαρη, το άρωμα βανίλιας, το ξύσμα λεμονιού και αφήνετε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος σκεπασμένο. Αδειάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι σε πάχος ένα εκατοστό. Περιχύνετε με λειωμένο βούτυρο, ραντίζετε με ζάχαρη και ψήνετε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.
Θα μπορούσαμε να αφαιρέσουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια από τη ζύμη, να αντικαταστήσουμε τα υλικά της επικάλυψης με τριμμένη φέτα και να να έχουμε μία αλμυρή ζυμαρόπιτα.
απλη, γρηγορη και για απαλα δοντακια...
dakos- Το Κουλό Χέρι του Νόμου
- Αριθμός μηνυμάτων : 1905
Ηλικία : 38
Τόπος : θεσσαλονικη...
Κάρμα : 191
Points : 7349
Registration date : 08/11/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
λες να τρωνε τα τριχρονα και τα διχρονα τετοιο πραγμα??
μακαρι αλλα πολυ φοβαμαι εξαιτιας της μαγειρικης μου να μην παθουνε και τιποτα!! ξερεις απο που μπορω να αγορασω ή μηπως μπορεις να μου στειλεις ενα για αυριο???
μακαρι αλλα πολυ φοβαμαι εξαιτιας της μαγειρικης μου να μην παθουνε και τιποτα!! ξερεις απο που μπορω να αγορασω ή μηπως μπορεις να μου στειλεις ενα για αυριο???
xristina- Πάντα θα γίνεται το δικό μου...άντε γιατί α!
- Αριθμός μηνυμάτων : 574
Τόπος : θεσσαλονικη
Κάρμα : 18
Points : 6055
Registration date : 03/08/2009
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
dakos ασε τα παγωτά και πιάσε....τις πιτες....Τι τραβάς κι εσύ...
Narkissa Witch- Because Devil loves his children!!!!!!!
- Αριθμός μηνυμάτων : 1234
Ηλικία : 34
Τόπος : Στα κουρδιστά μου όνειρα....
Κάρμα : 17
Points : 6754
Registration date : 11/05/2009
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Παγωτό καϊμάκι
Υλικά:
1 λίτρο γάλα
1 φλυτζ. ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού (15 γραμ.) σαλέπι
2 βανίλιες, ή βανίλια ξύλο(καλύτερα)
200-250 γραμ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη. Έχουμε κρατήσει 2-3 κουταλιές γάλα για να διαλύσουμε το σαλέπι.
Αφού ζεσταθεί το γάλα, προσθέτουμε το σαλέπι και το αφήνουμε στη φωτιά να κάψει αλλά όχι να βράσει. Το κατεβάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε. Μόλις κρυώσει, το σουρώνουμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπήσει σε σαντιγί, ανακατεύοντας με το κουτάλι (όχι με μίξερ).
Υλικά:
1 λίτρο γάλα
1 φλυτζ. ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού (15 γραμ.) σαλέπι
2 βανίλιες, ή βανίλια ξύλο(καλύτερα)
200-250 γραμ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη. Έχουμε κρατήσει 2-3 κουταλιές γάλα για να διαλύσουμε το σαλέπι.
Αφού ζεσταθεί το γάλα, προσθέτουμε το σαλέπι και το αφήνουμε στη φωτιά να κάψει αλλά όχι να βράσει. Το κατεβάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε. Μόλις κρυώσει, το σουρώνουμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπήσει σε σαντιγί, ανακατεύοντας με το κουτάλι (όχι με μίξερ).
kostikas26- Πόντιος κι μ' έναν Ομάτ !!!
- Αριθμός μηνυμάτων : 2244
Ηλικία : 30
Τόπος : ποντος...
Κάρμα : 184
Points : 7890
Registration date : 09/11/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Μπάμιες γιαχνί
Τι έχουμε:
1 κιλό μπάμιες
3-4 ντομάτες
2 κρεμμύδια
2-3 κλωναράκια μαϊντανό
1 φλιτζ. ξίδι
5 κουταλιές λάδι ελιάς
1 φλιτζ. νερό
στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι
πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
ντοματάκια Σαντορίνης
φυλλαράκια μαϊντανού
Τι κάνουμε:
Πλένουμε τις μπάμιες, καθαρίζουμε περιμετρικά τον μίσχο τους με ένα μαχαίρι, τις βάζουμε σε ένα μπολ, τις περιχύνουμε με το ξίδι και τις αφήνουμε για μισή ώρα.
Εν τω μεταξύ, χαράσσουμε σε σταυρό το κάτω μέρος από τις ντομάτες, τις ζεματίζουμε σε ένα μπολ με βραστό νερό για 1 λεπτό, τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, έως ότου χρυσίσουν. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το νερό, τον μαϊντανό, ψιλοκομμένο, το αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Κατόπιν, ρίχνουμε τις μπάμιες, αφού πρώτα τις ξεπλύνουμε και τις στραγγίξουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 30-35 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν και δέσει η σάλτσα.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε γαρνίροντας με τα ντοματάκια και τα φυλλαράκια μαϊντανού.
Τι έχουμε:
1 κιλό μπάμιες
3-4 ντομάτες
2 κρεμμύδια
2-3 κλωναράκια μαϊντανό
1 φλιτζ. ξίδι
5 κουταλιές λάδι ελιάς
1 φλιτζ. νερό
στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι
πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
ντοματάκια Σαντορίνης
φυλλαράκια μαϊντανού
Τι κάνουμε:
Πλένουμε τις μπάμιες, καθαρίζουμε περιμετρικά τον μίσχο τους με ένα μαχαίρι, τις βάζουμε σε ένα μπολ, τις περιχύνουμε με το ξίδι και τις αφήνουμε για μισή ώρα.
Εν τω μεταξύ, χαράσσουμε σε σταυρό το κάτω μέρος από τις ντομάτες, τις ζεματίζουμε σε ένα μπολ με βραστό νερό για 1 λεπτό, τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, έως ότου χρυσίσουν. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το νερό, τον μαϊντανό, ψιλοκομμένο, το αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Κατόπιν, ρίχνουμε τις μπάμιες, αφού πρώτα τις ξεπλύνουμε και τις στραγγίξουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 30-35 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν και δέσει η σάλτσα.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε γαρνίροντας με τα ντοματάκια και τα φυλλαράκια μαϊντανού.
pandora- Κοινωνικός Ανταποκριτής (κοινώς... κουτσομπόλα)
- Αριθμός μηνυμάτων : 3029
Ηλικία : 34
Τόπος : αγρινιο
Κάρμα : 231
Points : 8538
Registration date : 10/11/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
μπαμιες??????
μην ακου μπαμιες και αρακα!!!
εχω παθει δηλητηριασει απο αυτα τα πρασινοειδη μπλιαχ!!
μην ακου μπαμιες και αρακα!!!
εχω παθει δηλητηριασει απο αυτα τα πρασινοειδη μπλιαχ!!
xristina- Πάντα θα γίνεται το δικό μου...άντε γιατί α!
- Αριθμός μηνυμάτων : 574
Τόπος : θεσσαλονικη
Κάρμα : 18
Points : 6055
Registration date : 03/08/2009
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
τοτε, ειδικα για σενα...
Μπάμιες με πατάτες στον φούρνο
Υλικά:
1 κιλό μπάμιες
3 πατάτες
2 μέτρια κρεμμύδια
5 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες ώριμες
1 μάτσο μαϊντανός
1 φλυτζάνι λάδι
αλάτι, πιπέρι
λίγο λεμόνι.
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις μπάμιες, τις πλένουμε, τις αλατίζουμε ελαφρά, τις αφήνουμε να στραγγίξουν στον ήλιο σε σουρωτήρι.
Τις ξεπλένουμε καλά και τις στεγνώνουμε με πετσέτα ή χαρτί απορροφητικό και τις στρώνουμε στο ταψί.
Κόβουμε τις πατάτες, σε τέταρτα, αφού τις έχουμε καθαρίσει και πλύνει προηγούμενο και τις σκορπάμε και αυτές μέσα.
Κόβουμε τα κρεμμύδια στα 2 και κατόπιν σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό, ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού.
Τα ρίχνουμε και αυτά στο ταψί με τις μπάμιες και τις πατάτες και τα ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το λάδι, αλάτι, πιπέρι, ραντίζουμε με το λεμόνι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.
Μπάμιες με πατάτες στον φούρνο
Υλικά:
1 κιλό μπάμιες
3 πατάτες
2 μέτρια κρεμμύδια
5 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες ώριμες
1 μάτσο μαϊντανός
1 φλυτζάνι λάδι
αλάτι, πιπέρι
λίγο λεμόνι.
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις μπάμιες, τις πλένουμε, τις αλατίζουμε ελαφρά, τις αφήνουμε να στραγγίξουν στον ήλιο σε σουρωτήρι.
Τις ξεπλένουμε καλά και τις στεγνώνουμε με πετσέτα ή χαρτί απορροφητικό και τις στρώνουμε στο ταψί.
Κόβουμε τις πατάτες, σε τέταρτα, αφού τις έχουμε καθαρίσει και πλύνει προηγούμενο και τις σκορπάμε και αυτές μέσα.
Κόβουμε τα κρεμμύδια στα 2 και κατόπιν σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό, ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού.
Τα ρίχνουμε και αυτά στο ταψί με τις μπάμιες και τις πατάτες και τα ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το λάδι, αλάτι, πιπέρι, ραντίζουμε με το λεμόνι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.
wind- Ο Υδραυλικός μας
- Αριθμός μηνυμάτων : 2797
Ηλικία : 35
Τόπος : αθηνα
Κάρμα : 244
Points : 8495
Registration date : 18/11/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ουτε να τα ακουω αυτα τα μικρα τερατοδη πρασινοειδη πραγματα!! ειμαι vegan αλλα ειναι τα μοναδικα φαγητα που δεν τα τρωω ουτε για ολα τα εκατομμυρια του κοσμου!!! (μαλλον ειπα ψεματα για ολα τα εκατομμυρια του κοσμου θα τρωγα)!!!
xristina- Πάντα θα γίνεται το δικό μου...άντε γιατί α!
- Αριθμός μηνυμάτων : 574
Τόπος : θεσσαλονικη
Κάρμα : 18
Points : 6055
Registration date : 03/08/2009
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
τι περιμενεις λοιπον,τρεχα να....εξομολογηθεις....
kirka- Η Καρδιά μας
- Αριθμός μηνυμάτων : 2117
Κάρμα : 218
Points : 8045
Registration date : 24/11/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
λοιπον κανω δημοσια εξομολγηση!! ζητω συγχωρηση αποπ το forum που την ωρα που απαντω στα θεματα του καταβροχθιζω σοκολατες, συγνωμη που οταν βλεπω τον αδερφο μου να πειραζει τον υπολογιστη μου μου ρχεται αν τον σκοτωσω, συγνωμη για το ψεμα που ειπα, να ζητησω και ενα ακομη συγνωμη (απο το παραμυθι με λυπημενο τελος) που εκανα πρωταθλητισμο ποιος θα σκοτωσει τα πιο πολλα κουνουπια!!
τελειωσα με τα συγνωμη!!
τελειωσα με τα συγνωμη!!
xristina- Πάντα θα γίνεται το δικό μου...άντε γιατί α!
- Αριθμός μηνυμάτων : 574
Τόπος : θεσσαλονικη
Κάρμα : 18
Points : 6055
Registration date : 03/08/2009
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
''πολλα τα αμαρτηματα σου''(τα δικα μου μεγαλυτερα) ειμαι σιγουρη οτι θα τα ακουσε ο παπα-ιακωβος και ας τα ειπες σε λαθος θεμα.....
kirka- Η Καρδιά μας
- Αριθμός μηνυμάτων : 2117
Κάρμα : 218
Points : 8045
Registration date : 24/11/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
παιδια θα παω και κατι σχετικοασχετο με το θεμα!!
λοιπον παιδια εγω ειναι απολυτως vegan!
ομως εκανα μια αμαρτια και προχθες εφαγα ψαρι!!!
σοοοοοοουυυ μην τοπ πειτε πουθενα θελω να το ξερετε μονο εσεις οι ..... 500 και κατι ακομη???
λοιπον παιδια εγω ειναι απολυτως vegan!
ομως εκανα μια αμαρτια και προχθες εφαγα ψαρι!!!
σοοοοοοουυυ μην τοπ πειτε πουθενα θελω να το ξερετε μονο εσεις οι ..... 500 και κατι ακομη???
xristina- Πάντα θα γίνεται το δικό μου...άντε γιατί α!
- Αριθμός μηνυμάτων : 574
Τόπος : θεσσαλονικη
Κάρμα : 18
Points : 6055
Registration date : 03/08/2009
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
οχι, δεν το λεμε, δεν το λεμε...αλλα....
Σουφλέ Σοκολάτας
Συστατικά
250 gr κουβερτούρα
180 gr βιτάμ
1 φλ. τσαγ. ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. φαριναπ
6 αβγά
1/2 ποτηρι κρασ. κονιάκ
Οδηγίες
1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και εν συνεχεία το βιτάμ. Τα ριχνουμε σε μια λεκανίτσα και τα χτυπάμε με το μίξερ προσθέτοντας και τη ζάχαρη.
2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το φαρίνάπ και το κονιάκ.
3. Σε μια άλλη λεκανίτσα χτυπάμε τα ασπράδια (ξεχωριστά από τους κρόκους) ώστε να γίνουν μαρέγκα.
4. Προσθέτουμε τους κρόκους στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά.
5. Στο τέλος προσθέτουμε και τη μαρέγκα σιγά-σιγά χτυπώντας πάντα παράλληλα το μίξερ. ΠΡΟΣΟΧΗ το μυστικό της επιτυχίας είναι στο ρίξιμο της μαρέγκας: θα πρέπει να τη ρίχνουμε σιγα-σιγα με το πιρούνι.
6. Βάζουμε το μείγμα σε στογγυλό - ψηλό πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτάκια περίπου.
7. Σερβίρετε ζεστό με κρέμα γάλακτος ή παγωτο.
Σουφλέ Σοκολάτας
Συστατικά
250 gr κουβερτούρα
180 gr βιτάμ
1 φλ. τσαγ. ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. φαριναπ
6 αβγά
1/2 ποτηρι κρασ. κονιάκ
Οδηγίες
1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και εν συνεχεία το βιτάμ. Τα ριχνουμε σε μια λεκανίτσα και τα χτυπάμε με το μίξερ προσθέτοντας και τη ζάχαρη.
2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το φαρίνάπ και το κονιάκ.
3. Σε μια άλλη λεκανίτσα χτυπάμε τα ασπράδια (ξεχωριστά από τους κρόκους) ώστε να γίνουν μαρέγκα.
4. Προσθέτουμε τους κρόκους στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά.
5. Στο τέλος προσθέτουμε και τη μαρέγκα σιγά-σιγά χτυπώντας πάντα παράλληλα το μίξερ. ΠΡΟΣΟΧΗ το μυστικό της επιτυχίας είναι στο ρίξιμο της μαρέγκας: θα πρέπει να τη ρίχνουμε σιγα-σιγα με το πιρούνι.
6. Βάζουμε το μείγμα σε στογγυλό - ψηλό πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτάκια περίπου.
7. Σερβίρετε ζεστό με κρέμα γάλακτος ή παγωτο.
erion5- Πόσα πιάνει ρε το όχημα???
- Αριθμός μηνυμάτων : 3158
Ηλικία : 33
Τόπος : καστορια
Κάρμα : 244
Points : 8620
Registration date : 13/11/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Μάγισσα είμαι όχι ο θεός να ζητάς συγχώρεση από μένα.....Ήμαρτον καλέ.....Κι εσύ με φοβήθηκες??Μην ανησυχείς....Σταμάτησα να δαγκώνω(λέμε τώρα) δεν κινδυνεύεις!!!!!
Αντρούλη μου σουφλέ σοκολάτας βλέπω...Μια από τις σπεσιαλιτέ μου βλέπω....(το πα εγώ ζαχαροπλαστική έπρεπε να πάω...)
Ποιος τη χάρη σου βρε....
Ριγκατόνι ω γκρατεν
500 gr ριγκατόνι
150gr μπέικον
400 gr ψιλοκομμένα τοματάκια
400 gr ψιλοκομμένα μανιτάρια
2 κούπες τριμμένα τυριά(της προτίμησής σας)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
500 ml κρέμα γάλακτος
Βράζουμε τα ριγκατόνι.
Τσιγαρίζουμε το μπέικον, τα μανιτάρια, τα τοματάκια(προσοχή με τη φωτιά!!) και λίγη ρίγανη στο ελαιόλαδο.
Σε ένα πυρεξ ανακατεύουμε τα τα ριγκατόνι με τα τυριά, ρίχνουμε τα υλικά που τσιγαρίσαμε, ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε στου 200 βαθμούς για μισή ώρα με αέρα.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατεύουμε 2-3 φορές...
Αντρούλη μου σουφλέ σοκολάτας βλέπω...Μια από τις σπεσιαλιτέ μου βλέπω....(το πα εγώ ζαχαροπλαστική έπρεπε να πάω...)
Ποιος τη χάρη σου βρε....
Ριγκατόνι ω γκρατεν
500 gr ριγκατόνι
150gr μπέικον
400 gr ψιλοκομμένα τοματάκια
400 gr ψιλοκομμένα μανιτάρια
2 κούπες τριμμένα τυριά(της προτίμησής σας)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
500 ml κρέμα γάλακτος
Βράζουμε τα ριγκατόνι.
Τσιγαρίζουμε το μπέικον, τα μανιτάρια, τα τοματάκια(προσοχή με τη φωτιά!!) και λίγη ρίγανη στο ελαιόλαδο.
Σε ένα πυρεξ ανακατεύουμε τα τα ριγκατόνι με τα τυριά, ρίχνουμε τα υλικά που τσιγαρίσαμε, ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε στου 200 βαθμούς για μισή ώρα με αέρα.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατεύουμε 2-3 φορές...
Narkissa Witch- Because Devil loves his children!!!!!!!
- Αριθμός μηνυμάτων : 1234
Ηλικία : 34
Τόπος : Στα κουρδιστά μου όνειρα....
Κάρμα : 17
Points : 6754
Registration date : 11/05/2009
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
αμαν αμαν σοκολατα και σουφλε???? μαζεψτε με!!! παιδια εχεετε στο σπιτι σας σουφλε σοκολατας και εγω καταβροχθιζω αυτη την στιγμη λακτα????? ελεος!!! περιμενω 8-9 ταψια να δοκιμασω!!! στειλτε μου στειλτε μου!! εχω τρελο κολλημα με την σοκολατα!!! δεν υπαρχει στιγμη της ημερα που ανμην σκεφτομαι την σοκολατα!!! στο σχολειο μου βαβαια με πειραζουν και μου λενε πως η σοκολατα ειναι ελλειψη σεξουαλ...... εμεεεε καποιας ορμονης του οργανισμου!!! μα απο τοτε που θυμαμαι τον ευατο μου τετοιο κολλημα ειχα με την σοκολατα!! για αυτο θα σας δωσω την τελεια συνταγη
πηγαινετε στον κυρ Περιπτερα απενταντι (αν ειστε λατρεις του γλυκου) και αδειαζετε ολο το περιπτερο!!
απο την αλλη αμα περισσευει χατζηλικι πατε στην επομενη γωνια που βρισκεται ο κυριος -Ζαχαροπλαστης και αδειαστε του το μαγαζι!!!
πηγαινετε στον κυρ Περιπτερα απενταντι (αν ειστε λατρεις του γλυκου) και αδειαζετε ολο το περιπτερο!!
απο την αλλη αμα περισσευει χατζηλικι πατε στην επομενη γωνια που βρισκεται ο κυριος -Ζαχαροπλαστης και αδειαστε του το μαγαζι!!!
xristina- Πάντα θα γίνεται το δικό μου...άντε γιατί α!
- Αριθμός μηνυμάτων : 574
Τόπος : θεσσαλονικη
Κάρμα : 18
Points : 6055
Registration date : 03/08/2009
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Έλλειψη ορμονών και βλακείες....Αν ίσχυε κάτι τέτοιο πώς θα έπρεπε να μας φωνάζουν??Κι εμένα κι εσένα χριστινάκι.....Ακόμη και μετά από -ας το θέσω ως "ιδιαίτερες στιγμές" μια σοκολάτα πάντα κολλάει....Αν ο άλλος δεν κάνει καλά τη δουλειά του εμείς φταίμε??
Όσο για το σουφλέ δεν μπαίνει σε ταψί....Αλλά σε μικρά ατομικά φορμάκια....
Και θα αντιγράψω τον άντρα μου τώρα.....
Με τέτοια οικονομική κρίση θα αδειάσουμε όλο το περίπτερο ΚΑΙ το ζαχαροπλαστείο?? Ε πάει πολύ....
Όσο για το σουφλέ δεν μπαίνει σε ταψί....Αλλά σε μικρά ατομικά φορμάκια....
Και θα αντιγράψω τον άντρα μου τώρα.....
Με τέτοια οικονομική κρίση θα αδειάσουμε όλο το περίπτερο ΚΑΙ το ζαχαροπλαστείο?? Ε πάει πολύ....
Narkissa Witch- Because Devil loves his children!!!!!!!
- Αριθμός μηνυμάτων : 1234
Ηλικία : 34
Τόπος : Στα κουρδιστά μου όνειρα....
Κάρμα : 17
Points : 6754
Registration date : 11/05/2009
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
παιρνεις λεφτα βγαινεις απο το σπιτι πας στο ζαχαροπλαστειο παιρνεις οτι γουσταρει κ τραβα η ψυχη σου... ηταν δυσκολο ? δεν νομιζω (λεω να βγαλω και βιβλιο ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΒΛΑΜΙ καλο? )
mhxalis o alvanos- Αριθμός μηνυμάτων : 22
Ηλικία : 31
Τόπος : kypros
Κάρμα : 0
Points : 5313
Registration date : 22/11/2009
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
πολυ καλα κα φανταζομαι και το περιεχομενο...
μοσχαρακι κοκκινιστο με πατατες...
παιρνεις λεφτα βγαινεις απο το σπιτι πας στο εστιατοριο απεναντι και τρως...
λαχανοντολμαδες...
παιρνεις λεφτα βγαινεις απο το σπιτι πας στο εστιατοριο απεναντι και τρως...
τουρτα κερασακι...
παιρνεις λεφτα βγαινεις απο το σπιτι πας στο ζαχαροπλαστειο απεναντι και τρως...
καπως ετσι θα ειναι?
μοσχαρακι κοκκινιστο με πατατες...
παιρνεις λεφτα βγαινεις απο το σπιτι πας στο εστιατοριο απεναντι και τρως...
λαχανοντολμαδες...
παιρνεις λεφτα βγαινεις απο το σπιτι πας στο εστιατοριο απεναντι και τρως...
τουρτα κερασακι...
παιρνεις λεφτα βγαινεις απο το σπιτι πας στο ζαχαροπλαστειο απεναντι και τρως...
καπως ετσι θα ειναι?
erion5- Πόσα πιάνει ρε το όχημα???
- Αριθμός μηνυμάτων : 3158
Ηλικία : 33
Τόπος : καστορια
Κάρμα : 244
Points : 8620
Registration date : 13/11/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ναι....το πετυχες,εκπληκτικος erion
mhxalis o alvanos- Αριθμός μηνυμάτων : 22
Ηλικία : 31
Τόπος : kypros
Κάρμα : 0
Points : 5313
Registration date : 22/11/2009
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
erion5 έγραψε:πολυ καλα κα φανταζομαι και το περιεχομενο...
μοσχαρακι κοκκινιστο με πατατες...
παιρνεις λεφτα βγαινεις απο το σπιτι πας στο εστιατοριο απεναντι και τρως...
λαχανοντολμαδες...
παιρνεις λεφτα βγαινεις απο το σπιτι πας στο εστιατοριο απεναντι και τρως...
τουρτα κερασακι...
παιρνεις λεφτα βγαινεις απο το σπιτι πας στο ζαχαροπλαστειο απεναντι και τρως...
καπως ετσι θα ειναι?
όχι, ακριβώς..
κερασάκι........
παίρνεις λεφτά, βγαίνεις από το σπίτι, πας στον erion5, απέναντι, και........απολαμβάνεις..
germanida..- Η νύφη από τη Γερμανία...
- Αριθμός μηνυμάτων : 1626
Τόπος : ΚΡΗΤΗ !!!
Κάρμα : 7
Points : 6869
Registration date : 05/01/2009
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
με λεφτα δουλευει η λεγομενη erionμηχανη?...
και μενα γιατι με δινει τσαμπα?..επειδη με βλεπει ομορφη?...
και μενα γιατι με δινει τσαμπα?..επειδη με βλεπει ομορφη?...
from another world- Από Κιλκίς με....τσαμπουκά...
- Αριθμός μηνυμάτων : 1311
Ηλικία : 29
Τόπος : Κιλκις
Κάρμα : 33
Points : 6861
Registration date : 05/03/2009
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ε, για ρώτα τον..... μην μείνεις με την απορία..
germanida..- Η νύφη από τη Γερμανία...
- Αριθμός μηνυμάτων : 1626
Τόπος : ΚΡΗΤΗ !!!
Κάρμα : 7
Points : 6869
Registration date : 05/01/2009
Σελίδα 11 από 13 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13
Σελίδα 11 από 13
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|