Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

+42
anassa
germanida..
mhxalis o alvanos
marios
jimy
forum
Margera
latinos
thalassa
mpoumpou
from another world
rafaela
xristina
glykoulis
Kostis
Narkissa Witch
eliza
Gregory
μαριτα
kirka
eleos
kokosimos
kiaskia
emo_no
erion5
liana
kostikas26
mariloy
rokas
iasonas
salina
mixaela_
Santianna
wind
irida
Aptyxeiotos
pandora
petra_
ntek
star!!
dakos
cooper
46 απαντήσεις

Σελίδα 2 από 13 Επιστροφή  1, 2, 3, ... 11, 12, 13  Επόμενο

Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από kostikas26 Πεμ Απρ 16, 2009 7:12 pm

Πισία!!! ( τι περιμενατε? )

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50γρ. μαγιά φρέσκια
1κουταλιά λάδι
νερό όσο σηκώσει

Για το σερβίρισμα: Μέλι, ζάχαρη ή τυρί τριμμένο

Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι που δεν κολλάει στα χέρια. Κόβουμε μικρές μπάλες σε μέγεθος καρυδιού, τις απλώνουμε λίγο με τα δάχτυλα να πλατύνουν και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Κάτι σαν ποντιακοί λουκουμάδες δηλαδή. Σερβίρουμε, περιχύνοντας μέλι, βουτώντας μέσα σε ζάχαρη, η πασπαλίζοντας με τριμμένο τυρί. Καλή όρεξη! Shocked
kostikas26
kostikas26
Πόντιος κι μ' έναν Ομάτ !!!

Αριθμός μηνυμάτων : 2244
Ηλικία : 30
Τόπος : ποντος...
Κάρμα : 184
Points : 7873
Registration date : 09/11/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από iasonas Πεμ Απρ 16, 2009 9:23 pm

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ

ΥΛΙΚΑ

1 συκωταριά
έντερα
1 φλιτζάνι λάδι
2 μαρούλια ψιλοκομμένα
10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ρύζι
3 αυγά
2 λεμόνια
Άνιθος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε πολύ καλά τη συκωταριά και τα έντερα. Τα έντερα τα έχετε πλύνει πολύ καλά και τα γυρίζεται με ένα καλαμάκι ανάποδα. Προσθέτετε την συκωταριά και τα έντερα σε νερό βραστό και τα ζεματίζετε. Μόλις βράσει την ψιλοκόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια.
Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει
Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, ξερά και φρέσκα και τσιγαρίζετε τα κομμάτια της συκωταριάς και τα έντερα.
Προσθέτετε τα μαρούλια και τον άνηθο.
Αλατοπιπερώνετε
Προσθέτετε 4 φλιτζάνια νερό
Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν
Μόλις βράσουν ρίχνετε το ρύζι
Μόλις είναι όλα έτοιμα σβήνετε τη φωτιά, χτυπάτε τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα και τους κρόκους χωριστά.
Στύβετε τα λεμόνια, προσθέτετε τους κρόκους στην μαρέγκα και χτυπάτε
Προσθέτετε λίγο λίγο τον χυμό λεμονιού
Προσθέτετε λίγο λίγο ζουμί από την μαγειρίτσα χτυπώντας γρήγορα και συνεχώς
Όταν έχετε βάλει αρκετό το ρίχνετε όλο μαζί στην κατσαρόλα
Κουνάτε ελαφρά την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού .

Καλή επιτυχία...

study
iasonas
iasonas
Όχι, ο μονοσάνδαλος, ο άλλος...

Αριθμός μηνυμάτων : 1764
Ηλικία : 34
Τόπος : σερρες
Κάρμα : 165
Points : 7240
Registration date : 06/10/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από liana Πεμ Απρ 16, 2009 11:44 pm

Τάρτα πάστα φλώρα

Υλικά

350 γρμ βούτυρο σε πλάκα
2 κούπες ζάχαρη (300 γρμ)
2 αυγά ολόκληρα + 2 κρόκους
1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ
700 γρμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κιλό μαρμελάδα

Πως τη φτιάχνουμε

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι αλλά να μη ζεσταθεί πολύ. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο. Ρίχνουμε τα αυγά, συνεχίσουμε να χτυπάμε για λίγο, ρίχνουμε το κονιάκ, το αλεύρι σιγά σιγά χτυπώντας συνέχεια. Η ζύμη δε πρέπει να κολλάει πολύ, να γίνει όπως για τα κουλούρια, όχι σφικτή. Την αφήνουμε 15-30 λεπτά να "σταθεί". Κρατάμε 1/2 για λωρίδες.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί. Στρώνουμε τη ζύμη και από πάνω ένα λεπτό στρώμα πηχτής μαρμελάδας. Φτιάχνουμε το υπόλοιπο της ζύμης που έχουμε κρατήσει σε λωρίδες και τις βάζουμε από πάνω σταυρωτά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου 30'. Εάν ροδίσουν οι λωρίδες ενδιάμεσα πριν περάσει η καθορισμένη ώρα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Το ταψί το τοποθετούμε στη χαμηλή σχάρα (όχι στον πάτο του φούρνου) για να ψηθεί καλά από κάτω.
liana
liana
Η φωνή της λογικής!

Αριθμός μηνυμάτων : 378
Ηλικία : 33
Τόπος : Αθήνα
Κάρμα : 48
Points : 6016
Registration date : 24/11/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από mixaela_ Κυρ Απρ 19, 2009 9:21 pm

τουρτα σοκολατινα...

Συστατικά
Για το παντεσπάνι:

1 1/2 κ.γ. κονιάκ ή ρούμι
3/4 κ.γ. στιγμιαίος καφές
2/3 φλ. φαρίνα
3 κ.σ. κακάο σκόνη
1/2 κ.γ. σόδα
3 μεγάλα αβγά χωρισμένα
3/4 φλ. ζάχαρη
1/4 κ.γ. κρεμόριο ή 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
1/4 κ.γ. αλάτι

Για την κρέμα και την επικάλυψη:

4 φλ. κρέμα γάλακτος (όχι με λίγα λιπαρά) περίπου 700 γρ.
1/4 φλ. φρέσκο βούτυρο
1/4 φλ. ζάχαρη
600 γρ. κουβερτούρα (όσο γίνεται καλύτερη)
1/3 φλ. κονιάκ ή ρούμι
2 κ.γ. άρωμα βανίλιας

Για το σιρόπι:

1/2 φλ. νερό
4 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι

Οδηγίες

Κρέμα:

1. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα
2. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίζει να βράζει η κρέμα.
3. Προσθέτουμε τα 550 γρ. από τα 600 της κουβερτούρας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως και να ομογενοποιηθεί. Η φωτιά μας πρέπει να είναι χαμηλή.
4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
5. Ξεχωρίζουμε ένα φλυτζάνι από την κρέμα και το κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα σε ένα μπολ, την αφήνουμε να κρυώσει, την σκεπάζουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο.
6. Στο μεταξύ, βάζουμε τηνκρέμα που κρατήσαμε ξανά στο κατσαρολάκι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 50 γρ. κουβερτούρας. ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και την βάζουμε σε άλλο δοχείο. Αυτή η κρέμα θα χρησιμεύσει ως επικάλυψη.
7. Βάζουμε και αυτή την κρέμα στο ψυγείο και τις αφήνουμε για 6 ώρες έως μία μέρα.


Παντεσπάνι:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°
2. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25Χ25 ή δύο στρογγυλά ταψάκια με διάμετρο περίπου 25 εκ. και τα στρώνουμε με λαδόκολα. Βουτυρώνουμε και τη λαδόκολα.
3. Λιώνουμε τον στιγμιαίο καφέ στο κονιάκ και το αφήνουμε στην άκρη
4. Κοσκινίζουμε τη φαρίνα με το κακάο και τη σόδα και τα αφήνουμε και αυτά στην άκρη
5. Χτυπάμε τα ασπράδια με το κρεμόριο (ή το χυμό λεμονιού) και το αλάτι σε μαρέγκα και σταδιακά προσθέτουμε το 1/4 του φλ. από τη ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να σφίξει η μαρέγκα, αλλά προσοχή μη το παρακάνουμε. Αφήνουμε την μαρέγκα στην άκρη
6. Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη για 3' περίπου μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε το κονιάκ με τον καφέ
7. Ανακατεύοντας απαλά, προσθέτουμε στους κρόκους το 1/3 της μαρέγκας, κατόπιν τη μισή φαρίνα, το άλλο 1/3 της μαρέγκας, την υπόλοιπη φαρίνα και τέλος την υπόλοιπη μαρέγκα. Πρέπει να έχουμε ένα κάπως ομοιογενές μείγμα.
8. Στρώνουμε το μείγμα στα ταψάκια (το μείγμα είναι κάπως σφιχτό) και τα βάζουμε στο φούρνο. Εάν έχουμε ένα ταψί, το αφήνουμε για 18' περίπου, ενώ αν έχουμε δύο για 12'.
9. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα ακουμπάμε τα ταψιά σε σχάρα για να κρυώσουν.


Σιρόπι:

1. Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το νερό, προσθέτουμε το κονιάκ και το αφήνουμε να βράσει για λίγο.


Τούρτα:
(Αφού έχει κρυώσει καλά η κρέμα)

1. Βγάζουμε από το ψυγείο την πολλή κρέμα και την χτυπάμε για να γίνει σφιχτή σαν σαντιγύ
2. Αν έχουμε φτιάξει ένα παντεσπάνι, το κόβουμε με προσοχή δύο οριζόντια, ώστε να γίνουν 2. Βρέχουμε τα παντεσπάνια (από την πορώδη μεριά τους) με το σιρόπι.
3. Βάζουμε το ένα παντεσπάνι με τη βρεγμένη πλευρά προς τα πάνω.
4. Βάζουμε τα 3/4 περίπου της κρέμας πάνω στο παντεσπάνι, την απλώνουμε και βάζουμε από πάνω το άλλο παντεσπάνι, με τη βρεγμένη πλευρά προς τα κάτω.
5. Παίρνουμε τη σκούρα κρέμα και τη ζεσταίνουμε λίγο, να μπορεί να απλωθεί. Την απλώνουμε πάνω στο παντεσπάνι μας.
6. Το υπόλοιπο 1/4 της κρέμας το χρησιμοποιούμε για να καλύψουμε τα πλαϊνά.
7. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο και την αφήνουμε για τουλάχιστον 5 ώρες.


flower
mixaela_
mixaela_
Συνομιλώ! Pin-up Girl

Αριθμός μηνυμάτων : 1937
Ηλικία : 33
Τόπος : θεσσαλονικη
Κάρμα : 246
Points : 7397
Registration date : 08/11/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από Aptyxeiotos Δευ Απρ 20, 2009 12:31 am

Μακαρόνια Aptyx Style

1 πακέτο μακαρόνια ό,τι βρείτε
νερό όσο σας φωτήσει ο Κύριος (μισή κατσαρόλα περίπου)
λίγο λάδι
λίγο αλάτι

Βάζουμε την κατσαρόλα με το νερό να βράσει και ρίχνουμε το αλάτι. Μόλις αρχίσει το νερό να κάνει μπουρμπουλήθρες και να καίει αν βάλουμε το δάχτυλο μας μέσα ρίχνουμε τα μακαρόνια.

Βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα για να γίνουν γρήγορα και κάθε 30'' το βγάζουμε για να μην αφρίσουν και καθαρίζουμε μετα.

Δοκιμάζουμε κάθε τόσο και όταν τα μακαρόνια αρχίσουν να θυμίζουν μακαρόνια τα αδειάζουμε στο στραγγιστήρι. Αν θέλουμε τα ξεπλένουμε κιόλας... (θέλουμε)

Ρίχνουμε το (λίίίγο) λάδι στην άδεια κατσαρόλα και το τσιτσιρίζουμε λίγο για να μην κολλήσουνε λέει τα μακαρόνια και άλλα τέτοια κουλά. Καλό θα είναι να φοράμε μακρυμάνικη μπλούζα για να μην καούμε από το λάδι που πιτσιλάει σαν ηλίθιο.

Ξαναρίχνουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε για να πάει παντού το λάδι (που σιγά μην πάει αλλά τεσπα)

Σερβίρουμε... αφρίζουν ξαφρίζουν θα τα φάμε... είναι ζήτημα αξιοπρέπειας και αυτοεκτίμησης...
Aptyxeiotos
Aptyxeiotos
Admin είμαι, ό,τι θέλω κάνω!

Αριθμός μηνυμάτων : 1290
Ηλικία : 35
Τόπος : Right Here, Right Now.
Κάρμα : 4324
Points : 505973
Registration date : 31/08/2008

https://synomilo.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από pandora Δευ Απρ 20, 2009 8:03 pm

το κουτι.......εεε! το πουγκι.....εεε! τα πουγκακια της pandoras....( δυο χρησεων...)


1 πακέτο ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΖΥΜΗ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

1 μέτριο κοτόπουλο
4-5 κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
2 αντίβ καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
2-3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γραβιέρα τριμμένη
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού φέτα τριμμένη
4-5 αυγά
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
μαυροκούκι ή μαύρο σουσάμι

Εκτέλεση


Πλένετε και καψαλίζετε καλά το κοτόπουλο. Βουτυρώνετε ένα ορθογώνιο ταψί διαμ. 25x35 εκ. και στρώνετε τις ροδέλες των κρεμμυδιών. Πάνω τους τοποθετείτε το κοτόπουλο και το αλατοπιπερώνετε εσωτερικά και εξωτερικά, καθώς και τα κρεμμύδια. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό στο φούρνο στους 180°C 1 ώρα. Κατόπιν το αφήνετε να κρυώσει λίγο. Αφαιρείτε από το κοτόπουλο τις πέτσες και τα κόκαλα και τεμαχίζετε τη σάρκα του.
Ρίχνετε σ’ ένα μπολ τα κρεμμύδια μαζί με το ψαχνό του κοτόπουλου. Προσθέτετε το μαϊντανό, τα αντίβ, τη γραβιέρα, τη φέτα και τέλος τα αυγά χτυπημένα με την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά το μείγμα.
Κόβετε κάθε φύλλο ζύμης σε 2 τετράγωνα κομμάτια. Βάζετε στο κέντρο κάθε τετραγώνου αρκετή γέμιση. Κλείνετε τα δεματάκια στρέφοντας ελαφρά το φύλλο και τα τοποθετείτε σε ταψί. Τα περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο, τα πασπαλίζετε με το μαυροκούκι και τα ψήνετε στους 180°-190°C 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

αν δεν σας πετυχουν, χρησιμοποιειστε σαν παρτοφολακια για τα ψιλα σας... Very Happy
pandora
pandora
Κοινωνικός Ανταποκριτής (κοινώς... κουτσομπόλα)

Αριθμός μηνυμάτων : 3029
Ηλικία : 34
Τόπος : αγρινιο
Κάρμα : 231
Points : 8521
Registration date : 10/11/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από ntek Δευ Απρ 20, 2009 8:17 pm

ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ ΜΕ ΜΑΓΙΑ

Υλικά:

*1 κιλό αλεύρι
*1 κουταλάκι μαγιά
*1 κουταλάκι αλάτι
*μισό λίτρο περίπου νερό.

Εκτέλεση:

Με λίγο χλιαρό νερό βρύσης διαλύουμε τη μαγιά κ ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μεγάλο μπώλ, βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι κ τα ανακατεύουμε. Κάνουμε μία λακούβα κ ρίχνουμε την μαγιά, σιγά σιγά ρίχνουμε το νερό κ ζυμώνουμε διαρκώς. προσοχή με το νερό γιατί απο αλεύρι σε αλεύρι αλλάζει η αναλογία. αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα (μην βγεί νερουλή η ζύμη). Στην αρχή η ζύμη θα κολλάει κ στα χέρια κ στα τειχώματα του μπώλ, σιγά σιγά όμως με το ζύμωμα θα γίνεται λεία κ ελαστική! αλεύρι προσθέτουμε ΜΟΝΟ αν χρειαστεί. Ζυμώνουμε περίπου 15 λεπτά. Φτιάχνουμε 2-3 φρατζολάκια, τα τοποθετούμε στο ταψί (πρέπει να'χουν περιθώριο γιατί θα φουσκώσουν αρκετά). Χαράζουμε την επιφάνεια με 2-3 μαχαιριές, αλείφουμε με λίγο νερό για να γίνει τραγανό κ αφήνουμε σκεπασμένο το ταψί να ξεκουραστούν κ να φουσκώσουν τα φρατζολάκια! (περίπου 40-50 λεπτά) Μόλις περάσει η ώρα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για περίπου ένα τεταρτάκι!

ΥΓ: Πανδωρα, φτιαχνω τελικα Very Happy


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Misfits στις Δευ Απρ 20, 2009 8:26 pm, 1 φορά
ntek
ntek
Καπετάνιε, Καπετάνιε Χαμογέλα!

Αριθμός μηνυμάτων : 2178
Κάρμα : 195
Points : 7852
Registration date : 29/12/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από pandora Δευ Απρ 20, 2009 8:24 pm

αντε και γω στο γαμο σου...

Το νυφιάτικο σαραγλί

Για το φύλλο: ¾ της κούπας νερό, 2 ½ κούπες αλεύρι μαλακό, ¼ της κούπας ελαιόλαδο, ½ κουταλάκι αλάτι.

Για την γέμιση: 3 κούπες καρυδόψιχα, χονδροκομμένη, 2-3 κουταλιές ζάχαρη, 1 κουταλιά κανέλα, 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη, 1 κούπα ελαιόλαδο για το ζεμάτισμα.

Για το σιρόπι: 2 ½ κούπες ζάχαρη, 1 ¾ της κούπας νερό, 1 μασουράκι ξύλο κανέλλας,1 λεμόνι τον χυμό.

Ετοιμάζουμε το φύλλο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε στο μίξερ ή με το χέρι, μέχρι να γίνει η ζύμη σφιχτή. Την αφήνουμε σκεπασμένη για μισή ώρα στην άκρη να ξεκουραστεί. Ετοιμάζουμε την γέμιση. Ανακατεύουμε τα καρύδια μαζί με την φρυγανιά, την ζάχαρη και την κανέλλα. Στην συνέχεια, πλάθουμε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια και ανοίγουμε, με τον πλάστη, πολύ λεπτά φύλλα πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια.

Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες, πλάτους 15 εκ. Πασπαλίζουμε κάθε λωρίδα με λίγο από το μείγμα καρυδιού. Σουρώνουμε την λωρίδα και την τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Επαναλαμβάνουμε, μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά, τοποθετώντας τα γλυκάκια δίπλα-δίπλα. Βάζουμε το λάδι σε κατσαρολάκι να κάψει και περιχύνουμε το σαραγλί. (Θα διαπιστώσουμε ότι το λάδι έχει κάψει, όταν ρίχνοντας λίγο ψωμί, το βλέπουμε να σκουραίνει αμέσως). Όταν ρίχνουμε το καυτό λάδι στο φύλλο, θα πρέπει να ασπρίζει και να δείχνει ότι ζεματίζεται. Ψήνουμε το σαραγλί σε φούρνο, προθερμασμένο στους 180°C, επί 30 λεπτά και συνεχίζουμε στους 120°C επί 2 ώρες. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε επί 5-6 λεπτά την ζάχαρη με το νερό, μέχρι να δέσει ελαφρά το σιρόπι και αρωματίζουμε με την κανέλλα. Προς το τέλος προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού. Το αφήνουμε να κρυώσει. Περιχύνουμε το γλυκό, μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, με το κρύο σιρόπι. Το αφήνουμε να σταθεί, ώσπου να απορροφηθεί όλο το σιρόπι. Μεταφέρουμε τα κομμάτια σε πιατέλα, γαρνίρουμε με κουφέτα και κορδελες...

I love you I love you I love you
pandora
pandora
Κοινωνικός Ανταποκριτής (κοινώς... κουτσομπόλα)

Αριθμός μηνυμάτων : 3029
Ηλικία : 34
Τόπος : αγρινιο
Κάρμα : 231
Points : 8521
Registration date : 10/11/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από kostikas26 Δευ Απρ 20, 2009 10:35 pm

Βαρένικα

Ρωσικής προέλευσης ζυμαρικό έδεσμα, το έφεραν στην Ελλάδα οι εκ Ρωσίας προερχόμενοι Πόντιοι το 1922-23.

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1,5 κουταλάκι κοφτό αλάτι

800 γραμμάρια ανθότυρο θρυμματισμένο

1/2 κιλό αγελαδινό βούτυρο

Συνταγή για περίπου 120-130 τεμάχια

Εκτέλεση:

Σε μια ευρύχωρη λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το λάδι και το αλάτι και προσθέτοντας λίγο λίγο χλιαρό νερό, ετοιμάζουμε μια ζύμη τόσο σφιχτή ώστε να ανοίγεται σε φύλλο. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα. Ανάλογα με το χώρο που έχουμε για το άνοιγμα του φύλλου, παίρνουμε 1/4 ή 1/3 της ζύμης και ανοίγουμε φύλλο, πάχους 2 περίπου χιλιοστών. Κόβουμε στρογγυλά τεμάχια ζύμης, χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι νερού, πιέζοντας ανάποδα πάνω στο φύλλο. Από τη διάμετρο του ποτηριού, θα εξαρτηθεί ο αριθμός των τεμαχίων (Μεγάλη διάμετρος λιγότερα, μικρή περισσότερα). Τα ενδιάμεσα κομμάτια ζύμης τα ξαναπλάθουμε και τα αφήνουμε στην άκρη για να τα χρησιμοποιήσουμε στο τέλος. Τα κομμάτια ζύμης που έχουμε κόψει, τα γεμίζουμε με ανθότυρο και τα κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου. Τα τοποθετούμε σε μια βαμβακερή πετσέτα και τα σκεπάζουμε για να μη ξεραθούν, μέχρι να τελειώσουμε όλη την παρασκευή. Ανοίγουμε το επόμενο φύλλο κ.ο.κ. Όταν τελειώσει όλη η παρασκευή, ζεσταίνουμε νερό σε μια χύτρα κατά τα 3/4, προσθέτοντας και δύο κουταλάκια αλάτι. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό, ρίχνουμε 25-30 τεμάχια βαρένικα. Επειδή είναι κρύα τα βαρένικα, σταματάει το νερό να βράζει. Όταν ξαναρχίσει να βράζει, αφήνουμε για 12-15 λεπτά να βράσουν και τα βγάζουμε με μια κουτάλα τρυπητή, στραγγίζοντάς τα καλά. Τα τοποθετούμε σε ένα δοχείο, κατά προτίμηση πυρίμαχο (για να μπορούν να τα ζεσταθούν σε φούρνο μικροκυμάτων αν χρειαστεί). Φροντίζουμε να έχουμε βραστό νερό, για να συμπληρώνουμε στη χύτρα όταν μειώνεται η στάθμη. Συνεχίζουμε μέχρι να ψηθούν όλα τα βαρένικα. Σε μια μικρή χύτρα ή σε τηγάνι, καίμε το αγελαδινό βούτυρο και περιχύνουμε τα βαρένικα. Είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Very Happy Very Happy
kostikas26
kostikas26
Πόντιος κι μ' έναν Ομάτ !!!

Αριθμός μηνυμάτων : 2244
Ηλικία : 30
Τόπος : ποντος...
Κάρμα : 184
Points : 7873
Registration date : 09/11/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από erion5 Τρι Απρ 21, 2009 7:23 am

Κοτόπουλο καπαμά Καστοριάς

Υλικά

6 μεγάλα, σε φετάκια Κρεμμύδι(α)
1/2 κούπας Ελαιόλαδο
1 μεγάλο, σε μερίδες Κοτόπουλο
1/2 κούπας μαύρες Σταφίδες κορινθιακές
2 ξύλα Κανέλα
20 κόκκους Πιπέρι
1/4 κούπας για πιλάφι Ρύζι
1/2 κούπας Ζωμός κοτόπουλου
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Αχνίστε τα κρεμμύδια και στραγγίστε τα καλά. Σοτάρετε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο λάδι να ροδίσουν ολόγυρα κι αφαιρέστε τα με τρυπητή κουτάλα. Προσθέστε στο λάδι το κρεμμύδι κι ανακατέψτε επάνω στη φωτιά 5', ώσπου να μελώσει. Προσθέστε τις σταφίδες, την κανέλα, αλάτι, τους κόκκους πιπέρι και τα κομμάτια του κοτόπουλου. Σκεπάστε και σιγοβράστε 30'.

Αφαιρέστε την κανέλα. Προσθέστε το ρύζι και το ζωμό κότας και συνεχίστε να σιγοβράζετε το φαγητό 20' ακόμη, ώσπου να φουσκώσει το ρύζι. Πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετέ το φαγητό ζεστό.

οποιος το φτιαξει, ας με καλεσει για φαγητο, βαζω το κρασι και την πεινα μου...
cherry
erion5
erion5
Πόσα πιάνει ρε το όχημα???

Αριθμός μηνυμάτων : 3158
Ηλικία : 33
Τόπος : καστορια
Κάρμα : 244
Points : 8603
Registration date : 13/11/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από mixaela_ Τρι Απρ 21, 2009 5:17 pm

Τούρτα πραλίνα - κεράσι μιχαελας.......

Υλικά:

8 ασπράδια αυγών (1 κούπα
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κρεμόριο ή 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1/4 κουταλάκι εσάνς πικραμύγδαλου
2 1/2 κούπας αμύγδαλα αλεσμένα (300 γρ.)
3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη

για τη γέμιση

800 γρ. σαντιγί έτοιμη ή 2 κούπες κρέμα γάλακτος
1/4 κούπας ζάχαρη άχνη και 1 βανίλια

για το στόλισμα

1 1/2 κούπας σάλτσα με κεράσια
50 γρ. νιφάδες σοκολάτας
100 γρ. αμυγδαλάκι καβουρντισμένο


Χτυπήστε στο μίξερ (στη δυνατή ταχύτητα) τα ασπράδια με το κρεμόριο, να πήξουν και να αφρατέψουν. Εάν δεν έχετε κρεμόριο, ρίξτε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού, ενώ χτυπιούνται τα ασπράδια. Ρίξτε κατόπιν λίγη λίγη τη ζάχαρη και την εσάνς πικραμύγδαλου και χτυπήστε, ώσπου να επιτύχετε μαρέγκα σφικτή, να στέκεται σε όποιο σχήμα της δώσετε. Ανακατεύοντας απαλά μ' ένα κουτάλι, ρίξτε λίγα λίγα τα αλεσμένα αμύγδαλα και τη φρυγανιά και ενώστε τα με την μαρέγκα, προσέχοντας να μη ξεφουσκώσει. Ψήστε το μίγμα σε στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 30 εκ. στους 200 βαθμούς Κελσίου για 35'-40' και κόψτε το παντεσπάνι, αφού κρυώσει, σε σχήμα καρδιάς με ένα πατρόν από χαρτόνι. Χωρίστε το ορίζόντια σε δύο πάτους. Ενώστε τους σε μια πιατέλα, απλώνοντας ενδιάμεσα αρκετή σαντιγί. Καλύψτε την επιφάνεια με σαντιγί και βάζοντας την υπόλοιπη σε κορνέ με μύτη αστέρι, σχεδιάστε τριγύρω την περιφέρεια της καρδιάς, βγάζοντας μια γιρλάντα ζιγκ ζαγκ. Καλύψτε επίσης με σαντιγί το τοίχωμα της καρδιάς τριγύρω. Απλώστε στην επιφάνεια τη σάλτσα με τα κεράσια και πασπαλίστε τη σαντιγί με το αμυγδαλάκι και τις νιφάδες της σοκολάτας. Εάν δεν αγοράσετε έτοιμη σαντιγί, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια, να πήξει και ν' αφρατέψει. Σάλτσα με κεράσια, εάν δεν βρείτε έτοιμη, στραγγίστε μία κομπόστα κεράσι, δέστε το ζουμί με λίγο κορν φλάουρ προσθέτοντας και 1-2 κουταλιές ζάχαρη και ανακατέψτε μέσα τα κεράσια μαζί με τη Μιχαέλα...







flower
mixaela_
mixaela_
Συνομιλώ! Pin-up Girl

Αριθμός μηνυμάτων : 1937
Ηλικία : 33
Τόπος : θεσσαλονικη
Κάρμα : 246
Points : 7397
Registration date : 08/11/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από dakos Τετ Απρ 22, 2009 1:19 pm

Γιαννιώτικο Κοκορέτσι ( απ την πατριδα μου... )

Υλικά
2 Συκωταριές αρνίσιες ή κατσικίσιες
1/2 κιλό γλυκάδια
2 κιλά εντεράκια αρνίσια ή κατσικίσια
2 σκέπες αρνίσιες
2 λεμόνια Χυμός λεμονιού
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Οδηγίες
Πλένετε τα έντερα καλά. Στην συνέχεια τα γυρίζετε μέσα-έξω με ένα μολύβι και τα ξαναπλένετε καλα.
Τα αφήνετε σε μια λεκάνη με το χυμό λεμονιού, γύρω στις 3 ώρες για να ασπρίσουν και να σφίξουν.
Και στην συνέχεια κόβετε τα εντόσθια σε μέγεθος καρυδιού και τα αφήνετε να στραγγίσουν.
Τα πασπαλίζετε με τη ρίγανη, αλατοπιπερώνετε και να τα περνάτε στη σούβλα με την σειρά.
Φροντίζοντας να είναι σφιχτά και να μην έχουν καθόλου κενά.
Παίρνετε την σούβλα και την τυλίγετε γύρω-γύρω με τις σκέπες.
Και εφόσον τελειώσετε με τις σκέπες τ τυλίγετε μετά σφιχτά τα έντερα, γύρω-γύρω από την σούβλα.
Αλείφετε συχνά με λάδι και λεμόνι.
Και το βάζετε στα κάρβουνα για να ψηθεί θα χρειασθεί 1 ώρα περίπου.
Το κοκορέτσι είναι ένας Πασχαλιάτικος παραδοσιακός μεζές.
Σερβίρετε κατά προτίμηση με ένα καλό τσίπουρο....

Idea
dakos
dakos
Το Κουλό Χέρι του Νόμου

Αριθμός μηνυμάτων : 1905
Ηλικία : 38
Τόπος : θεσσαλονικη...
Κάρμα : 191
Points : 7332
Registration date : 08/11/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από emo_no Τετ Απρ 22, 2009 7:41 pm

Τούρτα καρδιά

ΥΛΙΚΑ

3 πάτοι παντεσπάν σοκολάτας ή κάποιο δικό σας
2 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο βούτυρο αγελαδινό
1 << >> άχνη ζάχαρη
1 << >> κουβερτούρα
3 κροκοι αυγών
Λίγο κονιάκ ή λικέρ
2 κουταλιές σούπας γάλα

ΣΙΡΟΠΙ......( τουρτα καρδια χωρις σοροπια δε γινεται....)

1 φλιτ ζ Ζάχαρη
1 < > νερό
Λίγο μαρασκίνο (ότι έχετε )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα παντεσπάν σε σχήμα καρδιάς με τον παχύτερο από κάτω . Ετοιμάζουμε την κρέμα της τούρτας ως εξής: Δουλεύουμε καλά σε λεκανίτσα το βούτυρο προσθέτοντας του σιγά σιγά και συνεχίζοντας το δούλεμα να ρίχνουμε τη ζάχαρη , σε συνέχεια τους κρόκους 1-1 και τέλος την κουβερτούρα λιωμένη σε μπέν μαρί(ή μικροκυμάτων). Στρώνουμε πάνω στον πρώτο δίσκο το ¼ από την κρέμα σοκολάτας. Βάζουμε τον άλλο δίσκο σιροπιάζουμε με το σιρόπι (κρύο) που φτιάξαμε και στρώνουμε το άλλο ¼ της κρέμας. Σκεπάζουμε με τον τρίτο δίσκο .Ανακατεύουμε και δουλεύουμε καλά 1 φλιτζάνι του καφέ κρέμα σοκολάτας με 2 κουταλιές γάλα και 1 ζάχαρη. Κάνουμε 1 στρώση στο κέντρο της επιφάνειας της τούρτας, σε σχήμα καρδιάς που περιβάλλουμε με ένα διακοσμητικό δακτύλιο από 2χρωμη μαρέγκα(καλύτερα βάλτε σαντιγί για να είστε σίγουρες το λέω εκ πείρας)
Βάζουμε την υπόλοιπη κρεμά σε κορνέ ή σύριγγα ζαχαροπλαστικής και κάνουμε μικρά διακοσμητικά αστεράκια στην υπόλοιπη επιφάνεια της τούρτας και γιρλάντες-κολωνάκια στα πλαϊνά της.
Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε( λίγο πριν σερβίρουμε τη βγάζουμε για να πάρει θερμοκρασία δωματίου ).

και το καλυτερο? την τρως με την καρδια σου... lol! I love you
emo_no
emo_no
Μην πυροβολείτε τον πιανίστα!

Αριθμός μηνυμάτων : 1635
Ηλικία : 33
Τόπος : εδω κοντα...
Κάρμα : 131
Points : 7124
Registration date : 14/11/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από kiaskia Σαβ Απρ 25, 2009 8:48 am

Ψαρόσουπα

Συστατικά

700 γρ. περίπου ψάρι για βράσιμο (κοκκινόψαρο, μπακαλιάρος κλπ)
3 πατάτες
2 καρότα
2 κλωνάρια σέλινο
1 κρεμμύδι
ρύζι σουπέ
αλάτι


Αυγολέμονο:

2 αυγά
1 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας. Τα βάζουμε στο αλατισμένο νερό να βράσουν.
Μολις μαλακώσουν τα βγάζουμε από το νερό και βάζουμε το ψάρι μας. Μπορούμε το ψάρι να το βάλουμε σε ένα τούλι μέσα για να μην πάνε στη σούπα μας λέπια, κόκκαλα κλπ. Αλλά και αν δεν έχουμε τούλι απλώς μόλις βγάλουμε τα ψάρια μας θα τη σουρώσουμε για να είμαστε σίγουροι. Αφήνουμε το ψάρι να βράσει για 15 λεπτά περίπου (θέλει λίγο)
Βγάζουμε και το ψάρι (αν δεν το είχαμε σε τούλι, τη σουρώνουμε κιόλας) και βάζουμε το ρύζι να βράσει.
Όταν γίνει και το ρύζι, αυγοκόβουμε τη σούπα. Δηλαδή χτυπάμε καλά τα αυγά μας σε ένα μεγαλούτσικο μπολ, προσθέτουμε το λεμόνι και προσθέτουμε σιγά σιγά τη σούπα, ώστε το μείγμα να πάρει τη σωστή θερμοκρασία, χωρίς να ψηθούν τα αυγά μας και κάνουν κομματάκια. Όταν έχει γίνει αρκετά ζεστό, αρχίζουμε να το προσθέτουμε στη σούπα μας ανακετεύοντας συνεχώς.
Βάζουμε σε βαθιά πιάτα τη σούπα, με λίγα λαχανικά και λίγο καθαρισμένο ψάρι μεσα (ή αφήνουμε τους άλλους να προσθέσουν ό,τι θέλουν).

Μην ψαρώνετε, φάτε την...
kiaskia
kiaskia
Η Αμείλικτη

Αριθμός μηνυμάτων : 1012
Ηλικία : 29
Τόπος : Δίπλα απ το φαρμακείο...
Κάρμα : 72
Points : 6516
Registration date : 09/11/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από kokosimos Κυρ Απρ 26, 2009 10:22 am

Γλυκό κουταλιού συκαλάκι

Υλικα

40 κομμάτια σύκα
Ένα κιλό ζάχαρη
Χυμό λεμονιού
Δυο βανίλιες
40 κομμάτια ψίχα αμυγδάλου

Εκτέλεση
Περνούμε 40 κομμάτια σύκα τα οποία θα πρέπει να είναι από άγρια συκιά και να μην έχουν σπόρους βάζουμε
σε ασβεστόνερο 1 έως 2 ώρες, τα καθαρίζουμε ( κόβουμε το κοτσάνι και τα πλένομαι) και κατόπιν τα βράζουμε
τρία νερά. Κάθε φορά αφού πάρουν βράση ,τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα στραγγίζουμε και
τους αλλάζουμε το νερό. Αφού λοιπόν τελεύσουμε το βράσιμο , σκάβουμε ένα-ένα τα σύκα ,όσο είναι ακόμα ζεστά ,
και τα βάζουμε σε ένα μπολ ,που έχουμε ρίξει μέσα και το χυμό λεμονιού. Κατόπιν τα βουτάμε ένα-ένα μες
το λεμόνι και βάζουμε να στραγγίξουν περίπου για δυο ώρες. Φτιάχνουμε ένα σιρόπι με ένα κιλό ζάχαρη και
δυο ποτήρια του νερού νερό και αφού βράσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά το αφήνουμε να μισοκρυώσει και
ρίχνουμε μέσα τα σύκα. Ξαναβάζουμε στη φωτιά, και το αφήνουμε έως ότου βράσουν τα σύκα. Αφήνουμε το
γλυκό όπως είναι στη χύτρα και την επόμενη μέρα , αν δεν έχει δέσει το σιρόπι μας ,βγάζουμε τα σύκα σε
ένα μπολάκι και το ξαναβράζουμε . Αφού το κατεβάσουμε από τη φωτιά και κρυώσει λίγο, ρίχνουμε μέσα
τα σύκα και αφού περάσουν αρκετές ώρες και δούμε ότι το σιρόπι μας δεν έχει δέσει ξανακάνουμε ακριβός
την ίδια διαδικασία. Στο τελευταίο βράσιμο ρίχνουμε και τις βανίλιες. Αφού κρυώσει το γλυκό ,πριν το βάλουμε
στο βάζο, βάζουμε στο κάθε σύκο και από ένα αμυγδαλάκι καθαρισμένο από τη φλούδα του.

Μη σκέφτεστε που θα βρείτε τα σύκα, γεμάτος συκιές ο τόπος!! lol!
kokosimos
kokosimos
Η Μεγάλη Μεταγραφή

Αριθμός μηνυμάτων : 1101
Ηλικία : 32
Τόπος : KALAMATA
Κάρμα : 102
Points : 6753
Registration date : 05/01/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από eleos Κυρ Απρ 26, 2009 12:02 pm

.....κρέμα φαρίν λακτέ.....( συνταγή υπό....πίεση.....)


ένα ποτήρι χλιαρό νερό

4 κουταλιές της σούπας κρέμα

.....γρήγορο ανακάτεμα, στο ρυθμό του μωρού που κλαίει
πεινασμένο....αν θέλετε να δοκιμάσετε, κάντε ακόμα μια δόση....
δεν θα σας αφήσει ούτε μια κουταλιά.....


...
eleos
eleos
No comment.

Αριθμός μηνυμάτων : 679
Ηλικία : 35
Τόπος : παράλληλος κόσμος
Κάρμα : 112
Points : 6284
Registration date : 15/11/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από cooper Κυρ Απρ 26, 2009 3:17 pm

Κρεμμυδοσουπα του ξενυχτη ( by cooper)

τρια κρεμμυδια ολοκληρα, κολοκυθακι, καροτο, πατατα, ψιλοκομμενα λιγο σελινο και ντοματα τα βραζουμε για μια ωρα, προσθετοντας λιγο λαδι, λιγο ρυζι η αστρακι κι ενα κυβο λαχανικων, σερβιρεται με παξιμαδι η γαλετα.με τετοια σουπα το ξενυχτι τελειωνει υπεροχα.
cooper
cooper
Σας βλέπω από ψηλά...

Αριθμός μηνυμάτων : 120
Ηλικία : 36
Τόπος : pireas
Κάρμα : 5
Points : 5702
Registration date : 08/11/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από petra_ Δευ Απρ 27, 2009 12:41 pm

Μπουτάκια βατράχων α λα προβενσάλ

Υλικά
για 2-3 άτομα:

14 μπουτάκια βατράχων
160 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
αρκετό ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Τα βατραχοπόδαρα είναι γνωστά ως γαλλική σπεσιαλιτέ. Τα αγαπούν όμως, και οι Πορτογάλλοι, οι Ινδονήσιοι, οι Κινέζοι και οι Γιαννιώτες (ναι, στο νησί της λίμνης Ιωαννίνων είναι πρώτο πιάτο)! Εμείς καταλάβαμε γιατί. Διότι κυρίες και κύριοι, έχουν τρυφερότατο κρέας, ελαφρώς γλυκό, με πιο κοντινή γεύση στο άσπρο ενός νεαρού κοτόπουλου. , συγκεντρώνουν μόλις, 70 θερμίδες στα 100 γραμμάρια (σαν να λέμε, είναι το τηγανητό πιάτο διαίτης - αν υπάρχει τέτοιο πράγμα). Και τέλος, μαγειρεύονται πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα. Όλα καλά δηλαδή, αρκεί να ξεφύγουμε από τα στερεότυπα που λένε, ότι μπορούμε να τρώμε κότες, γουρούνια, μοσχαράκια, προβατίνες (επειδή είναι πιο συμπαθητικάWink και όχι βατραχοπόδαρα σκορδάτα ή κοχλιούς μπουρμπουριστούς. Τώρα, αν κάποια μέρα το παιδάκι σας προκαλέσει σάλο στο σχολείο, δηλώνοντας στους συμμαθητές του ότι τρελαίνεται για βατραχοπόδαρα, καλέστε το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για φαγητό και φτιάξτε τους μπουτάκια βατράχων ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή:

Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια, τα αλευρώνουμε και τα βουτάμε στην κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια τα τηγανίζουμε, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Έπειτα αλλάζουμε το καμμένο ηλιέλαιο στο τηγάνι με το φρέσκο ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε εκ νέου τα μπουτάκια μαζί με το σκόρδο, για 2-3 λεπτά. Τα σερβίρουμε στο πιάτο μαζί με το ελαιόλαδο που έχει μείνει στο σκεύος. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε, αλλάζοντας τις γαστριμαργικές συνήθειες, φίλων, γνωστών και συγγενών.

Καλή μας όρεξη! ( ¨οσο είναι εύκολο!!! )

Very Happy
petra_
petra_
ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ

Αριθμός μηνυμάτων : 1851
Ηλικία : 36
Τόπος : νταμαρι...
Κάρμα : 562
Points : 7584
Registration date : 02/10/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από kostikas26 Δευ Απρ 27, 2009 6:43 pm

Ποντιακά πισία και πιροσκί (περεσκία)

Για την ζύμη:

1 κύβο μπυρομαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
1 κούπα χλιαρό νερό
4-5 κούπες αλεύρι κανονικό

Με αυτά, κάνουμε το ζυμάρι, το οποίο δεν είναι όπως το ψωμί ή την πίτσα, πρέπει να είναι κάπως νερουλό, να κολλάει στο χέρι. Το αφήνουμε καμιά ώρα κουκουλωμένο (η γιαγιά το τυλίγει με κουβέρτες) για να φουσκώσει.
Μόλις φουσκώσει το ζυμάρι, με ένα κουτάλι της σούπας, παίρνουμε μπαλάκια ζύμης, τα αλευρώνουμε και τα πλακουτσώνουμε, τα τεντώνουμε να ξεχειλώσουν σε στρόγγυλο σχήμα, βάζουμε την γέμιση και τα κλείνουμε.
Για τα πιροσκί (περεσκία), δηλαδή την γέμιση πατάτας, ουσιαστικά φτιάχνουμε μια μικρή ποσότητα γαβουρεμένα καρτόφια, δηλαδή βραστές πατάτες με τσιγαρισμένο κρεμμύδι και αλατοπίπερο.
Αν τα θέλουμε με τυρί, απλά κάνουμε θρύψαλα (χωρίς σκόνη), όσο τυρί φέτα θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε στα πισία-τυροπιτάκια.
Επίσης, τα πισία μπορούν να τηγανιστούν και σκέτα χωρίς γέμιση, σε στύλ πίτας (για γύρο) και αργότερα να φαγωθούν σκέτα ή με αλλαντικά.
Για το τηγάνισμα, ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και τα τοποθετούμε λίγα-λίγα. Αν είναι με γέμιση, καθώς τα βάζουμε τα τραβάμε και λίγο από τις δύο άκρες για να γίνουν κάπως μακρόστενα.

alien
kostikas26
kostikas26
Πόντιος κι μ' έναν Ομάτ !!!

Αριθμός μηνυμάτων : 2244
Ηλικία : 30
Τόπος : ποντος...
Κάρμα : 184
Points : 7873
Registration date : 09/11/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από erion5 Τρι Απρ 28, 2009 7:09 am

Γιουβαρλάκια αβγολέμονο


Συστατικά

750 γρ. κιμά
½ φλ. βούτυρο
½ φλ. ρύζι
½ φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 αβγά
3 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός
1-2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι


Οδηγίες

Βάζουμε τον κιμά σε λεκάνη και προσθέτουμε το ρύζι (το οποίο έχουμε πλύνει 2-3 φορές), το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ένα ασπράδι από τα αβγά, λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Τα ζυμώνουμε καλά.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα. Μετά τα σκεπάζουμε με ζεστό νερό (και παραπάνω για ζουμερά γιουβαρλάκια) και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά και να μείνουν με όσο ζουμί θέλουμε.
Χτυπάμε τους 2 κρόκους και το 1 ασπράδι με το χυμό του λεμονιού, προσθέτουμε ζουμί από τα γιουβαρλάκια για να ζεσταθεί το μείγμα και περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια.
Ανακινούμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά για να δέσει η σάλτσα.

cherry cherry ( ασχετο....)
erion5
erion5
Πόσα πιάνει ρε το όχημα???

Αριθμός μηνυμάτων : 3158
Ηλικία : 33
Τόπος : καστορια
Κάρμα : 244
Points : 8603
Registration date : 13/11/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από salina Τετ Απρ 29, 2009 4:14 pm

Και φυσικά αφού μετά από κάθε γεύμα πηγαίνει και ένα γλυκό....να ένα γλυκάκι όλο..........γλύκα .....

ΤΟΥΛΟΥΜΠΑΚΙΑ

Υλικά


1 1/2 κούπα αλεύρι δυνατό

2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό

1/2 κουταλάκι αλάτι

1 1/4 κούπας νερό

1 κουταλιά ζάχαρη

1/2 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη

6 αυγά

λάδι για το τηγάνισμα

για το σιρόπι

2 κούπες νερό

2 1/2 κούπες ζάχαρη

1/2 κούπα μέλι ή γλυκόζη

για το γαρνίρισμα

1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα

Ατομα: Γίνονται 10 τουλουμπάκια

Χρόνος προετοιμασίας: 30'

Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα


Εκτέλεση
Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το σιμιγδάλι. Βάλτε το νερό, τη ζάχαρη και το λίπος σε μια μικρή βαθιά κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει δυνατά, σβήστε τη φωτιά κι αφήστε την κατσαρόλα επάνω σ' αυτή. Ρίξτε μεμιάς το αλεύρι κι ανακατέψτε γρήγορα μ' ένα ξύλινο κουτάλι, έως ότου γίνει ζύμη σφικτή, που θα ξεχωρίσει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και θα μαζευτεί σαν μπάλα γύρω από το κουτάλι. Αδειάστε τη ζύμη στο μπολ του μίξερ κι αφήστε τη να κρυώσει 8' - 10'. Στο διάστημα αυτό, ετοιμάστε το σιρόπι. Ανακατέψτε σε μια κατσαρόλα τα υλικά και βράστε τα 5'. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει. Χτυπήστε τη ζύμη με το γάντζο ζυμώματος και ρίξτε μέσα ένα - ένα τ' αυγά. Αφήστε κάθε αυγό να ενσωματωθεί καλά με τη ζύμη, πριν ρίξετε το επόμενο. Ρίξτε τόσα αυγά, όσα χρειάζονται, για να γίνει μια ζύμη απαλή και γυαλιστερή, που να μην τρέχει. Σε μια πλατιά και βαθιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο ή σε φριτέζα, κάψτε μπόλικο λάδι (μισό ελαιόλαδο, μισό καλαμποκέλαιο). Βάλτε τη ζύμη σε σακούλα με χοντρή μύτη σε σχήμα αστεριού και άνοιγμα 1 εκ. Πιέζοντας τη σακούλα, κόψτε με υγρό μαχαίρι κορδόνια ζύμης με μήκος 5 εκ. μέσα σε καυτό λάδι. Βάλτε τόσα, όσα χωράει η κατσαρόλα και πατώντας τα με τρυπητή κουτάλα, ώστε να καλύπτονται από το λάδι, αφήστε τα να ροδοψηθούν τριγύρω. Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα κι ακουμπήστε τα σε απορροφητικό χαρτί, να φύγει η περίσσεια του λαδιού. Ρίξτε τα κατόπιν στο σιρόπι, αφήστε τα 5' και ύστερα βγάλτε τα σε πιατέλα. Πασπαλίστε τα με καρύδια. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία, έως ότου τελειώσει η ζύμη. Σερβίρετέ τα την ίδια μέρα. Όσα περισσέψουν, φυλάξτε τα στο ψυγείο σκεπασμένα με πλαστική μεμβράνη.



queen
salina
salina
Η ποίηση μας φέρνει κοντά!

Αριθμός μηνυμάτων : 1277
Ηλικία : 29
Τόπος : paradeisos
Κάρμα : 17
Points : 6813
Registration date : 08/02/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από dakos Τετ Απρ 29, 2009 5:57 pm

Ιμάμ μπαιλντί

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες
4 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο
3 φλιτζάνια λάδι
1 κονσέρβα ντομάτες και 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
ή 3 φρέσκιες ντομάτες και 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
4 φρέσκα ντοματάκια κομμένα σε ροδέλες
1/2 ματσάκι μαϊντανό
λίγο κεφαλοτύρι
αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

- Σκίζετε τις μελιτζάνες κατά μήκος χωρίς να τις χωρίσετε.
- Τις βάζετε σε ένα μπολ με νερό και αλάτι για μισή ώρα.
- Τις στραγγίζετε και τις τηγανίζετε στο μισό λάδι.
- Αφού τηγανιστούν όλες στο ίδιο λάδι τσιγαρίζετε το κρεμμύδι.
- Προσθέτετε το σκόρδο, τη ντομάτα, το μαϊντανό και 1 ποτήρι νερό και αφήνετε να βράσει μέχρι να μείνουν με το λάδι τους.
- Αλατοπιπερώνετε.
- Τοποθετείτε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί και τις γεμίζετε με τη σάλτσα.
- Ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο λάδι.
- Βάζετε τις ροδέλες από τα ντοματάκια πάνω σε κάθε μελιτζάνα και πασπαλίζετε με τυρί.
- Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα.
dakos
dakos
Το Κουλό Χέρι του Νόμου

Αριθμός μηνυμάτων : 1905
Ηλικία : 38
Τόπος : θεσσαλονικη...
Κάρμα : 191
Points : 7332
Registration date : 08/11/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από kokosimos Τετ Απρ 29, 2009 8:52 pm

Κινέζικο κοτόπουλο με 4 λαχανικά


Συστατικά

1 ολόκληρο στήθος κοτόπουλο
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
2 καρότα
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 φλιτζάνι αρακά
2 κουταλάκια σάλτσα σόγιας
1 κύβο λαχανικών ή ζωμό κότας
2 κουταλάκια corn flower
1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί άσπρο
αλάτι πιπέρι
σησαμέλαιο (περίπου μισό φλιτζανάκι)


Οδηγίες

Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες, τις πιπεριές σε τετράγωνα, τα καρότα σε στικς και τα κρεμμύδια σε ροδέλες.
Βάζουμε το λάδι σε τιγάνι γουόκ ή απλό αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε σε στρώσεις τα υλικά: πρώτα το κρεμμύδι, μετα τις πιπεριες, τον αρακά και τα καρότα και τέλος το κοτόπουλο, φροντίζοντας να σκεπάζει την επιφάνεια των υλικών απο κάτω. Ανάβουμε το μάτι σε χαμηλή θερμοκρασία.
Ταυτόχρονα, σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε περίπου τρια ποτήρια νερό, τη σάλτσα σόγιας, τον κύβο, αλάτι, πιπέρι και ότι άλλο μπαχαρικό θέλετε. Όταν το φαγητό στο τηγάνι αρχίζει να τσιρτσιρίζει ρίχνουμε το μισό από το υγρό αυτό στο τηγάνι, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά.
Όταν το κοτόπλουλο έχει πιεί όλο το νερό σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε για πρώτη φορά και ανεβάζουμε την θερμοκρασία.Ξανακατεβάζουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε να πιεί τα υγρά
Εντωμεταξύ, ανακατέυουμε το corn flower με λίγο νερό και το προσθέτουμε στο υπόλοιπο υγρό στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Πρέπει να έχει ένα ωραίο καστανό χρώμα (μπορεί να χρεαστέι να βάλουμε λίγη σάλτσα σόγιας ακόμα).
Λίγο πρίν σερβίρουμε βάζουμε το φαγητό σε πολύ υψηλή θερμοκρασία και ανακατεύοντας συνεχώς αφήνουμε το φαγητό μέχρι να καραμελώσουν τα υλικά.
Σερβίρουμε με πιλάφι γύρω γύρω και ρίχνουμε την πηχτή πλέον σάλτσα από πάνω
kokosimos
kokosimos
Η Μεγάλη Μεταγραφή

Αριθμός μηνυμάτων : 1101
Ηλικία : 32
Τόπος : KALAMATA
Κάρμα : 102
Points : 6753
Registration date : 05/01/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από star!! Πεμ Απρ 30, 2009 7:42 am

μια ερωτηση, τις συνταγες που μας .....πασσαρερε τις δοκιμασατε πρωτα?
ή θα κινδυνευσουμε αν πουμε να δοκιμασουμε? lol!
star!!
star!!
Η Δασκάλα μας !!!

Αριθμός μηνυμάτων : 1888
Τόπος : Κάπου στη γη..
Κάρμα : 48
Points : 7192
Registration date : 06/10/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση από pandora Πεμ Απρ 30, 2009 8:24 am

Λαζάνια στο φούρνο ( δοκιμασμένη...)

½ κουτί περίπου λαζάνια μεγάλα ορθογώνια
250-300gr κιμά μοσχαρίσιοdsc01511_400
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 πιπεριές Φλώρινας ψιλοκομμένες
Μανιτάρια σε φέτες (μία κονσέρβα μικρή)
Ελαιόλαδο
1 κούπα του τσαγιού κόκκινο κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
1 κούπα του τσαγιού συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού corn flour
1 κουτί κρέμα γάλακτος
Παρμεζάνα τριμμένη
Κεφαλοτύρι τριμμένο
6 φέτες τυρί gouda

Για να κάνω τη γέμιση σοτάρω τον κιμά στο ελαιόλαδο, προσθέτω το κρεμμύδι, τη πιπεριά, τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι. Σβήνω με το κρασί και αφήνω για λίγο να βράσει η γέμιση. Στη συνέχεια προσθέτω τον χυμό και τον πελτέ ντομάτας και δένω τη σάλτσα αν χρειαστεί με το corn flour το οποίο το έχω διαλύσει σε λίγο νεράκι.
Έπειτα βουτυρώνω ένα πυρέξ. Στρώνω τρία λαζάνια και από πάνω τρεις κουταλιές της σούπας γέμιση την οποία απλώνω. Ξαναστρώνω άλλα τρία λαζάνια και τρεις κουταλιές της σούπας γέμιση. Ακολουθώ την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση. Στρώνω μία τελευταία στρώση λαζάνια (περίπου 6 στρώσεις λαζάνια έκανα εγώ) και προσθέτω το κουτί της κρέμας γάλακτος. Τέλος προσθέτω τα τυριά (παρμεζάνα, κεφαλοτύρι και gouda) και ψήνω στους 200οC για 30 λεπτά.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Σελίδα 2 FOTO
pandora
pandora
Κοινωνικός Ανταποκριτής (κοινώς... κουτσομπόλα)

Αριθμός μηνυμάτων : 3029
Ηλικία : 34
Τόπος : αγρινιο
Κάρμα : 231
Points : 8521
Registration date : 10/11/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Σελίδα 2 από 13 Επιστροφή  1, 2, 3, ... 11, 12, 13  Επόμενο

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης