ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
+42
anassa
germanida..
mhxalis o alvanos
marios
jimy
forum
Margera
latinos
thalassa
mpoumpou
from another world
rafaela
xristina
glykoulis
Kostis
Narkissa Witch
eliza
Gregory
μαριτα
kirka
eleos
kokosimos
kiaskia
emo_no
erion5
liana
kostikas26
mariloy
rokas
iasonas
salina
mixaela_
Santianna
wind
irida
Aptyxeiotos
pandora
petra_
ntek
star!!
dakos
cooper
46 απαντήσεις
Σελίδα 13 από 13
Σελίδα 13 από 13 • 1, 2, 3 ... 11, 12, 13
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
φλουρι? σε καιρο οικονομικης κρισης? χαθηκαν και οι πενταρες....
pandora- Κοινωνικός Ανταποκριτής (κοινώς... κουτσομπόλα)
- Αριθμός μηνυμάτων : 3029
Ηλικία : 34
Τόπος : αγρινιο
Κάρμα : 231
Points : 8538
Registration date : 10/11/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
μηπως να αρχιζαμε διαιτα απο σημερα...
kirka- Η Καρδιά μας
- Αριθμός μηνυμάτων : 2117
Κάρμα : 218
Points : 8045
Registration date : 24/11/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Λαχανόσουπα για δίαιτα
Συστατικά
νερό για 4 πιάτα
1/4 ενός μετρίου λάχανου
1 κολοκυθάκι
1 καρότο
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 χούφτα αρακά
1 χούφτα καλαμπόκι
1 κλωνάρι σέλινο
1 χούφτα τραχανά ή πεπονάκι ή χυλοπίτες (προαιρετικά)
1 κύβος (προαιρετικά, ο,τι κύβο θέλετε)
1 λεμόνι
2 κ.σ. λάδι
αλάτι
πιπέρι ή πάπρικα ή μπούκοβο (για τους μερακλήδες!)
Οδηγίες
1. Ψιλοκόβω το λάχανο, το κολοκυθάκι, το καρότο, τις πιπεριές και το σέλινο.
2. Προσθέτω όλα τα λαχανικά και το ζυμαρικό στο βραστό νερό όπου έχω βάλει και τον κύβο και τα αφήνω να βράσουν για περίπου 15'.
3. Προσθέτω λεμόνι, λάδι, αλάτι και λίγο πιπέρι και τα αφήνω να πάρουν άλλη μια βράση για περίπου 5-10'.
4. Σερβίρω ζεστή ή κρύα με επιπλέον λεμόνι και πιπέρι, ανάλογα με τα γούστα!
Συστατικά
νερό για 4 πιάτα
1/4 ενός μετρίου λάχανου
1 κολοκυθάκι
1 καρότο
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 χούφτα αρακά
1 χούφτα καλαμπόκι
1 κλωνάρι σέλινο
1 χούφτα τραχανά ή πεπονάκι ή χυλοπίτες (προαιρετικά)
1 κύβος (προαιρετικά, ο,τι κύβο θέλετε)
1 λεμόνι
2 κ.σ. λάδι
αλάτι
πιπέρι ή πάπρικα ή μπούκοβο (για τους μερακλήδες!)
Οδηγίες
1. Ψιλοκόβω το λάχανο, το κολοκυθάκι, το καρότο, τις πιπεριές και το σέλινο.
2. Προσθέτω όλα τα λαχανικά και το ζυμαρικό στο βραστό νερό όπου έχω βάλει και τον κύβο και τα αφήνω να βράσουν για περίπου 15'.
3. Προσθέτω λεμόνι, λάδι, αλάτι και λίγο πιπέρι και τα αφήνω να πάρουν άλλη μια βράση για περίπου 5-10'.
4. Σερβίρω ζεστή ή κρύα με επιπλέον λεμόνι και πιπέρι, ανάλογα με τα γούστα!
thalassa- Αριθμός μηνυμάτων : 547
Ηλικία : 36
Τόπος : θεσσαλονίκη...
Κάρμα : 62
Points : 6244
Registration date : 05/12/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Γιουβαρλάκια αβγολέμονο
Συστατικά
750 γρ. κιμά
½ φλ. βούτυρο
½ φλ. ρύζι
½ φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 αβγά
3 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός
1-2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Βάζουμε τον κιμά σε λεκάνη και προσθέτουμε το ρύζι (το οποίο έχουμε πλύνει 2-3 φορές), το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ένα ασπράδι από τα αβγά, λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Τα ζυμώνουμε καλά.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα. Μετά τα σκεπάζουμε με ζεστό νερό (και παραπάνω για ζουμερά γιουβαρλάκια) και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά και να μείνουν με όσο ζουμί θέλουμε.
Χτυπάμε τους 2 κρόκους και το 1 ασπράδι με το χυμό του λεμονιού, προσθέτουμε ζουμί από τα γιουβαρλάκια για να ζεσταθεί το μείγμα και περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια.
Ανακινούμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά για να δέσει η σάλτσα.
Συστατικά
750 γρ. κιμά
½ φλ. βούτυρο
½ φλ. ρύζι
½ φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 αβγά
3 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός
1-2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Βάζουμε τον κιμά σε λεκάνη και προσθέτουμε το ρύζι (το οποίο έχουμε πλύνει 2-3 φορές), το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ένα ασπράδι από τα αβγά, λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Τα ζυμώνουμε καλά.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα. Μετά τα σκεπάζουμε με ζεστό νερό (και παραπάνω για ζουμερά γιουβαρλάκια) και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά και να μείνουν με όσο ζουμί θέλουμε.
Χτυπάμε τους 2 κρόκους και το 1 ασπράδι με το χυμό του λεμονιού, προσθέτουμε ζουμί από τα γιουβαρλάκια για να ζεσταθεί το μείγμα και περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια.
Ανακινούμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά για να δέσει η σάλτσα.
wind- Ο Υδραυλικός μας
- Αριθμός μηνυμάτων : 2797
Ηλικία : 35
Τόπος : αθηνα
Κάρμα : 244
Points : 8495
Registration date : 18/11/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αρνάκι με πατάτες στο φούρνο
Υλικά
1 1/2 κιλό αρνάκι (μπούτι)
1 κιλό πατάτες
Σκόρδο
Λεμόνι
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ετοιμασία
1. Καθαρίζουμε και πλένουμε το κρέας.
2. Το τρυπάμε με ένα μαχαίρι σε διάφορα σημεία και βάζουμε μέσα τα σκόρδα.
3. Αλείφουμε το κρέας με τον χυμό του λεμονιού, το αλατιπιπερώνουμε και το βάζουμε στο ταψί.
4. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τις βάζουμε στο ταψί μαζί με το κρέας.
5. Ρίχνουμε το λάδι ή το λιωμένο βούτυρο πάνω στο φαγητό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180ο) για 1 1/2 ώρα περίπου.
Υλικά
1 1/2 κιλό αρνάκι (μπούτι)
1 κιλό πατάτες
Σκόρδο
Λεμόνι
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ετοιμασία
1. Καθαρίζουμε και πλένουμε το κρέας.
2. Το τρυπάμε με ένα μαχαίρι σε διάφορα σημεία και βάζουμε μέσα τα σκόρδα.
3. Αλείφουμε το κρέας με τον χυμό του λεμονιού, το αλατιπιπερώνουμε και το βάζουμε στο ταψί.
4. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τις βάζουμε στο ταψί μαζί με το κρέας.
5. Ρίχνουμε το λάδι ή το λιωμένο βούτυρο πάνω στο φαγητό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180ο) για 1 1/2 ώρα περίπου.
ax8os- Αριθμός μηνυμάτων : 54
Ηλικία : 41
Τόπος : Γιάννενα
Κάρμα : 15
Points : 5329
Registration date : 21/12/2009
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ψωμί χωρίς ζύμωμα
Υλικά
1 κιλό αλεύρι (ότι είδος θέλετε, είναι θέμα προτίμησης, μου έχουν πει πάντως ότι πολύ νόστιμο είναι με κίτρινο αλεύρι)
2 φακελάκια μαγιά (κατά προτίμηση Γιώτης)
1 λίτρο νερό χλιαρό
1 κουταλιά της σούπας κοφτή αλάτι
1/2 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
Πως το παρασκευάζουμε
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, ρίχνουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το 1 λίτρο νερό, το αλάτι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα. Σκεπάζουμε τη λεκάνη και αφήνουμε 1 ώρα για να φουσκώσει το μείγμα. Μετά από 1 ώρα ανακατεύουμε ξανά το μείγμα και το βάζουμε σε 2 φόρμες μικρές, ορθογώνιες, αντικολλητικές για κέικ που δε τις λαδώνουμε. Ψήνουμε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Επειδή εξαρτάται από το φούρνο, άλλη συγγενής μου είπε ότι βάζει τις φόρμες για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 250, μετά το κατεβάζει στους 200 για άλλα 45 λεπτά και στο τέλος σβήνει το φούρνο και τις αφήνει λίγο ακόμα μέσα. Δοκιμάζουμε με μία οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε μέσα το ψωμί. Πρέπει να το τρυπάει άνετα χωρίς να ¨κολλάει¨.
Όταν βγάζουμε τα 2 ψωμιά τα τοποθετούμε στο πλάι, πάνω σε μία πετσέτα και τα σκεπάζουμε, αφήνοντάς τα 6-8 ώρες έτσι ώστε να φύγει η υγρασία.
Υλικά
1 κιλό αλεύρι (ότι είδος θέλετε, είναι θέμα προτίμησης, μου έχουν πει πάντως ότι πολύ νόστιμο είναι με κίτρινο αλεύρι)
2 φακελάκια μαγιά (κατά προτίμηση Γιώτης)
1 λίτρο νερό χλιαρό
1 κουταλιά της σούπας κοφτή αλάτι
1/2 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
Πως το παρασκευάζουμε
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, ρίχνουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το 1 λίτρο νερό, το αλάτι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα. Σκεπάζουμε τη λεκάνη και αφήνουμε 1 ώρα για να φουσκώσει το μείγμα. Μετά από 1 ώρα ανακατεύουμε ξανά το μείγμα και το βάζουμε σε 2 φόρμες μικρές, ορθογώνιες, αντικολλητικές για κέικ που δε τις λαδώνουμε. Ψήνουμε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Επειδή εξαρτάται από το φούρνο, άλλη συγγενής μου είπε ότι βάζει τις φόρμες για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 250, μετά το κατεβάζει στους 200 για άλλα 45 λεπτά και στο τέλος σβήνει το φούρνο και τις αφήνει λίγο ακόμα μέσα. Δοκιμάζουμε με μία οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε μέσα το ψωμί. Πρέπει να το τρυπάει άνετα χωρίς να ¨κολλάει¨.
Όταν βγάζουμε τα 2 ψωμιά τα τοποθετούμε στο πλάι, πάνω σε μία πετσέτα και τα σκεπάζουμε, αφήνοντάς τα 6-8 ώρες έτσι ώστε να φύγει η υγρασία.
- Σπόιλερ:
- http://syntagesmamas.blogspot.com/2007/11/blog-post.html
pigasos- Αριθμός μηνυμάτων : 97
Ηλικία : 41
Τόπος : γρεβενά
Κάρμα : 21
Points : 5363
Registration date : 05/01/2010
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
''Η Χιονουλα του Ανεμου''
Υλικα:
4 αβγά
2φλ.τσαγιού ηλιέλαιο
2φλ.τσαγιού γάλα
3 1\2φλ.τσαγιού ζάχαρη
5φλ.τσαγιού αλέυρι
1 βανίλια
1μπέικιν
ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
3 Ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
200γρ. κουβερτούρα
2κουτ.σούπας βούτυρο
2 Σακουλάκια ινδοκάρυδο
Οδηγιες:
1. Χτυπάμε ολα τα υλικά μαζι στο μίξερ και τα ρίχνουμε σε βουτυρώμένο ταψί και ψήνουμε στους 170 βαθμους για περίπου 20 λεπτά. Θα πρέπει να πάρει ένα χρυσόξανθο χρώμα και θα εχει την όψη σαν κέικ.
2. Το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμαζουμε το σιρόπι σοκολάτας. Βάζουμε σε μία κατσαρολίτσα το νερό με την ζάχαρη και το βούτυρο να βράσει και προσθέτουμε και την κουβερτούρα και το αφήνουμε να πάρει ακόμα μία βράση.
3. Στο μεταξύ αφού έχει κρυώσει το"κέικ" το κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια. Βάζουμε το ινδοκάρυδο σε ένα μπωλ ρηχό. Παίρνουμε ένα-ένα κομμάτι απο το κέικ προσεχτικά και το βουτάμε με γρήγορες κινήσεις μέσα στο σιρόπι μας και έπειτα το περνάμε πάλι προσεχτικά απο το ινδοκάρυδο να πάει παντού προσέχοντας να μην μας σπάσει. Ετσι συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα.
4. Τα κομμάτια της χιονούλας τα βαζουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο να σφίξουν.
Υλικα:
4 αβγά
2φλ.τσαγιού ηλιέλαιο
2φλ.τσαγιού γάλα
3 1\2φλ.τσαγιού ζάχαρη
5φλ.τσαγιού αλέυρι
1 βανίλια
1μπέικιν
ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
3 Ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
200γρ. κουβερτούρα
2κουτ.σούπας βούτυρο
2 Σακουλάκια ινδοκάρυδο
Οδηγιες:
1. Χτυπάμε ολα τα υλικά μαζι στο μίξερ και τα ρίχνουμε σε βουτυρώμένο ταψί και ψήνουμε στους 170 βαθμους για περίπου 20 λεπτά. Θα πρέπει να πάρει ένα χρυσόξανθο χρώμα και θα εχει την όψη σαν κέικ.
2. Το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμαζουμε το σιρόπι σοκολάτας. Βάζουμε σε μία κατσαρολίτσα το νερό με την ζάχαρη και το βούτυρο να βράσει και προσθέτουμε και την κουβερτούρα και το αφήνουμε να πάρει ακόμα μία βράση.
3. Στο μεταξύ αφού έχει κρυώσει το"κέικ" το κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια. Βάζουμε το ινδοκάρυδο σε ένα μπωλ ρηχό. Παίρνουμε ένα-ένα κομμάτι απο το κέικ προσεχτικά και το βουτάμε με γρήγορες κινήσεις μέσα στο σιρόπι μας και έπειτα το περνάμε πάλι προσεχτικά απο το ινδοκάρυδο να πάει παντού προσέχοντας να μην μας σπάσει. Ετσι συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα.
4. Τα κομμάτια της χιονούλας τα βαζουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο να σφίξουν.
kirka- Η Καρδιά μας
- Αριθμός μηνυμάτων : 2117
Κάρμα : 218
Points : 8045
Registration date : 24/11/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αφράτο κέικ
Υλικά (για 15 μερίδες):
380 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. ζάχαρη
6 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
390 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για το άρωμα:
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη ή άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας μας ή 30 - 40 γρ. μαύρο ρούμι ή άλλο ποτό της επιλογής μας ή ξύσμα από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό πορτοκάλι ή λεμόνι
Διαδικασία:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
«Χτυπάμε» στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε σιγά- σιγά τα κοσκινισμένα υλικά (αλεύρι και μπέικιν πάουντερ). Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα προσθέτοντας και το μπαχαρικό της επιλογής μας ή το ποτό ή το ξύσμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ διαστάσεων 26x8 εκ.
Γεμίζουμε τη φόρμα με το μείγμα.
Ψήνουμε για 1 ώρα. Για να δούμε αν το κέικ είναι ψημένο στο εσωτερικό του, βυθίζουμε ένα μαχαίρι. Αν βγει στεγνό είναι έτοιμο αλλιώς ψήνουμε λίγο ακόμα. Το αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Υλικά (για 15 μερίδες):
380 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. ζάχαρη
6 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
390 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για το άρωμα:
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη ή άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας μας ή 30 - 40 γρ. μαύρο ρούμι ή άλλο ποτό της επιλογής μας ή ξύσμα από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό πορτοκάλι ή λεμόνι
Διαδικασία:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
«Χτυπάμε» στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε σιγά- σιγά τα κοσκινισμένα υλικά (αλεύρι και μπέικιν πάουντερ). Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα προσθέτοντας και το μπαχαρικό της επιλογής μας ή το ποτό ή το ξύσμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ διαστάσεων 26x8 εκ.
Γεμίζουμε τη φόρμα με το μείγμα.
Ψήνουμε για 1 ώρα. Για να δούμε αν το κέικ είναι ψημένο στο εσωτερικό του, βυθίζουμε ένα μαχαίρι. Αν βγει στεγνό είναι έτοιμο αλλιώς ψήνουμε λίγο ακόμα. Το αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
marios- "Ο εξ αποστάσεως"....
- Αριθμός μηνυμάτων : 476
Ηλικία : 39
Τόπος : Δράμα
Κάρμα : 66
Points : 6105
Registration date : 14/01/2009
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Μπομπότα
Υλικά
Υλικά
- 1 φακελάκι μπέικιν
πάουντερ ή τρία και μισό κουταλάκια του γλυκού κοφτά
(προαιρετικά αν την θέλουμε πολύ αφράτη την ζύμη). - ¼ κουταλάκι μικρό σόδα (ποτού),
- λίγο πιπέρι αλάτι,( για τον χυλό),
- ¼ του κιλού καλαμποκάλευρο.
- 1 ½ - 2 ποτήρια του νερού λάδι
- άνηθο μπόλικο και κρεμμυδάκι φρέσκο ή ξερό,
- σπανάκι ή σέσκουλο πλυμένο και ψιλοκομμένο και σμουριγμένο με ελάχιστο αλάτι,
- τρίμμα αρκετό φέτας, αλάτι και πιπέρι,
- 1 μεγάλο κατσαρόλι ζεστό νερό
- 1
φύλλο μεγάλο (να απλώνεται στο ταψί και να εξέχει πολύ γύρω –γύρω)
σπιτικό ή χωριάτικο από σιτάλευρο , λαδωμένο πολύ καλά πάνω -κάτω , για
να το στρώσω, στο καλά λαδωμένο εσωτερικά πυρέξ ή ταψάκι μου, και να
βάλω μετά το κουρκούτι (χυλό ) της μπομπότας, για να μην κολλήσει
στο ψήσιμο.
- Ζυμώνω
και ανοίγω με σιτάλευρο ένα μεγάλο και ωραίο φύλλο να στρώνεται μέσα
στο λαδωμένο ταψί, και να βγαίνει μπόλικο απέξω γύρω-γύρω , για να
δεχθεί το κουρκούτι χυλό, για να μην κολλήσει στο ταψί η μπομπότα. - Το λαδώνω πολύ καλά πάλι από επάνω , πριν ρίξω το μείγμα της μπομπότας.
- Σε
ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά το μισό από το λάδι το πολύ {κρατάω
½ ποτηριού για επάνω από την πίτα}, το νερό το ζεστό, και το
καλαμποκάλευρο, το μπέικιν, την σόδα, το αλάτι και το πιπέρι . Να
είναι ένας πηχτός χυλός, που πήζει όσο το ανακατεύουμε περισσότερο. - Τα
ρίχνω στο ταψί και εν τω μεταξύ το αλεύρι έχει πήξει αρκετά.. Ρίχνω
από επάνω ανακατεμένα το σπανάκι το κρεμμυδάκι τον άνηθο και την
ψιλοκομμένη φέτα με το γιαούρτι αλατοπιπερωμένα, και πιέζω ελαφρά να
δέσουν. Ρίχνω από πάνω κι άλλο λίγο λάδι. Φουρνίζω, στους 220ο Κελσίου
μέχρι να ροδίσει το σπανάκι.
kostikas26- Πόντιος κι μ' έναν Ομάτ !!!
- Αριθμός μηνυμάτων : 2244
Ηλικία : 30
Τόπος : ποντος...
Κάρμα : 184
Points : 7890
Registration date : 09/11/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αστακομακαρονάδα
Συστατικά
προτιμω αυτο...
Συστατικά
- 2 μικροί αστακοί
- 500 γρ. λινγκουίνι
- ½ φλιτζάνι λάδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 500 γρ. (περασμένες στον τρίφτη) ντομάτα(ες)
- 1 κ. σ. ξίδι μπαλσάμικο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 κ. γ. πελτέ ντομάτας
- 1/3 φλιτζανιού βασιλικό
- Βράστε τον αστακό. Κρατήστε τον ζωμό
- Σοτάρετε το σκόρδο στο λάδι, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράστε τη σάλτσα ώσπου να δέσει.
- Βράστε
τα ζυμαρικά στο νερό που έβραζε ο αστακός αφού το έχετε περάσει από ένα
τουλπάνι ή λεπτή σήτα και το έχετε αλατίσει, με ελάχιστο λάδι για να
μην κολλήσουν. - Στράγγιξε τα και σερβίρετέ τα σε πιατέλα. Περιχύστε τα με τη σάλτσα ντομάτας.
- Ψήστε
τον αστακό στο γκρίλ για 5 λεπτά να ζεσταθεί. Σερβίρετε τα μακαρόνια
στην πιατέλα γαρνιρισμένα με τους αστακούς και πασπαλισμένη με τον
βασιλικό.
προτιμω αυτο...
pandora- Κοινωνικός Ανταποκριτής (κοινώς... κουτσομπόλα)
- Αριθμός μηνυμάτων : 3029
Ηλικία : 34
Τόπος : αγρινιο
Κάρμα : 231
Points : 8538
Registration date : 10/11/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Προφιτερόλ
Υλικά
20 σουδάκια
¾ κούπας αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
Σαντιγύ
κρέμα σοκολάτας
Υλικά για σαντιγύ
1 μεγάλο κουτί φυτική σαντιγύ σε σκόνη (έχει μέσα δύο φακελάκια)
γάλα όσο αναγράφεται στο κουτί (να είναι πολύ παγωμένο)
2 βανίλιες
Υλικά για τη κρέμα σοκολάτας
1 κιλό γάλα
2 αυγά
240 γρ. Ζάχαρη
70 γρ. Νισεστέ
50 γρ. Κακάο
50 γρ. Κουβερτούρα
70 γρ. Φρέσκο βούτυρο
1 βανίλια (άρωμα)
Εκτέλεση – κρέμα γάλακτος
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά με λίγο γάλα, τα κτυπάμε με το πηρούνι, και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη, το νισεστέ και το κακάο.
Τα βράζουμε όλα μαζί, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε αμέσως τη κουβερτούρα, το βούτυρο, τη βανίλια, και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και το βούτυρο και να ενσωματωθούν τα υλικά.
Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη (για να μην πιάσει κρούστα), και την αφήνουμε να κρυώσει ή αν βιαζόμαστε τη βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει πιο γρήγορα.
Εκτέλεση – σαντιγύ
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το γάλα, τη σαντιγύ, τις βανίλιες, και κτυπάμε το μείγμα για 5 λεπτά μέχρι να πήξει.
Βάζουμε στη συνταγή για τουλάχιστον 3-4 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει.
Σημείωση: καλό θα είναι το μπολ του μίξερ και ο γάντζος να είναι παγωμένα
Εκτέλεση – Προφιτερόλ
Αφού ετοιμάσουμε όλα τα υλικά παίρνουμε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ και βάζουμε μια στρώση σουδάκια γεμισμένα με σαντιγύ.
Πασπαλίζουμε από πάνω με αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα και προσθέτουμε λίγη κρέμα σοκολάτας.
Βάζουμε άλλη μια στρώση σουδάκια γεμισμένα με σαντιγύ.
Προσθέτουμε ανάμεσα στα σουδάκια λίγη σαντιγύ, πασπαλίζουμε πάλι με αμύγδαλα και τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας.
Την ισιώνουμε με μια σπάτουλα και στολίζουμε με σαντιγύ, αμύγδαλα, κερασάκια, ή όπως αλλιώς θέλουμε.
Εγώ κουράστηκα και που το διάβασα...
Υλικά
20 σουδάκια
¾ κούπας αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
Σαντιγύ
κρέμα σοκολάτας
Υλικά για σαντιγύ
1 μεγάλο κουτί φυτική σαντιγύ σε σκόνη (έχει μέσα δύο φακελάκια)
γάλα όσο αναγράφεται στο κουτί (να είναι πολύ παγωμένο)
2 βανίλιες
Υλικά για τη κρέμα σοκολάτας
1 κιλό γάλα
2 αυγά
240 γρ. Ζάχαρη
70 γρ. Νισεστέ
50 γρ. Κακάο
50 γρ. Κουβερτούρα
70 γρ. Φρέσκο βούτυρο
1 βανίλια (άρωμα)
Εκτέλεση – κρέμα γάλακτος
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά με λίγο γάλα, τα κτυπάμε με το πηρούνι, και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη, το νισεστέ και το κακάο.
Τα βράζουμε όλα μαζί, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε αμέσως τη κουβερτούρα, το βούτυρο, τη βανίλια, και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και το βούτυρο και να ενσωματωθούν τα υλικά.
Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη (για να μην πιάσει κρούστα), και την αφήνουμε να κρυώσει ή αν βιαζόμαστε τη βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει πιο γρήγορα.
Εκτέλεση – σαντιγύ
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το γάλα, τη σαντιγύ, τις βανίλιες, και κτυπάμε το μείγμα για 5 λεπτά μέχρι να πήξει.
Βάζουμε στη συνταγή για τουλάχιστον 3-4 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει.
Σημείωση: καλό θα είναι το μπολ του μίξερ και ο γάντζος να είναι παγωμένα
Εκτέλεση – Προφιτερόλ
Αφού ετοιμάσουμε όλα τα υλικά παίρνουμε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ και βάζουμε μια στρώση σουδάκια γεμισμένα με σαντιγύ.
Πασπαλίζουμε από πάνω με αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα και προσθέτουμε λίγη κρέμα σοκολάτας.
Βάζουμε άλλη μια στρώση σουδάκια γεμισμένα με σαντιγύ.
Προσθέτουμε ανάμεσα στα σουδάκια λίγη σαντιγύ, πασπαλίζουμε πάλι με αμύγδαλα και τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας.
Την ισιώνουμε με μια σπάτουλα και στολίζουμε με σαντιγύ, αμύγδαλα, κερασάκια, ή όπως αλλιώς θέλουμε.
Εγώ κουράστηκα και που το διάβασα...
thalassa- Αριθμός μηνυμάτων : 547
Ηλικία : 36
Τόπος : θεσσαλονίκη...
Κάρμα : 62
Points : 6244
Registration date : 05/12/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κολοκυθάκια γεμιστά
Υλικά:
Όσα κολοκυθάκια θέλετε
1/2 έως 1 ντοματα ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
λίγο δυόσμο (κατά προτίμηση φρέσκο)
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό
λίγο λάδι
ψιλοκομμένη ψύχα κολοκυθιού
ρύζι (1 κουταλάκι γλυκού για κάθε κολοκύθι)
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
(Για την σάλτσα αντί αυγολέμονου, θα χρειαστείτε 1.5 λεμόνι στιμένο. Διαλύουμε μέσα 1 κουταλιά φαγητού αλεύρι και 1 κουταλια φαγητού (κανονικές σε γέμισμα) σπαραγγόσουπα)
Αδειάζουμε τα κολοκύθια και κρατάμε λίγη ψύχα που την ψιλοκόβουμε.
Σε λεκανίτσα ανακατεύουμε όλα τα υλικά και γεμίζουμε τα κολοκύθια.
Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό με λίγο λάδι κι οταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα κολοκύθια (μπορείτε να τα βουλώσετε με ψύχα ψωμιού ώστε να μην αδειάσουν).
Βράζουμε πολύ γρήγορα.
Μόλις νοιώσουμε ότι είναι έτοιμα περιχύνουμε με το λεμόνι,αλεύρι,σπαραγγόσουπα, δίνουμε μιά βράση και κατεβάζουμε απ την εστία.
Υλικά:
Όσα κολοκυθάκια θέλετε
1/2 έως 1 ντοματα ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
λίγο δυόσμο (κατά προτίμηση φρέσκο)
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό
λίγο λάδι
ψιλοκομμένη ψύχα κολοκυθιού
ρύζι (1 κουταλάκι γλυκού για κάθε κολοκύθι)
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
(Για την σάλτσα αντί αυγολέμονου, θα χρειαστείτε 1.5 λεμόνι στιμένο. Διαλύουμε μέσα 1 κουταλιά φαγητού αλεύρι και 1 κουταλια φαγητού (κανονικές σε γέμισμα) σπαραγγόσουπα)
Αδειάζουμε τα κολοκύθια και κρατάμε λίγη ψύχα που την ψιλοκόβουμε.
Σε λεκανίτσα ανακατεύουμε όλα τα υλικά και γεμίζουμε τα κολοκύθια.
Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό με λίγο λάδι κι οταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα κολοκύθια (μπορείτε να τα βουλώσετε με ψύχα ψωμιού ώστε να μην αδειάσουν).
Βράζουμε πολύ γρήγορα.
Μόλις νοιώσουμε ότι είναι έτοιμα περιχύνουμε με το λεμόνι,αλεύρι,σπαραγγόσουπα, δίνουμε μιά βράση και κατεβάζουμε απ την εστία.
erion5- Πόσα πιάνει ρε το όχημα???
- Αριθμός μηνυμάτων : 3158
Ηλικία : 33
Τόπος : καστορια
Κάρμα : 244
Points : 8620
Registration date : 13/11/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κορμός σοκολάτας
Υλικά:
•½ βιτάμ σοφτ
•1 πακέτο πτι μπέρ Παπαδοπούλου
•3 κουτ. σούπας κακάο
•1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
Εκτέλεση:
•Ανακατεύουμε το βιτάμ με το ζαχαρούχο μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε το κακάο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
•Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε στο υπόλοιπο υλικό. Ανακατεύουμε καλά.
•Ρίχνουμε όλο το υλικό σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο, το τυλίγουμε σε σχήμα ρολού και το τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει για περίπου 3 ώρες.
Υλικά:
•½ βιτάμ σοφτ
•1 πακέτο πτι μπέρ Παπαδοπούλου
•3 κουτ. σούπας κακάο
•1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
Εκτέλεση:
•Ανακατεύουμε το βιτάμ με το ζαχαρούχο μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε το κακάο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
•Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε στο υπόλοιπο υλικό. Ανακατεύουμε καλά.
•Ρίχνουμε όλο το υλικό σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο, το τυλίγουμε σε σχήμα ρολού και το τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει για περίπου 3 ώρες.
kirka- Η Καρδιά μας
- Αριθμός μηνυμάτων : 2117
Κάρμα : 218
Points : 8045
Registration date : 24/11/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πάστα Φλώρα ( καλο )
Υλικά:
3 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βιτάμ
1/3 φλυτζανιού ζάχαρη
5 κουταλιές κονιάκ
1 κρόκο αβγού
μαρμελάδα της προτίμησής σας (εγώ προτιμώ κόκκινη και ειδικά βατόμουρο!)
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βιτάμ. Ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτουμε τον κρόκο, το κονιάκ και τέλος το αλεύρι ανακατεύοντας.
Βουτυρώνουμε 1 ταψί (στρογγυλό καλύτερα) με μέγεθος ανάλογα το πάχος που θέλουμε να έχει η ζύμη.
Απλώνουμε έπειτα τα 2/3 από τη ζύμη μας (η οποία πρέπει να είναι αρκετά σφιχτή) έτσι ώστε να καλύπτονται και τα πλαϊνά του ταψιού.
Στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα (ποσότητα κανονίζουμε με το μάτι, βγαίνει περίπου 1 βαζάκι) αφού τη χτυπήσουμε λίγο με ένα πιρουνάκι να ρευστοποιηθεί.
Με τη ζύμη που κρατήσαμε πλάθουμε λεπτά κορδόνια (γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο) και σχηματίζουμε ρόμβους πάνω από τη μαρμελάδα.
Τέλος, ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180-200 βαθμοί) για 30- 40 λεπτά.
Υλικά:
3 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βιτάμ
1/3 φλυτζανιού ζάχαρη
5 κουταλιές κονιάκ
1 κρόκο αβγού
μαρμελάδα της προτίμησής σας (εγώ προτιμώ κόκκινη και ειδικά βατόμουρο!)
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βιτάμ. Ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτουμε τον κρόκο, το κονιάκ και τέλος το αλεύρι ανακατεύοντας.
Βουτυρώνουμε 1 ταψί (στρογγυλό καλύτερα) με μέγεθος ανάλογα το πάχος που θέλουμε να έχει η ζύμη.
Απλώνουμε έπειτα τα 2/3 από τη ζύμη μας (η οποία πρέπει να είναι αρκετά σφιχτή) έτσι ώστε να καλύπτονται και τα πλαϊνά του ταψιού.
Στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα (ποσότητα κανονίζουμε με το μάτι, βγαίνει περίπου 1 βαζάκι) αφού τη χτυπήσουμε λίγο με ένα πιρουνάκι να ρευστοποιηθεί.
Με τη ζύμη που κρατήσαμε πλάθουμε λεπτά κορδόνια (γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο) και σχηματίζουμε ρόμβους πάνω από τη μαρμελάδα.
Τέλος, ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180-200 βαθμοί) για 30- 40 λεπτά.
wind- Ο Υδραυλικός μας
- Αριθμός μηνυμάτων : 2797
Ηλικία : 35
Τόπος : αθηνα
Κάρμα : 244
Points : 8495
Registration date : 18/11/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κανελόνια με κιμά και πιπεριά φλωρίνης
το συνιστω για τις ωρες που σας πιανει η βαριεμαρα και δεν εχετε τι να κανετε...
το συνιστω για τις ωρες που σας πιανει η βαριεμαρα και δεν εχετε τι να κανετε...
erion5- Πόσα πιάνει ρε το όχημα???
- Αριθμός μηνυμάτων : 3158
Ηλικία : 33
Τόπος : καστορια
Κάρμα : 244
Points : 8620
Registration date : 13/11/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
οχι της δικιας μου, ε?
wind- Ο Υδραυλικός μας
- Αριθμός μηνυμάτων : 2797
Ηλικία : 35
Τόπος : αθηνα
Κάρμα : 244
Points : 8495
Registration date : 18/11/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
της ρανιας...
dakos- Το Κουλό Χέρι του Νόμου
- Αριθμός μηνυμάτων : 1905
Ηλικία : 38
Τόπος : θεσσαλονικη...
Κάρμα : 191
Points : 7349
Registration date : 08/11/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
...δικια μου.....
kirka- Η Καρδιά μας
- Αριθμός μηνυμάτων : 2117
Κάρμα : 218
Points : 8045
Registration date : 24/11/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Λουκουμάκια
2 κιλα ζάχαρι
.1 1/2 φλυτζάνι κορνφλάουερ
.6 φλυντζάνια νερό
.1 φακελάκι μαστίχα
.1 φακελάκι βανίλια
.Ροδόνερο
.1 σακουλάκι ζελατίνα
.1/2 φλυτζάνι καρβουντισμένα ψιλοκομένα αμύγδαλα
.Ζάχαρι Άχνη
Αναμιγνύετε την ζάχαρι με το κορνφλάουερ καλά σε μία κατσαρόλα.
-Προσθέτετε ανακατεύοντας το νερό, την βανίλια την μαστίχα, το ροδόνερο την ζελατίνα και τα αμύγδαλα.
-Βράζετε σε σιγανη φωτια μέχρι να δέσει
-Μόλις πήξει το κατεβάζετε και το αδειάζετε σε ένα λαδωμένο ταψάκι.
-Το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο για 7 ωρες.
-Το βγάζετε απο το ψυγείο το κόβετε σε κυβάκια της αρεσκειάς σας και το κυλάτε σε μία πιατέλα με άχνη ζάχαρι.
πηγη www.inout.gr/NewPagesHtml/glyka.html
2 κιλα ζάχαρι
.1 1/2 φλυτζάνι κορνφλάουερ
.6 φλυντζάνια νερό
.1 φακελάκι μαστίχα
.1 φακελάκι βανίλια
.Ροδόνερο
.1 σακουλάκι ζελατίνα
.1/2 φλυτζάνι καρβουντισμένα ψιλοκομένα αμύγδαλα
.Ζάχαρι Άχνη
Αναμιγνύετε την ζάχαρι με το κορνφλάουερ καλά σε μία κατσαρόλα.
-Προσθέτετε ανακατεύοντας το νερό, την βανίλια την μαστίχα, το ροδόνερο την ζελατίνα και τα αμύγδαλα.
-Βράζετε σε σιγανη φωτια μέχρι να δέσει
-Μόλις πήξει το κατεβάζετε και το αδειάζετε σε ένα λαδωμένο ταψάκι.
-Το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο για 7 ωρες.
-Το βγάζετε απο το ψυγείο το κόβετε σε κυβάκια της αρεσκειάς σας και το κυλάτε σε μία πιατέλα με άχνη ζάχαρι.
πηγη www.inout.gr/NewPagesHtml/glyka.html
kostikas26- Πόντιος κι μ' έναν Ομάτ !!!
- Αριθμός μηνυμάτων : 2244
Ηλικία : 30
Τόπος : ποντος...
Κάρμα : 184
Points : 7890
Registration date : 09/11/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πεσκανδρίτσα με λεμόνι
Υλικά
700 γρ. ουρές πεσκανδρίτσας ή φιλέτα
ξύσμα 1 λεμονιού
χυμό ενός λεμονιού
15 κόκκους πράσινο πιπέρι
10 κόκκους μαύρο πιπέρι
αλάτι
4 – 5 κουταλιές αλεύρι
5 κουτ. ελαιόλαδο
Επιπλέον
1 μικρό πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
ξύσμα 1 λεμονιού
4 κουτ. χυμό λεμονιού
2 – 3 κουτ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένετε τις πεσκανδρίτσες, τις στεγνώνετε και τις βάζετε σε μπολ με το χυμό λεμονιού για 10 – 15 λεπτά. Χτυπάτε στο μπλέντερ ελαφρά τους κόκκους του πιπεριού να σπάσουν και τους ανακατεύετε με το αλάτι, το ξύσμα και το αλεύρι. Στεγνώνετε καλά την πεσκανδρίτσα και την τυλίγετε με το μίγμα των πιπεριών. Ζεσταίνετε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και την τηγανίζετε για 3 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά. Όταν τηγανιστούν τις μεταφέρετε σε πιατέλα και τις διατηρείτε ζεστές. Προσθέτετε το επιπλέον ελαιόλαδο και ρίχνετε στο τηγάνι το κρεμμύδι να μαραθεί σε πολύ χαμηλή φωτιά. Σε 15 λεπτά περίπου προσθέτετε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και μόλις βράσει το αποσύρετε από την φωτιά. Περιχύνετε το ψάρι και σερβίρετε.
ΕΔΩ
Υλικά
700 γρ. ουρές πεσκανδρίτσας ή φιλέτα
ξύσμα 1 λεμονιού
χυμό ενός λεμονιού
15 κόκκους πράσινο πιπέρι
10 κόκκους μαύρο πιπέρι
αλάτι
4 – 5 κουταλιές αλεύρι
5 κουτ. ελαιόλαδο
Επιπλέον
1 μικρό πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
ξύσμα 1 λεμονιού
4 κουτ. χυμό λεμονιού
2 – 3 κουτ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένετε τις πεσκανδρίτσες, τις στεγνώνετε και τις βάζετε σε μπολ με το χυμό λεμονιού για 10 – 15 λεπτά. Χτυπάτε στο μπλέντερ ελαφρά τους κόκκους του πιπεριού να σπάσουν και τους ανακατεύετε με το αλάτι, το ξύσμα και το αλεύρι. Στεγνώνετε καλά την πεσκανδρίτσα και την τυλίγετε με το μίγμα των πιπεριών. Ζεσταίνετε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και την τηγανίζετε για 3 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά. Όταν τηγανιστούν τις μεταφέρετε σε πιατέλα και τις διατηρείτε ζεστές. Προσθέτετε το επιπλέον ελαιόλαδο και ρίχνετε στο τηγάνι το κρεμμύδι να μαραθεί σε πολύ χαμηλή φωτιά. Σε 15 λεπτά περίπου προσθέτετε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και μόλις βράσει το αποσύρετε από την φωτιά. Περιχύνετε το ψάρι και σερβίρετε.
ΕΔΩ
pescandritsa- Αριθμός μηνυμάτων : 3
Ηλικία : 39
Κάρμα : 0
Points : 4959
Registration date : 21/10/2010
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΜΠΟΜΠΟΤΑ
ΥΛΙΚΑ: αλεύρι καλαμποκίσιο, νερό(τόσο ώστε να γίνει λίγο παχύ), αλάτι, τσιγαρίδες (από λίπος χοιρινό)*, βούτυρο χοιρινό
*Οι τσιγαρίδες ήταν απ' το λίπος το χοιρινό το οποίο καθώς το ζέσταιναν στο τηγάνι για να φτιάξουν το βούτυρο κάποια ποσότητα απ' το λίπος τσιγαρίζονταν.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ανακατεύουμε το αλεύρι, το νερό και το αλάτι για να κάνουμε το μίγμα (το θέλουμε λίγο παχύ). Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και στρώνουμε το μισό μίγμα στο ταψί. Βάζαμε τη γάστρα* επάνω στο ταψί για να ζεσταθεί λίγο το μίγμα. Παίρνουμε μια κουταλιά βούτυρο χοιρινό και το λιώνουμε στο τηγάνι με μπόλικες τσιγαρίδες. Το ρίχνουμε πάνω από το μίγμα και από πάνω ρίχνουμε το άλλο μισό μίγμα και από πάνω πάλι τσιγαρίδες και βούτυρο. Το ψήνουμε στη γάστρα* 1 ώρα περίπου.
* Η γάστρα ήταν κάτι σαν καπάκι χωμάτινο, το οποίο το ζέσταιναν στο τζάκι και μετά έτσι καυτό όπως ήταν σκέπαζαν με αυτό το ταψί και έψηναν τα φαγητά τους.
ΥΛΙΚΑ: αλεύρι καλαμποκίσιο, νερό(τόσο ώστε να γίνει λίγο παχύ), αλάτι, τσιγαρίδες (από λίπος χοιρινό)*, βούτυρο χοιρινό
*Οι τσιγαρίδες ήταν απ' το λίπος το χοιρινό το οποίο καθώς το ζέσταιναν στο τηγάνι για να φτιάξουν το βούτυρο κάποια ποσότητα απ' το λίπος τσιγαρίζονταν.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ανακατεύουμε το αλεύρι, το νερό και το αλάτι για να κάνουμε το μίγμα (το θέλουμε λίγο παχύ). Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και στρώνουμε το μισό μίγμα στο ταψί. Βάζαμε τη γάστρα* επάνω στο ταψί για να ζεσταθεί λίγο το μίγμα. Παίρνουμε μια κουταλιά βούτυρο χοιρινό και το λιώνουμε στο τηγάνι με μπόλικες τσιγαρίδες. Το ρίχνουμε πάνω από το μίγμα και από πάνω ρίχνουμε το άλλο μισό μίγμα και από πάνω πάλι τσιγαρίδες και βούτυρο. Το ψήνουμε στη γάστρα* 1 ώρα περίπου.
* Η γάστρα ήταν κάτι σαν καπάκι χωμάτινο, το οποίο το ζέσταιναν στο τζάκι και μετά έτσι καυτό όπως ήταν σκέπαζαν με αυτό το ταψί και έψηναν τα φαγητά τους.
karagouna- Αριθμός μηνυμάτων : 22
Ηλικία : 38
Τόπος : Τρίκαλα
Κάρμα : 3
Points : 4975
Registration date : 27/10/2010
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
τι ακριβως εγινε, δεν το καταλαβα... εβαλα τριςε φορες αλατι? εριξα μεσα ολη τη λεμονια? ηταν το κοτοπουλο φιλοσοφημενο και κρατησε ολη την ξινιλα της ζωης του? θα σας γελασω... το γεγονος ειναι οτι κανενας δεν εφαγε...κλαπς...
pandora- Κοινωνικός Ανταποκριτής (κοινώς... κουτσομπόλα)
- Αριθμός μηνυμάτων : 3029
Ηλικία : 34
Τόπος : αγρινιο
Κάρμα : 231
Points : 8538
Registration date : 10/11/2008
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
pandora, συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια...
Δοκίμασα να φτιάξω κάτι κρέπες και τις έκανα πολύ νόστιμες, πραγματικά.
Σοκολάτα - Μπισκότο, και
Κοτόπουλο - μαρούλι - ντομάτα... και κάτι άλλες πίπες....
Φυσικά, δε πρόκειται να σας αποκαλύψω τη συνταγή της επιτυχίας μου, έτσι κάνουν οι μεγάλοι σεφ... άσε που δε τη θυμάμαι κιόλας
Δοκίμασα να φτιάξω κάτι κρέπες και τις έκανα πολύ νόστιμες, πραγματικά.
Σοκολάτα - Μπισκότο, και
Κοτόπουλο - μαρούλι - ντομάτα... και κάτι άλλες πίπες....
Φυσικά, δε πρόκειται να σας αποκαλύψω τη συνταγή της επιτυχίας μου, έτσι κάνουν οι μεγάλοι σεφ... άσε που δε τη θυμάμαι κιόλας
Margera- Αριθμός μηνυμάτων : 291
Τόπος : Φεουδαρχική Φορογιώργαινα
Κάρμα : 109
Points : 5736
Registration date : 17/10/2009
Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Προφιτερόλ με Σοκολάτα
Τι χρειαζόμαστε:
1 λίτρο γαλα
100 γρμ. αλευρι [για ολες τις χρησεις]
300 γρμ. σοκολατα κουβερτουρα
1 κουτι κρεμμα γαλακτος ή σιροπι
σουδάκια
κρέμα πατισερί (δείτε εδώ κι εδώ )
σαντιγύ
Πως το κάνουμε:
Βραζουμε το γαλα μαζι με το αλευρι, ανακατευοντας συνεχεια.
Μολις βρασει και πηξει καπως, κλεινουμε τη φωτια και ριχνουμε μεσα την κουβερτουρα για να λιωσει.
Ανακατευουμε να παρει το χρωμα της σοκολατας και το αφηνουμε να κρυωσει.
Ριχνουμε τη κρεμμα γαλακτος για να αραιωσει. Αν θελει κι αλλο αραιωμα ριχνουμε σιροπι μεχρι να γινει οσο ρευστο το θελουμε.
Γεμιζουμε σουδακια με κρεμα πατισερι και βαζουμε απο ενα στον πατο του καθε μπολ.
Απο πανω ριχνουμε την κρεμα του προφιτερολ, γαρνιρουμε με σαντιγι και απο πανω αν θελουμε λιγο καβουρδισμενο αμυγδαλο.
Τι χρειαζόμαστε:
1 λίτρο γαλα
100 γρμ. αλευρι [για ολες τις χρησεις]
300 γρμ. σοκολατα κουβερτουρα
1 κουτι κρεμμα γαλακτος ή σιροπι
σουδάκια
κρέμα πατισερί (δείτε εδώ κι εδώ )
σαντιγύ
Πως το κάνουμε:
Βραζουμε το γαλα μαζι με το αλευρι, ανακατευοντας συνεχεια.
Μολις βρασει και πηξει καπως, κλεινουμε τη φωτια και ριχνουμε μεσα την κουβερτουρα για να λιωσει.
Ανακατευουμε να παρει το χρωμα της σοκολατας και το αφηνουμε να κρυωσει.
Ριχνουμε τη κρεμμα γαλακτος για να αραιωσει. Αν θελει κι αλλο αραιωμα ριχνουμε σιροπι μεχρι να γινει οσο ρευστο το θελουμε.
Γεμιζουμε σουδακια με κρεμα πατισερι και βαζουμε απο ενα στον πατο του καθε μπολ.
Απο πανω ριχνουμε την κρεμα του προφιτερολ, γαρνιρουμε με σαντιγι και απο πανω αν θελουμε λιγο καβουρδισμενο αμυγδαλο.
karagouna- Αριθμός μηνυμάτων : 22
Ηλικία : 38
Τόπος : Τρίκαλα
Κάρμα : 3
Points : 4975
Registration date : 27/10/2010
Σελίδα 13 από 13 • 1, 2, 3 ... 11, 12, 13
Σελίδα 13 από 13
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|